Автор Тема:  Лечението на хепатит C генотип 1 , трябва да бъде допълнено!  (Прочетена 29260 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Sciencemax

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 129
 • sincemax@gmail.com
  • Профил
  • Помощна информация за болните от Хепатит!
 • Вид лечение: Алтернативно
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Недиагностициран/а
Всъщност мислех повече да не пиша, но тук има хора , които са много зле, а и не само тук... Май трябва да им помогна!

За съжаление комунистическата здравна система лишава хората от самостоятелност, вкарва ги в безпаричие и липса на избор по жизненоважни за тяхната съдба въпроси. Те се озлобяват стават консервативни и страхливи, липсва им предприемчивост, а грижата за собственото им здраве поверяват на милата ни заинтересована държава, пълна с мили и заинтересовани чиновници - светци и деви марии... :)
Аз съм никой да го променям, но поне ще копирам някои мисли, които съм обсъдил по форумите с хора от цивилизования свят на запад и на изток от България, хора с академично образование и множество публикации по темата Хепатит...

Още по темата:

http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1641.0;all

За съжаление около половината от тези , които постигнат нулиране на вируса при генотип 1 е възможно да получат релапс , пробив или възстановяване на вирусната репликация до установими нива. Белег за това може да бъде повишаване на ALT след 12 седмица на лечението или повишена умора, но може и да стане без каквито и да е симптоми. Проблема е, че имунната система печели състезанието в началото, но после се изтощава и не може да подтиска вируса в достатъчна степен или пък вируса мутира до вариант , в който е неразпознаваем от имунната система.
Релепса не е много вероятен в случая с бърз отговор RVR на 4 седмица - 20%, но ако няма бърз отговор риска от релапс е по-голям от 50%.
Лактоферина след минимум едномесечна употреба преди лечението увеличава шансовете за RVR и съответно SVR, но резултата не е впечатляващ.
Алиния обаче употребена от 44 до 48 седмица на лечението по две таблетки 500мг на ден води до двойно намаляване на риска от релапс. Тоест само 7*2*4 = 56 хапчета могат да намалят двойно риска! Така може да се направи тъй наречената "Тапа" от Алиния , за да се застрахова риска от релапс. Разходите за едно такова начинание са не повече от 100 лева, а ефекта е впечатляващ.

При лечения на диярия предизвикана от земноводни в Индия са правени експерименти с много високи дози Алиния (обща доза, 56 грама на ден) и ефектите са стигнали само до гадене.

http://translate.google.com/translate?u=http://en.wikipedia.org/wiki/Nitazoxanide&sl=en&tl=bg&hl=bg&ie=UTF-8

Трябва да се има предвид, че дори и при излекуваните пациенти вируса остава на микро ниво в клетките и е доказано, че извършва репликация и дори е възможно да стане причина за възникване на рак на черния дроб след повече от 15 години след излекуването.

Алиния успява да атакува вируса на микро и на макро ниво и да го подтисне десетки пъти по-добре от стандартните средства. Само малък брой мутанти на вируса оцеляват, но предимно в случай на слаба имунна система и коинфекции с HIV.

Интересното е , че в монотерапия проведена от група пациенти с генотип 4, около 15% от тях са се освободили напълно от вируса пиейки само Алиния без Интерферон!!!

Истината е , че лечението на генотип 1 от 48 седмици е икономически обосновано, но не е надежно особено в случаите без бърз отговор (нула вируси до 4 седмица). Особено , когато вируса е нулиран лечението трябва да продължи между 80 и 100 седмици, разбира се ако страничните ефекти не са проблем.

Между другото при RVR шанса за SVR или излекуване е 80-90%.

Ключовия момент за вземане на решение(за болни с коинфекция със СПИН не трябва да се мисли, още повече , че първоначално точно при такива е установено действието на Алиния) , дали да се добави алиния е на 4 седмица. Ако вируса е нула може и да се откажете от нея, но ако не е вече шансовете Ви да се излекувате са спаднали на 20% , ако на 12 седмица вируса не е нула шансовете са под 5%.

Така , че липсата на отговор RVR (нулиране на 4 седмица) означава, че 4 от всеки 5 пациенти няма да се излекуват. Не звучи добре , нали?!

Ако те пият алиния, обаче 2ма от тези 4 ще се излекуват. Ако нямате средства да си позволите повторно лечение, мисля, че добре трябва да обмислите как провеждате първото.

Направете си PCR на 4 та седмица и въведете резултата в таблицата. Може да го направите и още на втората, за да имате време да мислите в зависимост от резултата. Таблицата ще изчисли, дали отговаряте добре или не.

Моделиране на отговора на лечението с Интерферон и Рибавирин на Хепатит C генотип 1
http://sites.google.com/site/modelhcv/

 Помнете има един отговор , който може да ви откаже от Алиния и той е RVR - нула вируси на 4 седмица! Другото е риск по-голям от риска да се пие алиния, не че няма риск, особено , ако е от индийски или някакъв друг производител. Но с какво българските лекарства са по-добри от индийските, а си ги пием.

По отношение на Лактоферина, ако няма странични ефекти може да се пие по време на цялото лечение , още трябва да се пие Q10 за енергия , Витамин E и C, пикногенол, гинко билоба, масло от гроздови семки, ДХЕА за енергия и за мозъчните клетки,  герисан за кръвотворните функции и т.н. Хранителните добавки няма да навредят, поне тези.

тук съм ги описал:
http://sites.google.com/site/heppadds/

Активното вещество nitazoxanide е жълто на цвят прахообразно. Първоначалния му прием може да предизвика леки неразположения, но те бързо отминават.
След първия прием, урината придобива светложълт цвят на реванол, възможно и други секрети на тялото Ви да придобият леко жълтеникав оттенък.
Възможно е да имате леко разстройство , но и то отминава максимум до края на 1та седмица от лечениието. Веднага тежестта в дясно намалява и дори изчезва, усещате нов прилив на сили и дори стомашните неразположения свързани с болестта намаляват. Широката антивирусна сила на Алиния удря
всички налични в организма Ви вируси от рода на херпес симплекс, херпес зостер, папил вируса, цитомегаловируса и др. - тези вируси са налични почти във всеки. Един PCR на херпес симплекс може да покаже неговото изчезване в края на първия месец от лечениието(а знаете, че той предизвиква някои видове рак).
Още в първата седмица вирусния Ви товар е възможно да се понижи до нула. В края на лечението 93% от пациентите ще са с товар нула хепатит C генотип 1!

Според някои източници, началото на терапията е най-важната част , в която ще се разбере дали вируса ще бъде унищожен или ще мутира и ще продължи борбата на друго ниво. В този смисъл е добре вируса да не е виждал никога преди, нито едно от антивирусните средства, които му се прилагат , за да не развие резистентност  към тях. Мутантите, които оцелеят в борбата след първите дни и седмици ще дадат трилиони деца потомци, които ще са гръбнака на вируса по време на цялото лечение. Аз все пак съм убеден, че най-важната част от лечението е неговия край. Тогава се решава, дали ще има остатъци на микро ниво в тъканите, които да породят релапс. В тази връзка смятам, че много важна е употребата на Polyenylphosphatidylcholine PPC – , който защитава клетките и помага за натрупване на интерферона в тях, той е единствената доказана хранителна добавка, която увеличава действието на интерферона. След 48 седмица от началото на
лечението хората с исхимична болест на сърцето може да развият коронарна недостатъчност и екстрасистули, това може да се коригира с увеличаване на дневната доза на Коензим Q10 до 300 - 500 мг, заедно с витамини от групата B и магнезии. Лактоферина също усилва съвместната работа лекарствата и повишава имунния отговор. Някои нови проучвания показват, че Алиния има и антифибротично действие, както и лекува стеатозата на черния дроб по механизъм различен от антивирусния. Може би и това е една от причините да се засекретят някои от изследванията по въпроса. След премерването на фиброзата на пациентите в Египет е установено драстично подобрение, което неможе да бъде обяснено само с премахването на вируса!

Например , ако дори имате RVR т.е. нула вируси на четвъртата седмица от лечениието, но да кажем към 30 седмица може да получите пробив. Разбира се шанса е малък, но ако в един момент тежестта в дясно се усили или ALt и AST се вдигнат то очевидно вируса се активира или мутира. Тогава , дори и PCR да е негативен трябва пак да се приложи Алиния, поне за 24 или 36 седмици, допълнително, заедно интерферон и копегус. Така разбира се срока на лечението се вдига и разходите се увеличават. Трябва да знаете, че зависимостта между броя на вирусите по PCR и ALT има стръмна логаритмична зависимост с основа над 100 т.е. 5 единици увеличение на ALT може да е следствие от 1000 кратно увеличение на вирусната концентрация. Проблем е и неуспешното приложение на стандартната терапия SOC (интерферон + копегус) , по време на лечението. Активирането на имунната система води до избиване на хепатоцитни клетки заразени с вируса и увеличение на степента на фиброза, ако упорствате много с лечението, а то е неуспешно вкарвате интерферона в ролята на фиброобразуващ фактор и може да се поздравите например със 1-2 степени фиброза отгоре. При някои това може и да е фатално, особено при декомпенсираните цирози. В тази връзка самия неуспех трябва веднага да Ви светне лампата да включите Алиния и да свалите бързо вируса. Избиването на милиони вируси е равнозначно на избиването на десетки хиляди заразени с вируса клетки и превръщането им във фиброзна тъкан. Затова е важно да се избият едникратно, а не да им се дава възможност да се размножават и да се налага да се избиват многократно.

Има и следния проблем. Спирането на лекарствата на 48 седмица оставя имунната система неподготвена да поеме сама щафетата стресово и веднага като продължи да подтиска остатъците от вируса. Затова е нужно да се продължи поне три месеца с половин доза интерферон, (който при тази доза има и допълнително антифибротично действие) или да се продължи със самостоятелно лечение с Алиния поне 12 седмици след лечението. Така се получава плавно поемане от имунната система и риска от релапс е минимален.

Линкове по темата:

http://translate.google.com/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://www.natap.org/2008/EASL/EASL_83.htm&prev=/translate_s%3Fhl%3Dbg%26q%3Dalinia%2B%25D0%25B8%25D0%25BD%25D1%2582%25D0%25B5%25D1%2580%25D1%2584%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25BD%2BALT%26tq%3Dalinia%2Binterferon%2BALT%26sl%3Dbg%26tl%3Den%26start%3D20

http://translate.google.com/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://www.drugs.com/clinical_trials/romark-announces-presentation-new-data-nitazoxanide-chronic-hepatitis-c-easl-2008-4051.html&prev=/translate_s%3Fhl%3Dbg%26q%3Dalinia%2B%25D0%25B8%25D0%25BD%25D1%2582%25D0%25B5%25D1%2580%25D1%2584%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25BD%2BALT%26tq%3Dalinia%2Binterferon%2BALT%26sl%3Dbg%26tl%3Den%26start%3D20

http://translate.google.com/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://www.medhelp.org/posts/Hepatitis-C/Hepatitis-Researcher-I-have-an-Alinia-question/show/446404&prev=/translate_s%3Fhl%3Dbg%26q%3Dalinia%2B%25D0%25B8%25D0%25BD%25D1%2582%25D0%25B5%25D1%2580%25D1%2584%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25BD%2BALT%26sl%3Dbg%26tl%3Den

http://translate.google.com/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://www.medhelp.org/posts/Hepatitis-C/Looking-for-fellow-warriors-in-the-Alinia-II-trial/show/482053&prev=/translate_s%3Fhl%3Dbg%26q%3Dalinia%2B%25D0%25B8%25D0%25BD%25D1%2582%25D0%25B5%25D1%2580%25D1%2584%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25BD%2B%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25B0%25D0%25BF%25D1%2581%2Balt%26sl%3Dbg%26tl%3Den

http://translate.google.com/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://www.medhelp.org/posts/Hepatitis-C/Looking-for-fellow-warriors-in-the-Alinia-II-trial/show/482053&prev=/translate_s%3Fhl%3Dbg%26q%3Dalinia%2B%25D0%25B8%25D0%25BD%25D1%2582%25D0%25B5%25D1%2580%25D1%2584%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25BD%2B%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25B0%25D0%25BF%25D1%2581%2Balt%26sl%3Dbg%26tl%3Den

http://translate.google.com/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://www.medhelp.org/posts/Hepatitis-C/Looking-for-fellow-warriors-in-the-Alinia-II-trial/show/482053&prev=/translate_s%3Fhl%3Dbg%26q%3Dalinia%2B%25D0%25B8%25D0%25BD%25D1%2582%25D0%25B5%25D1%2580%25D1%2584%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25BD%2B%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25B0%25D0%25BF%25D1%2581%2Balt%26sl%3Dbg%26tl%3DenПослеслов

И за някои хора моя съвет е да престанат да цапат форума с цветенца, сърчица и целувчици, както и с възгласи "Браво!!!", "Дръж се!!" , "Провокатор!" и подобни наивни неинформативни глупости.
Необходимо е сериозно да се чете по темата и да се включват в обсъждания повишаващи ефективността на лечението и помагащи за оцеляването на болните! Например ми е тъжно, че водя монолози със себе си или трябва да отговарям на глупави заяждания!
Просто НЯМА ПОЛЗА !!!

И пак повтарям:

"Работатта ни е да трепем вируса, а работата на вируса е да трепе НАС!"

Разберете го ! Ето Ви едно сърчице  :flowers:Съобщение от администраторите: Лекарството Алиния все още официално не е одобрено за лечение на хепатит C. Приема на Алиния за лечение на хепатит C без лекарско предписание и без лекарски надзор, може да крие риск за Вашето здраве! Предписването на конкретни курсове на лечение и определянето на дозировката, на което и да е лекарство за лечение на вирусни хепатити може да се извършва само от лекар-специалист!
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 03:01:38 от Sciencemax »

Неактивен tetibulka

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *****
 • Публикации: 2318
 • Пол: Жена
 • Осем години.
  • Профил
 • Вид лечение: Софосбувир
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Има близък с хепатит C
Много благодаря за всичко написано.
Истината обаче е, че всички факти , вслючително и всичко, което си разказал за Алиния, от постинга ти вече отдавна са преведени на сайта на хепактив и отдавна сме ги дискутирали.
Малко от нас са склонни да си затварят очите или да гледат в друга посока.
В момента обаче повечето минаваме през това, което е достъпно за нас и се подкрепяме (по много други начини освен със сърчица, всъщност) докато минаваме през него.
Не сме идиоти - знаем, че вероятно след време ще правим още по въпроса с нашите хепатити. З
а много от нас лечението с пегилиран интерферон и рибавирин сега е просто патерицата, с която ще дочакаме по-добрите неща.
Но някак няма нужда това да ни се припомня с груб и пренебрежителен тон.
Дани
Hang in there.

Неактивен Sciencemax

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 129
 • sincemax@gmail.com
  • Профил
  • Помощна информация за болните от Хепатит!
 • Вид лечение: Алтернативно
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Недиагностициран/а
И аз благодаря , че си прочела всичко написано, но нали си го знаеш , значи няма да ти е от полза. Май, че съм чел сайта на Хепаактив, но там не съм срещал и половината от нещата, които изложих!

Насила хубост не става, както са казали старите хора!

Май пак почнах да се отегчавам и ще стане като миналия път , когато си забравих паролата за този сайт с мили хора, само аз съм грубияна! :)

Ба, вие доктор Хаос щяхте да сте го направили на луканка още отдавна, какъвто е лош грубиян!

Знаеш ли , грубата истина е по-добра и от най - нежната лъжа, Тетибулка!
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 15:49:21 от Sciencemax »

Неактивен tetibulka

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *****
 • Публикации: 2318
 • Пол: Жена
 • Осем години.
  • Профил
 • Вид лечение: Софосбувир
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Има близък с хепатит C
Hang in there.

Неактивен Sciencemax

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 129
 • sincemax@gmail.com
  • Профил
  • Помощна информация за болните от Хепатит!
 • Вид лечение: Алтернативно
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Недиагностициран/а
Насила хубост, си е жива лудост!
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2009, 15:51:01 »
Пак не ми четеш постовете, това , което ми даваш съм го чел преди теб, но там няма и 20% от това ,което споделям с Вас!

Насила хубост, си е жива лудост!

Тук явно властта в взета от агенция "Буля", само се питам защо напоследък намалява посещаемостта на форума?

Имам ИДЕЯ ! Защо не се направи един "Биг Брадър" тук във форума и да си обаждаме пиперлийски мохабети. Само , че без мен :)

Чао , до догодина по това време!
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 16:23:06 от Sciencemax »

Неактивен pamche

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Докторант
 • *****
 • Публикации: 980
 • Пол: Мъж
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Според мен форума има нужда от различно мнение , чета с интерес публикациите ти.

Незнам защо мислиш ,че водиш монолог  ??? ти ни представяш разсъждения , данни и виждаш колко пъти се прочитат темите ти  , ако това не ти е достатъчно незнам .  Знаеш в България каква е установената процедура за лечение на хеппатит и сам знаеш че това което предлагаш е извън нея и всеки сам си решава дали ще последва пътя който предлагаш или не . Лично аз съм ти благодарен ,че споделяш с нас информацията си ,но наистина не разбирам защо се засягаш от толкова малко.

Желая ти успех .
Известен с това , че не е известен !

Неактивен Sciencemax

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 129
 • sincemax@gmail.com
  • Профил
  • Помощна информация за болните от Хепатит!
 • Вид лечение: Алтернативно
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Недиагностициран/а
Това е важно да се знае от всички , при които се налага преждевременно прекратяване на терапията поради странични ефекти на Интерферона и Рибавирина. 17% от пациентите ще получат трайно вирусно освобождаване и практически ще оздравеят. Тези резултати са сравними с монотерапията с Интерферон , за всеобща изненада!
Пак повтарям, че допълнителен ефект от лечението с Алиния е намаляването на стеатозата и фиброзата на черния дроб. Механизма на действие на лекарството е такъв , че то защитава клетката и помага на здравите клетки да оцелеят. По този начин то значително увеличава броя на оцелелите и възстановили се от възпалението чернодробни клетки. Не е възможно създаването на резистентност към лекарството. Атаката срещу всички вирусни и включително бактериялни групи в организма води до сериозни допълнителни здравни ефекти.
В по-горния пост казах за херпеса, цитомегаловируса , папил вируса и т.н.
Сега ще Ви кажа , че Вие ще се поздравите и с пълно изчистване на Хеликобактер Пилори, още на втората седмица. Тази бактерия е основен причинител на язви на стомаха и някои видове рак на храносмилателната система!!!
Дори неизлекувалите се или тези с Хепатит Б могат да употребяват циклично монотерапията за повишаване на качеството на живот и намаляване на щетите върху черния дроб.

Е, щом в USA и по света 10 милиона пациенти включително и деца са употребявали това лекарство, може би и в България е възможно!
Единствено се притеснявам за "балканския въздух" , който може да убие някои хора , дори по-добре отколкото вируса. Та този въздух може да направи Алиния вредно за здравето и напълно безполезно лекарство, дори и преди изобщо да сте го използвали!
Това е, съвестта ми е чиста... Опитах се да спася няколко човешки живота, ако не съм успял надявам се агенция "Буля" да оправи нещата в близките няколко столетия :)


Съобщение от администраторите: Лекарството Алиния все още официално не е одобрено за лечение на хепатит C. Приема на Алиния за лечение на хепатит C без лекарско предписание и без лекарски надзор, може да крие риск за Вашето здраве! Предписването на конкретни курсове на лечение и определянето на дозировката, на което и да е лекарство за лечение на вирусни хепатити може да се извършва само от лекар-специалист!
« Последна редакция: Октомври 17, 2009, 00:52:28 от Sciencemax »

Неактивен tetibulka

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *****
 • Публикации: 2318
 • Пол: Жена
 • Осем години.
  • Профил
 • Вид лечение: Софосбувир
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Има близък с хепатит C
Само не разбрах, кой е отрекъл потенциала на Алиниа.

Не съм аз, най-малкото защото зная за това лекарство поне от седем месеца http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1638.15 (за мен миналата седмица твоето заливане на няколко теми с инфо за Алиниа не донесе разтърсваща новина; споделих го с теб и ти ме изкара някаква задръстена лелка) и вече съм обсъдила възможността с приятели да го купуват за мъжа ми от Щатите. В общи линии би се получило и наистина става дума за около 100 долара месечно.

Не съм обсъдила обаче с лекуващия му лекар дали би приел да включи алиниа в терапията (все пак това лекарство не е одобрено в България, където ни се налага да живеем), но така или и иначе още не му е дошло времето. При всички положения мнението му ще е най-определящото при вземането на решение - той е лекар, занимава се с това от години, чете, ходи на симпозиуми - имам достатъчно причини да му вярвам.

Пак благодаря, че ни напомни за алиниа.

Несъмнено информацията, с която ни запознаваш, е добре систематизирана, макар и не винаги просветляващо актуална.

Някак не съм склонна обаче да те аплодирам като спасител на човешки животи и дано това не те нарани дотолкова, че да излееш още една порция несправедливи и пренебрежителни квалификации на хората тук.

Дани
« Последна редакция: Октомври 17, 2009, 11:02:19 от tetibulka »
Hang in there.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
ScienceMax,
Искам да ти кажа няколко неща. Всеки един твой пост ще бъде редактиран от администраторите и отдолу с червен текст ще пише, че препоръчваш лекарство, което не е одобрено никъде за лечение на хепатит C, че дозировката на лекарства и точния курс на лечение може да се препоръчва само от лекар и форумите в интернет не са правилното място, където човек може да научи каква терапия и дозировка да си приложи.
Всички предишни твой постове, в които споменаваш Алиниа също ще бъдат редактирани с този надпис.
Искам да напомня, че само 1 от всеки 5 лекарства, които са в клинични изпитвания, всъщност достига до одобрение от Американската агенция за храните и лекарствата и излизат на пазара. Алиниа в момента е във фаза II  на клиничните изпитвания.
Искам да напомня, че ти смело препоръчваш лекарство, което не е тествано при продължителна употреба, например говориш за прием от 24, 36, или 48 седмици, продължителност на употреба, при която Алиниа не е тествана при големи групи от хора. В момента за сегашните индикации, при които тя се прилага за лечение, тя се използва за по-кратки курсове на лечение. Единия от възможните проблеми с Алиния е възможната висока токсичност на лекарството при продължителна употреба.
Всъщност, това са последните данни, изнесени на EASL конференцията през април 2009 година:
Phase 2 Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study of Nitazoxanide Plus Peginterferon and Ribavirin in HCV Genotype 1 Naïve Patients: Interim Analysis Shows Increase in EVR
Искам да отбележа, че са лекувани пациенти с генотип 1, които преди това не са били лекувани (treatment naive patients), а не неотговорили на предишно лечение, или направили релапс. Данните, които са изнесени са за постигнат ранен вирусологичен отговор (EVR), няма данни за SVR, но той трябва да е много близък до този на EVR-a:

Вижда се, че Алиниа е дала по-добри резултати при процентите постигнат EVR, 80% при 75 пациенти лекувани с Алиниа като трети компонент, докато при другите лекувани само интерферон и рибавирин са постигнати 68%. Лекуваните с интерферон и рибавирин, при които са постигнати 68% са били 37 души.
Процентите на постигнат EVR са дали по-голяма разлика (18%) при хората с по-висок вирусен товар (> 600 000 IU/mL):

Алиниа е постигнала тези резултати пак като трети компонент в едно лечение с интерферон + рибавирин, а не като монотерапия.
Искам да напомня какви изпитвания в момента се правят за телапревир - лекарство, което в момента е много близо до одобрение от FDA и ще се появи на пазара до около две години, и което даде много добри резултати като тройна терапия при пациенти с генотип 1, които са с неуспешно предишно лечение. Ето последните данни, изнесени за телапревир при изпитвания върху пациенти с генотип 1, които преди това не са били лекувани:
Цитат
Hepatitis C Treatments in Current Clinical Development
...
Telaprevir (VX 950), Protease Inhibitor,   Vertex,    Phase III
...
Study C208 is a new study that is evaluating different doses of telaprevir – 750 mg every 8 hours (q8h or three times a day) compared to 1125 mg dose every 12 hours (q12h or twice a day) in HCV genotype 1 treatment-naïve patients. Week 12 data found that 93% of patients who received the q8h were HCV undetectable and 83-85 % who received the q12h dose were HCV undetectable. (May 5, 2009)
...
Доколкото знам, в момента от Romark Laboratories не са пуснали abstract за презентация на конференцията на Американската асоциация за изучаване на чернодробните заболявания (AASLD), която ще се проведе от 30 октомври до 3 ноември тази година. Когато една фармацевтична компания не участва редовно в EASL и AASLD конференциите с последната информация за това докъде са стигнали клиничните изпитвания на лекарството им, това обикновено не е добър знак за това дали компанията производител на лекарството планира да продължи с клиничните изпитвания. Уточнявам, че това е само предположение, за момента няма такава официална информация от Ромарк.

Разбира се ScienceMax, ти имаш възможност да пишеш каквото пожелаеш, всеки във форума може. Но в същото време има определени граници, които не трябва да се преминават, като определяне на курсове на лечение, дозировки на лекарства, и препоръки за използване на нетествани лекарства.
В подкрепа на своите думи ти даваш цитати от други форуми, вместо мнение на професионалисти лекари. Относно моите доводи, в неделя ше пиша по-детайлно на какво се основават те, можеш да си сигурен, че не се основават на мнение, изказано във форумите на www.medhelp.org
Можеш да рекламираш Алиниа, колкото пожелаеш, но във всеки твой пост ще има червен предупредителен надпис, написан от администраторите.

Относно всички твои определения за хората във форума, това как общуват помежду си, ироничния ти тон, моето лично мнение е, че отдавна си прекалил. Това, че можеш да правиш задълбочен и синтезиран анализ на информацията, която четеш, не ти дава право да общуваш по този начин с хората тук и да им даваш определения и характеристики. Това, че си мислиш, че когато пишеш провокативни постове може да накара повече хора да се събудят от "летаргичния" си сън и да разберат, че трябва да се лекуват с това, което предлагаш, е разбираемо, но не е похвално, заради подхода, който си избрал.
Но това си е мое мнение и то не трябва да се свързва със спора за Алиния, който водим.

Отделно, изобщо никой не знае твоето име, нито това с какво се занимаваш. А когато даваш определения на хората, препоръчваш лекарства, определяш дози, и им казваш, че спасяваш техните животи, най-малкото те трябва да знаят името ти.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Sciencemax

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 129
 • sincemax@gmail.com
  • Профил
  • Помощна информация за болните от Хепатит!
 • Вид лечение: Алтернативно
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Недиагностициран/а
Ба, не било одобрено за Хепатит Ц !? А какво да кажат тези, които са болни от диярия и случайно имат Хепатит Ц и не го разбират и случайно вземат та се излекуват! Направо трябва да ги вкараме в затвора, барабар с техните лекари :) И това го сложи в ЧЕРВЕНО!

Алиния е одобрен от FDA и е изпробван в много високи дози и много големи продължителности на лечението.
За Алиния, може би не сте обърнали внимание и , но тук в Table 2 е дадено, че от 24 човека генотип4 - 3 ма са се излекували SRV, а 7 са постигнали ETR нулев вирус, пиейки само Алиния. И това само за 24 седмици, не за 48!!! Помните ли когато Интерферона беше сам, без копегус, колко беше процента!? Може и да лъжат, но така пише!

EASL
43-тата годишна среща на Европейската асоциация за изследване на черния дроб
Милано, Италия
23-27 април, 2008

http://translate.google.com/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://www.natap.org/2008/EASL/EASL_83.htm&prev=/translate_s%3Fhl%3Dbg%26q%3Dalinia%2B%25D0%25B8%25D0%25BD%25D1%2582%25D0%25B5%25D1%2580%25D1%2584%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25BD%2BALT%26tq%3Dalinia%2Binterferon%2BALT%26sl%3Dbg%26tl%3Den%26start%3D20

А и за протеазните инхибитори , Boceprevir (Schering-Plough), telaprevir ( Vertex) и др. първо след едно лечение се поздравявате с резистентност, а и друго те може да се комбинират с Алиния , защото са на друг принцип, а и ги няма и няма да ги има скоро на пазара! А и страничните ефекти са много сериозни!


Радославе, ако внимателно прочетеш моите постове ще видиш , че никого не съм обидил или засегнал лично или с каквато и да е обидна дума. Вярно е, че се държа провокативно, но такъв ми е стила. Наистина имам единствената цел да помогна. Освен това нямам много свободно време и не мога да се включвам в много дискусии, затова гледам да ми обърнете внимание с цената на по-малко време , което да отделям за писане, а то и без това е много.
Какво ме дразни? Дразня се от това, че внимателно изчетох форума, но освен твоите изказвания и тези на още няколко други, останалото е абсолютна плява с претенциите за емоционална подкрепа. Но каква подкрепа може да ми окаже някой , който казва :
 "- Нямам представа , какво трябва да направиш, но съм сигурен, че ще се оправиш, дръж се, браво, стискам палци, ето ти едно сърчице"
Аз търся какви са симптомите, какви са изследванията, каква е прогнозата, какво казват лекарите, какво пише в специализираната преса, какво пише по форумите, какви са възможностите, какъв е твоя опит и други подобни, не ми трябват сълзливи или радостно екзалтирани излеяния, които само пълнят с баластра. Всеки трябва да се напъне да прочете, не само Радослав. Най - лесно е сърчице и целувчици. Какво ще стане, ако някой с цироза не се излекува, ами остава му много малко време... Не може да чака, новите лекарства. Алиния може да се ползва сега! Ами тези с ниските тромбоцити, левкоцити и т.н. ???
На запад има хора, които са активни включват се в експериментални лечения, търсят нови лекарства, търсят нови мнения. Тук отбраняваме липсата си на решимост, липсата си на информация и винаги се надяваме родната държава да ни спаси. За съжаление поради кризата тя потъва, а преди плуваше само за тези в лодката, а другите поцапваха в студената вода. Това е истината!

Нима с лека ръка ще пропилявате един толкова реален и безболезнен шанс да се излекувате ? САМИ РЕШАВАЙТЕ?

Делото на давещите се е в ръцете на САМИТЕ давещи се!

« Последна редакция: Октомври 18, 2009, 00:27:58 от Sciencemax »

Неактивен pamche

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Докторант
 • *****
 • Публикации: 980
 • Пол: Мъж
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Според мен тази тема е доста полезна и при задълбочаване на Радо и Sciencemax  биха излези много интересни факти по въпроса .


Sciencemax, поздравявам те за желанието да помагаш на хората и за търпението с което поднасяш информацията си .Само времето ще покаже дали си прав или не ,но каквото и да е съм сигурен ,че го правиш от добри чувства.
Надявам се разбираш ,че в форума хората са да се информират и да се подкрепят в трудни моменти, не може всички да са толкова добре информирани както вас с Радо. Сърчицата , знаменцата ,балоните и т.н. също имат ефект - хубаво е да има хора, които ти желаят доброто и те подкрепят когато наистина ти е трудно , това че не са 'Професори" по темата  не значи,че топлите думи не ти дават нещо, като ги прочетеш. Затова е форума ,един който не е достатъчно информиран да ти окаже подкрепа , други като вас с Радо да изразите по компетентно мнение (тъй като поваче сте се ровили и прочели от нас) накрая решението си остава на конкретния човек и лекуващия го лекар - той си решава до къде и колко може да стигне.Всички в форума няма да се излекуват ,въпроса е да сме си полезни който с каквото може .Всеки по редовен в форума е прочел твоите постове и голяма част от тях сме се поинтересували,за казаното от теб и сме си направили изводите .

Знаем България колко е изостанала във всички обласи .


П.С.
Хубаво е да развиете темата и с малко по прости думи за да може да е по достъпна за всички . Защо аланията е в 2-ра фаза като веднъж е одобрена за лекуване на хора ? и т.н.

Успех
Известен с това , че не е известен !

Неактивен galq

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Докторант
 • *****
 • Публикации: 906
 • Пол: Жена
 • Животът може да бъде и хубав......
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Има близък с хепатит C
Sciencemax,много пъти съм се чудела  какво търсиш във форума.Ти не си с хепатит ,нито пък имаш близък с хепатит.Така ли ходиш из всички форуми да си даваш компетентното мнение?Извинявай за тона ,но каквото и да е това лекарство аз също не бих позволила на съпруга си да го пие,ако не е под лекарско наблюдение.
Хубаво е да се дава информация по темата .Който иска я чете ,но не и да се натрапва .Та във всеки твой пост от изтеклата седмица има препоръка да се взема това лекарство .Смяташ ли,че някой ще те послуша?
Галя

Неактивен tedi

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *****
 • Публикации: 1168
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Как к'во търси тука чичото,ами прави се на д-р Хаус!
Като не ти харесва,че форума е превзет от БУЛЯ,що аджеба влизаш тук сред плявата,бе другарю!!!
И не е нужно да раздаваш сърца за да се дискусират темите ти!

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Ба, не било одобрено за Хепатит Ц !? А какво да кажат тези, които са болни от диярия и случайно имат Хепатит Ц и не го разбират и случайно вземат та се излекуват! Направо трябва да ги вкараме в затвора, барабар с техните лекари :) И това го сложи в ЧЕРВЕНО!
Истината е, че не знаем какво би станало с такъв човек. Това, че някой, който не знае за хроничния си хепатит и поради друго заболяване се лекува с Алиния, и се излекува не значи, че всички, които знаят за хепатита си трябва да започнат лечение с Алиния. Има си правила, по които се тестват лекарствата и те се диктуват от FDA.

Алиния е одобрен от FDA и е изпробван в много високи дози и много големи продължителности на лечението.
За Алиния, може би не сте обърнали внимание и , но тук в Table 2 е дадено, че от 24 човека генотип4 - 3 ма са се излекували SRV, а 7 са постигнали ETR нулев вирус, пиейки само Алиния. И това само за 24 седмици, не за 48!!! Помните ли когато Интерферона беше сам, без копегус, колко беше процента!? Може и да лъжат, но така пише!
Пак да не забравяме за изпитвания върху колко хора си говорим. В цитираното от теб изследване, групата пациенти, които са лекувани с Алиния, са били общо 23 души и 3 от тях са постигнали траен вирусологичен отговор. Явно е, вижда се и от другите проучвания, които са правени досега, че Алиния има ефект при хепатит C. Въпросът е обаче какъв е този ефект, доколко е силен, и доколко би могъл да даде толкова обнадеждаващи резултати, за да продължи Ромарк с клиничните изпитвания и да е сигурна, че този ефект не може да се постигне от никое друго лекарство.
Все пак, много е важно какво би показала Алиния при една по-голяма група от 300 души например, тогава вече може да се види и да се открои ясна тенденция за това доколко е ефективно лекарството. Все пак, има разлика, когато говорим за 17% при 23 лекувани пациенти, и за 17% при лекувани 300 пациенти.

А и за протеазните инхибитори , Boceprevir (Schering-Plough), telaprevir ( Vertex) и др. първо след едно лечение се поздравявате с резистентност, а и друго те може да се комбинират с Алиния , защото са на друг принцип, а и ги няма и няма да ги има скоро на пазара! А и страничните ефекти са много сериозни!
Аз поне бих заложил много повече на тях, вместо на Алиния. Боцепревир и телапревир са доказали своите предимства и във фаза III на клиничните изпитвания, има много повече наблюдения върху тях, и т.н. Относно резистентноста - да този проблем стои когато се използват като монотерапия и затова те се взимат само като трети компонент с интерферон и рибавирин. При 12-седмично лечение с тройна терапия (телапревир + интерферон + рибавирин) резултатите показват, че появата на резистентност се свежда до 3%. Главният виновник за намаляването на възникването на резистентност се оказва включването на рибавирин в терапията.
По отношение на страничните ефекти пак мога да дам пример от изпитванията на телапревир (PROVE-1). В групата пациенти (в проучването PROVE-1), лекувани с телапревир (175 души), при 13% се е наложило спирането на лечението в първите 12 седмици, поради тежки странични ефекти. В контролната група от 75 души, само 3% са спрели лечението си в този период поради тежки странични ефекти. При боцепревир също има по-тежки странични ефекти, но все пак те са в границите на приемливото, както и при телапревир. При боцепревир си спомням, че има някои пациенти, които са с по-тежко изразена анемия.
Да не забравяме и, че тези резултати са постигнати и при по-кратко лечение, обикновено общо 24 седмици. Ако се поровиш в резултатите на телапревир и боцепревир, така както внимателно анализираш тези на Алиния, не можеш да не се съгласиш, че те дават много обещаващи резултати.
Относно това кога ще са на пазара, данните сочат, че това ще стане в близките две години, поне що се отнася за телапревир.

Радославе, ако внимателно прочетеш моите постове ще видиш , че никого не съм обидил или засегнал лично или с каквато и да е обидна дума. Вярно е, че се държа провокативно, но такъв ми е стила. Наистина имам единствената цел да помогна. Освен това нямам много свободно време и не мога да се включвам в много дискусии, затова гледам да ми обърнете внимание с цената на по-малко време , което да отделям за писане, а то и без това е много.
Какво ме дразни? Дразня се от това, че внимателно изчетох форума, но освен твоите изказвания и тези на още няколко други, останалото е абсолютна плява с претенциите за емоционална подкрепа. Но каква подкрепа може да ми окаже някой , който казва :
 "- Нямам представа , какво трябва да направиш, но съм сигурен, че ще се оправиш, дръж се, браво, стискам палци, ето ти едно сърчице"
Да, това е твоя стил на изразяване, и както виждаш, във форума можеш да се изразяваш свободно, така както и другите могат да го правят. Ако обърнеш внимание, почти не съм налагал цензура, откакто съществува форума, за разлика от почти всички други форуми, където хората упражняват властта си, само защото имат възможност да го правят. Разбирам твоята гледна точка за това как си общуват хората във форума, но нека да се опитам да дам малко по-различна гледна точка от това, което казваш и което виждаш тук.
Целта на форума не е просто да даде информация за това как един човек може да се лекува от хепатит, или пък да информира само за най-новите открития в областта. Това, което задържа хората в него, е общуването. Тук всеки с хепатит може да намери други хора със същия проблем и да говори свободно за проблема си, много често хората с хроничен хепатит крият за това дори и от най-близките си и в немалка степен обществото ги поставя в изолация. Във форума всеки, който се намира в труден момент може да получи подкрепа и добра дума от други хора със същия проблем. Можеш да си сигурен, че именно това общуване е много по-ценно от цялата информация, която публикуваме на сайта. Тук си говорим за човешки взаимотношения, и ако попиташ всички хора, които влизат всеки ден във форума, те го правят не заради това, че тук ще намерят последните новини за хепатита, че и за Здравната каса (да, достъпа до такава информация също е фактор), причината да са тук, е защото получават подкрепа, и защото могат да дадат подкрепа, и защото могат да общуват свободно с други хора със същия проблем.
И ако трябваше да избирам между това да има само един сайт с новини за хепатита или само форум, щях да избера форума.
Начина, по който си общуват хората тук може да те дразни и да не ти допада, но в същото време това е което харесва на по-голямата част от хората тук. Така, че според мен не е правилно и е грешно да оплюваш това, което всъщност накара този форум да се случи и което го прави посещаван. Всички тези хора, чието общуване във форума, и чиййто реакции ти не харесваш, всъщност са хората, към които отправяш посланията си и на които искаш да помогнеш да се излекуват. Не мисля, че те биха започнали да правят това, което искаш, ако ти им казваш, че се държат неадекватно.

Аз търся какви са симптомите, какви са изследванията, каква е прогнозата, какво казват лекарите, какво пише в специализираната преса, какво пише по форумите, какви са възможностите, какъв е твоя опит и други подобни, не ми трябват сълзливи или радостно екзалтирани излеяния, които само пълнят с баластра. Всеки трябва да се напъне да прочете, не само Радослав. Най - лесно е сърчице и целувчици. Какво ще стане, ако някой с цироза не се излекува, ами остава му много малко време... Не може да чака, новите лекарства. Алиния може да се ползва сега! Ами тези с ниските тромбоцити, левкоцити и т.н. ???
На запад има хора, които са активни включват се в експериментални лечения, търсят нови лекарства, търсят нови мнения. Тук отбраняваме липсата си на решимост, липсата си на информация и винаги се надяваме родната държава да ни спаси. За съжаление поради кризата тя потъва, а преди плуваше само за тези в лодката, а другите поцапваха в студената вода. Това е истината!

Нима с лека ръка ще пропилявате един толкова реален и безболезнен шанс да се излекувате ? САМИ РЕШАВАЙТЕ?

Делото на давещите се е в ръцете на САМИТЕ давещи се!
Това е твоя стил и подход, защо мислиш, че той задължително трябва да работи и да се възприеме от всички хора. Ти си човек, който обича да контролира ситуацията и да държи нещата в свои ръце, а не да чака и да бъде пасивен. Но това е въпрос и на характер, и никой не е длъжен да бъде точно такъв. Значи, ли че той няма право да получи подкрепа и че няма право да си каже мнението във форума.
Дори и да говорим за хора, които в момента нямат избор и нямат време да чакат за нови лекарства, не мисля, че е правилно ти, аз, или някой друг да им казва, какво трябва да направят и то по начин, който не търпи възражение. Всеки има право на своя избор, ние можем само да му дадем цялата информация, за да направи един информиран избор.
Ти обаче искаш хората да възприемат точно твоя подход и проблема е, че го правиш прекалено крайно и по начин, който няма как да се възприеме спокойно.
Аз нямам проблем с това, че ти или някой друг е научил за ново лекарство, което е в процес на изпитване, и е преценил, че то може да бъде използвано веднага, защото е на пазара, но е одобрено за лечение на друга болест, и е решил да го сподели с всички във форума. Целта ми във форума винаги е била да има максимална информираност, за да може всеки да направи този т.нар. "информиран избор".
Проблема е обаче, че ти предписваш точни курсове на лечение и определяш дозировка за прием на лекарство, което не е одобрено за лечение на хепатит C. И когато някой прочете това, което пишеш и реши да опита да се лекува с Алиния, и случайно нещо му се случи по време на лечението, то последствията ще бъдат за сдружението и за всички, които по някакъв начин сме поели отговорност с това този форум да съществува и да информира.
И когато някой реши да съди форума за това, че тук е изнесена информация за лечение и дозировка на такова лекарство, ти няма да бъдеш съден, а ние, които сме позволили такава информация да бъде публикувана и поощрявана.
Как биха изглеждали твоите постове, ако ти даваше цялата тази много детайлна информация за Алиния, без да натъртваш, че едва ли не това е единствения изход за този човек в момента, и като уточняваш, че това е ескпериментално лекарство и приема му трябва да стане само, ако лекуващия лекар се съгласи на една такава стъпка, и че лечението трябва да стане под стриктния негов надзор. Мисля, че тогава постовете ти щяха да бъдат възприемани много по-нормално и дори повече хора биха обмислили дали не биха могли да опитат такова лечение.
Не мисля, че печелиш нещо, когато промотираш идеята си по този начин, защото това основно предизвиква негативна реакция сред всички тук.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен kitaeca1970

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Дипломант
 • *****
 • Публикации: 272
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Не е провеждано
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Има близък с хепатит C
Sciencemax,похвално е,че си толкова добре информиран,само,че да се правиш тук на месията не му е мястото,не усещаш ли?Грубият ти и дори просташки тон едва ли ще накара някой да те вземе на сериозно.Много от хората тук са достатъчно добре информирани и поднасят информацията без да се правят на интерестни ,всезнаещи и всеможещи.Никой от нас не си е поръчал некролога и да седи и да чака в това можеш да бъдеш сигурен ,опитваме се да се борим и да си помагаме.Ако на теб не ти харесва начина,намери си друг форум и там си избивай комплексите.Сигурна съм ,че няма да липсваш на никого.Ти изобщо болен ли си,ако си ,при толкова много знания би трябвало да си излекуван,ако да ,с какво?Изобщо за какво става въпрос,каква ти е идеята на теб,да цъфнеш да спуснеш някаква информация и ние заблудените хорица да се юрнем да купуваме Алиния,защото видиш ли свeтовноизвестния учен Sciencemax така казал.Какъв ти е проблема ,бе човек,лекар ли си ,учен ли ,супергерой ?Как може някой така нагло да налага мнение и да обижда толкова много хора аз не мога да проумея,и да се оправдава,че видиш ли не бил засегнал никой лично,ами да, засягаш всички дружно.Удавници,едва ли не вече сме на умиране.

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007