Много се зарадвах, когато си получих известието от Здравната каса, че съм одобрена...почти не ми се вярваше. чаках само 6 месеца, а очаквах поне година. посетих личната си лекарка 10 дни по-късно ( защото отсъствах от София) и тя ме сюрпрезира, че съм изтървала първия месец. Тъй като решението на Протокола е от 21 август. друг е въпросът, че моето писмо пристигна на 09- ти септември. поисках да ми обясни и доколкото схванах, е трябвало първата рецепта да бъде издадена същия месец. леко се разстроих, защото малко здрава логика има в това ...ако някой има представа и му се е случвало, нека ми пише какво следва да се направи за този изтърван месец. решила съм и да ида на консултация при лекуващия ме лекар- проф. Чернев. ДРУГАТА ДРАМА: търся си лекарството вече седмица. звънях и на вносителите, увериха ме че вноса бил на границата. на аптека Георги Софийски и днес имат само едното. преди малко ми дадоха надежда от аптеката срещу Военна...и все пак, надявам се всеки път да не е такава лудница.
ДА ПИТАМ НЕЩО ПРОСВЕТЕНИТЕ: решила съм когато си набавя първата партида, да не почвам веднага приема. едва след като имам и втората. знам, че трябва да ида и за някакви първоначални контроли. изходен ПСР...и прочее. дали там ще са съгласни с това, че ще искам да си почна терапята месец по-късно??? това обърква ли протокола за второто шестмесечие...някъде бях чела, че за него се гледат и резултатите от 3-тия месец след зопочване на терапията...дълго време не бях влизала във форума, но вече ще се наложи!
п.с. благодаря на всички, които ме чатат и ще ми пишат. а пропо, бебка е вече на 10 месеца. опитах се да и вземем кръв на 6-ти месец за ПСР и...няма да познаете. 2-ма опитни педиатри не успяха, не и намериха вената. реших до една годинка да не я тормозя. ...