Вирусен хепатит - Обща дискусия > Как да живеем с хепатита

 обръщам се към всички заразани с вируса на хепатит с - генотип 1

(1/3) > >>

nevron:
   Здравейте всички!
   Нямам много времв, така че ще бъда кратка. Искам да знам повече за състоянието на заразените с генотип 1, и всички подробности, на каква възраст сте, преминали ли сте през лечение, от къде сте се заразили, преди колко време горе-долу (ако разбира се е установено, чрез биопсия), за жените дали имат деца, добре ли са (децата имам предвид, дали са заразени), фибрози и пр. Моля ви да ми дадете повече инфо за всико сварзано с генотипа.
   Благодаря Ви предварително!

Valentin Maneff:
Здравей nevron!На 45 години съм/но се имам все още за 30/,и аз съм с С,откриха ми го при обичайните профилактични прегледи,които си правя на всеки две години.Не че съм хипохондрик,но обичам всичко да е ОК с мен.Да,ама не!Генотип 1 съм.За него вече знаеш,че такъв болен се поддава по трудно на лечение,но не е нелечим,просто ще мине повечко време/48 седмици/.Така поне ми се иска,всички да се оправим накрая.По мои изчисления съм се заразил през април,2006 г. при стоматолог/мой приятел,егати и късмета!/Имам частична фиброза,установена чрез биопсия.Сега чакам за лечение вече 8 месеца и с изненада видях вчера,че съм се придвижил с цели 50 места напред,остават още 30.Ще е трудно,но поне да сме живи и ако можем здрави.Приятелката ми е на 32 ,прави си тестове,за сега са отрицателни,даже работим по въпроса за наследници.Усещам в теб някакво безпокойство,дано не  е свързано с нещо сериозно.Горе главата!Понякога ми писва,че съм жив,но Човекът до мен е железен и много ми помага,а като се има пред вид,че тежкото още не е започнало!?Не се притеснявай с въпросите,задавай смело,на линия сме и ще отговаряме!Чао за сега и успехи на всички във форума!!!

Jina:
Първия път като прочетох заглавието не реагирах въобще,но после си викам "А,че аз бях с генотип 1"  :D
Понякога забравям за това че съм болна;не мисля за това.

Таа по темата:преди 3 години и 5 месеца разбрах че имам хепатит С,генотип 1 съм,мисля че съм се заразила от зъболекарката ми,на 21  години съм (млада и красива  :D ) ,чакам да ми отпуснат лечение.При биопсия ми бяха изписали една страница с термини които приех за фиброза 0,общо взето се чувствам добре,а дори тази тежест която чувствах до скоро вече я няма  :)

Радослав Русинов:
Аз също съм с генотип 1.
Почти всичко от моята история вече съм го разказал във форума, но мога пак да разкажа:
Бях заразен с хепатит C /генотип 1/  през 1990 година при кръвопреливане. Лежах в "Пирогов" заради изгаряне, в единия от дните вдигнах температура, която лекарите не успяха да свалят и се наложи да ми прелеят една банка кръв. Заради това, че по това време даряваната кръв в България не се е изследвала за хепатит C, няма как да обвинявам болницата за заразяването.
Един месец по-късно развих остра реакция, пожълтях и т.н. В една малка провинциална болница ме диагностицираха с хепатит B. Лежах 1 месец в инфекциозното отделение с уголемен черен дроб и почти всеки ден бях на системи. След една година чернодробна диета отидох на контролно изследване и тогава ми казаха, че всичко с черния ми дроб е наред.
14 години по-късно продължавах да си мисля, че цялата тази история е в миналото и не знаех нищо за хепатит B, а още по-малко за хепатит C и си живеех в неведение за болестта.
През цялото това време съм имал симптоми, които са се проявявали от време на време и не е имало как да знам и да ги свържа с хепатита.
След като разбрах за хепатита задействах всички процедури и изследвания, като резултата от биопсията за 15 години хроничен хепатит C беше фиброза 2. Количеството на вируса 800 000 IU/mL, ALT - 54 и AST - 31.
Започнах лечение през септември 2005 година, което завърши през август 2006 година. Резултатите от количествения PCR по време на лечението и на края на лечението бяха отрицателни. На 6-ия месец след края на лечението /февруари 2007 година/ резултата от качествения PCR беше отрицателен. Сега, след повече от една година след края на лечението все отлагам кога ще отида да си направя едно контролно изследване /качествен PCR/, за да видя пак дали всичко е наред.
Установих със сигурност, че през 1990 година не съм бил заразен с хепатит B /въпреки че бях диагностициран с хепатит B/, по-точно, не съм бил заразяван досега с хепатит B.
Ами това е, опитах се да бъда кратък :)

Поздрави,
Радо

pumuckl:
Фиброзата обратима ли е? За колко време дробът може да се възстанови от фиброза 2 до фиброза 1 примерно? ???

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия