Автор Тема:  "Хепатитът се лекува само за 3 седмици" - статия от blitz.bg /06.10.2009  (Прочетена 2487 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен d`essie

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Кандидат-студент
 • ***
 • Публикации: 76
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
 • Статус: Хроничен хепатит C
http://www.blitz.bg/article/14156

Хепатитът се лекува само за 3 седмици

изпрати на приятел   Вирусът все още си мисли да се промени, а ние вече го атакуваме с ново лекарство Хепатитът е разпространена и много опасна вирусна инфекция, протичаща с интоксикация на организма и със силно увреждане на клетките на черния дроб. Основната мишена на хепатита е черният дроб.

Съвременната медицина диференцира няколко различни вида хепатит: A, B, C, D, G, TT и др. Най-сериозният и коварен вид - е хепатит C. Особено опасна е хроничната му форма, която се развива при 70-80% от пациентите, болни от тази болест. При това може и да липсват външни белези, освен слабост и общо неразположение, наподобяващи симптомите на грипа. Поради това много от заразените хора разбират за диагнозата си твърде късно. Заради скритото протичане на болестта наричат хепатит С “нежният убиец”.

По какво се различава хепатит C от останалите видове?

Този вирус се отличава с повишената си способност да се видоизменя. Днес е един, а след известно време - съвсем друг. След месец - два - шест месеца той може генетично да се модифицира чрез промяна на някои от гените си. Другите видове хепатит притежават тази възможност в много по-малка степен. Ето защо, след като в лабораториите получат новия щам на вируса на хепатит С, няма никакъв смисъл да се създава ваксина срещу него. Защото само след една година става ясно, че той пак се е променил и в лабораториите на учените има вече само остарели копия. Ясно е, че в този случай е безсмислено да се прави ваксина, тъй като подтипът на вируса, неговият геном е вече напълно различен.

Второто важно качество на този вирус е неговата повишена агресивност. Ако А и В вирусите засягат клетките на черния дроб, но след това все пак отстъпват, то вирусът на хепатит С уврежда черния дроб и не се предава без ожесточена “битка”. Т.е. всъщност, инфекцията остава в организма за постоянно. Разбира се, ако не правите нищо и не мобилизирате по някакъв начин защитните сили на организма, след известно време ще развиете цироза на черния дроб, която може да прерасне в рак.

Третата особеност на хепатит С е наистина уникална - вирусът по някакъв начин блокира нервните сигнали от черния дроб към мозъка. А по този начин пречи на организма да предприеме необходимите мерки за защита.

Оказва се, че от засегнатия с вируса черен дроб се излъчват сигнали, но те не достигат до мозъка. И често хората са напълно шокирани, когато им съобщят, че имат сериозни проблеми с черния дроб - а те не са почувствали нищо. И всичко това само защото вирусът умее да покрива информационните канали между черния дроб и мозъка.

По какво можем да разпознаем болестта?

Основен критерий за поставяне на диагнозата са лабораторните показатели. Много често става така, че хората са искрено изненадани от положителните резултати за наличието на вируса на хепатит С в организма им. Това изследване се нарича качествено, тъй като показва наличието на вируса в организма. Ако вирусът е открит в тялото, се прави второ изследване - основно, което показва количествените резултати - колко вируса се съдържат в 1 милилитър кръв. С помощта на това решаващо изследване се определят степента на инфектиране и тежестта на процеса.

В особено тежките случаи броят на щамовете на вируса може да бъде по-висок от десет на шеста степен, десет на седма степен и т.н. Това са милиони копия в 1 милилитър кръв, което показва, че в организма протича активен процес и има висока степен на заразяване.

Как се разпространява хепатит С?

Основният път на заразяване - контакт с човек със заразена кръв. Преди се смяташе, че хепатит С се разпространява главно сред наркомани и представители на социално слаби групи от населението. Многократното използване на игли от различни хора повишава риска от инфектиране, така че предаването на инфекцията чрез спринцовка наистина е най-често срещаният начин за заразяване. Но както показва практиката, доста често се разболяват от хепатит С дори и доста проспериращи хора от нормални семейства.

Често хората се заразяват при преливането на донорска кръв, като е възможно предаването на болестта от майката на плода. Вирусът на хепатит С може да се предаде също така и при татуиране, акупунктура, маникюр, пробиване на ушите с нестерилни игли.

И още - след посещение при зъболекар. Ето защо днес много от по-заможните хора предпочитат, когато им се наложи да ходят на зъболекар, да разполагат с личен набор от стоматологични инструменти - за безопасност и превенция.

Бият с лазери по хепатита

Вдопълнение към интензивното антивирусно лечение с рационална комбинация от различни групи лекарства специалистите в клиниката по кибернетична медицина използват и други методи, които оказват мощен и разностранен ефект върху вируса. Активно се използва при лечението на хепатит С лазерната терапия.

Още в средата на 70-те години учените са установили, че ако се въздейства върху кожата с мощен импулсен лазер с огромна скорост - повече от 10 импулса в секунда - тя не е в състояние да изпълнява своята защитна функция и енергията свободно прониква вътре в нея.

Това свое откритие лекарите използват за лечение на ринит, хепатит, рак. Но през 80-те години по ред причини този метод на лечение е забравен. Да съживят този метод решават специалистите от Московския институт на кибернетична медицина под ръководството на Александър Авшалумов. В клиниката той се използва за проекция на десния дял на черния дроб и лумбалната област, с подчертан терапевтичен ефект. Лазерната терапия при лечението на хепатит С винаги се провежда заедно с медикаментозна и диетотерапия. Владимир Марковски, лекар от клиниката на Московския институт по кибернетична медицина:

- Лечението на хепатит С обикновено продължава доста дълъг период от време. Европейската асоциация за изследване на чернодробните заболявания препоръчва курсът на лечение да продължава не по-малко от 6 месеца. Но в нашата клиника сме се научили как да се справяме с хепатит C само за три седмици. Това сме постигнали благодарение на плодотворното сътрудничество с клиничната лаборатория и на факта, че ние сме в състояние самостоятелно да подбираме по време на лечението препаратите за всеки конкретен случай, съобразявайки се както със спецификата на организма на пациента, така и с конкретния щам на вируса на хепатит С.

В общата схема на лечението ние използваме няколко вида, включително и антивирусни лекарства със слабо алкални и алкални свойства. Тази среда създава условия, неприемливи за възпроизвеждането на вируса. А с комбинирането на лекарствата, които са се оказали най-ефикасни за дадения човек, ние всъщност атакуваме вируса от различни страни. И по този начин го принуждаваме да се оттегли от организма. Уникалността на метода е в това, че всичко продължава само три седмици.


А не за шест месеца, а и за една година, както е по целия свят! Разликата е, че този метод е не само ефикасен, но и почти безвреден. Благодарение на добрите специалисти в нашата лаборатория ние буквално в същия ден получаваме резултатите от въздействието на всяко лекарство. Това ни спечелва ценно време. Вирусът все още си мисли да се промени, а ние вече го атакуваме с нови лекарства. Фактът, че сме една стъпка напред, като винаги изпреварваме вируса, е основният ключ към успеха ни.

Какво предлага съвременната медицина за това заболяване?

За лечението на хепатит С съвременната наука предлага използване на интерферони - вещества, които се отделят от организма в отговор на възникналата инфекция. Самите интерферони не убиват вируса, а са само едно междинно звено. Те помагат на организма да разкодира типа на инфекцията, да се открият уязвимите є места, за да помогнат на имунната система да изработи ензим, способен да убие причинителя на инфекцията.

Лечението с интерферон се смята за принудителна мярка, тъй като други ефикасни лекарства в арсенала на ортодоксалната медицина в действителност няма. И тъй като тази схема на лечение доскоро не е имала друга алтернатива, съвременната медицинска наука все още провежда терапията срещу хепатит C единствено с интерферони. Последните пигилирани интерферони са по-безопасни и по-ефикасни, отколкото предишните версии, но все още предизвикват много странични ефекти. Пигилираните интерферони се прилагат в комбинация с антивирусното лекарство рибоверин. Тази комбинация за лечение е приета в световен мащаб като стандарт за лечението на хепатит С.

За съжаление, общоприетата терапия с интерферон е много токсична и тежка за човешкия организъм. И въпреки че неговата употреба е изчислена за най-малко шест месеца, 85% от пациентите издържат на такова лечение само до първите 2-3 месеца. И не се знае от какво пациентите се чувстват толкова зле - от вируса на хепатит С или от химичната комбинация, която е с изключително токсичен характер. Ето защо, проблемът за ефикасното лечение на хепатит С днес е много актуален.

Възможно ли е пълното излекуване?

В клиниката на Московския институт по кибернетична медицина подходът към въпроса за лечението на хепатит С не е по традиционния начин. Тук лекарите практикуват свои собствени, различни от стандартните алгоритми и начини на действие.

Както знаем, има различни видове среда: кисела, алкална и неутрална. Ако се вземе предвид скалата на киселинно-алкалното равновесие, то варира от 0 до 14 единици. Нормалната рН на кръвта е 7,34. Вирусът на хепатит С се чувства комфортно в неутрална среда и започва да се размножава активно в кисела. Използвайки това, специалистите от клиниката са взели за основа на лечението няколко добре известни, официално признати продукта, чието рН е алкално или слабо алкално. Всички тези препарати са издържали проверката на времето и имат изключително положителна репутация. Обикновено това са имуномодулатори, хепатопротектори, широко използвани при сърдечносъдови заболявания.

Новата концепция за лечение на хепатит С се състои в избор на необходимия препарат, който притежава алкални свойства. Чрез тясното сътрудничество с лабораторията на клиниката само за един ден стават известни резултатите от изследванията, с помощта на които може да се прецени дали избраното лекарство за конкретния пациент е ефикасно или не е. При положителна реакция се включва и втори, трети, четвърти препарат... Чрез оперативното определяне на това, кои от препаратите са най-ефикасни, те се комбинират един с друг, като се подбира най-добрата комбинация. Благодарение на този начин на лечение се създава неблагоприятна среда за размножаване на вирусите. Това, от своя страна, е достатъчно, за да се гарантира, че вирусът е напуснал организма.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Някак си като четох тази статия и накрая като взеха да говорят за киселата среда и веднага се сетих за д-р Атанасова  :pardon:
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1792.0
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1817.0
Предполагам виждаш сайта, на който е публикувана статията: http://www.blitz.bg/, сега обърни внимание как изглежда сайта, на който преди време четохме интервюто с д-р Атанасова: http://www.bulpress.net/
И двата сайта са на информационна агенция "Блиц", а те в секцията "Здраве" пускат статии и интервюта, пускани във вестник "Доктор". За съжаление, след като се срещнах с д-р Атанасова не мога да приема този вестник като сериозен източник.
Не отричам това, че в тази клиника може да лекуват хора с хепатит C, защото нямам лични наблюдения, нито съм срещал хора, лекувани там, нито съм я проучвал. Но просто не мога да разбера защо не проведат едно клинично изпитване по техния метод, по правилата, които се ползват навсякъде по света, и след това да представят резултатите пред научната общност. След като метода им е толкова ефективен те само могат да спечелят от това, защото притока от хора към тяхната болница ще се увеличи в пъти и в крайна сметка ще помогнат на много повече хора, отколкото сега. Нещо ми се губи в цялата работа.
И обясненията на д-р Атанасова по същия начин като тези обяснения, звучат много логично и правилно, само дето са супер смешни. Може би щях да приема малко по-добре тази информация, ако не знаех от кой вестник излиза и ако не бях си говорил лично с д-р Атанасова. Гледайки нещата, за които се говори в статията, съм почти сигурен, че няма как в писането на статията да не е замесена д-р Атанасова, тя говореше много подобни неща.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007