Автор Тема:  Ето и моята объркана история  (Прочетена 7652 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен roko

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Ето и моята объркана история
« -: Февруари 06, 2010, 10:33:24 »
Ще ви разкажа моята история,защото всичко ми е объркано и неясно и се надявам някой специалист и препатил от това да ми даде отговори! БЛАГОДАРЯ!
Така,значи,моята приятелка в началото на годината постъпи в болница с остър хепатит В на лечение.Аз като имал контакт с нея си направих изследвания ,които бяха с резултати:
ALAT 173 U/L
ASAT 66 U/L
Total BILI Special 7.6 umol/L
след 3 дена ми пуснаха нови изследвания ,които бяха с резултати:
TBIL    12.8 umo L/L
ALT      136.9U/L
AST       49.9U/L
След това докторката ме посъветва да си пусна платени маркери,за да види какво става ирезултататите от тях са:HbsAg  38.975    L 0.9
Anti-HbcIgM  0.286  L0.9
След като видя резултатите ми каза,че едното е положително,а другото отрицателно и съм носител на вируса и цял жовот ще остана такъв и че най-вероятно аз съм заразил моята приятелка,но не е ясно от къде съм го хванал и кога,и аз се чудя защото от 1 година насам имам само един партньор що се отнася до полов живот!
Та молбата ми е ако има някой по-нясно от мен да ми разясни малко по темата защото всичко ми е мъгла и нещо немога да разбера! Благодаря предварително!
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 10:43:36 от Мариана Стефанова »

Неактивен roko

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Re: Ето и моята объркана история
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2010, 10:37:23 »
пропуснах да уточня ,че на мен ми изписаха Карсил и Неуробекс за да ми намалят стоиностите на АЛАТ и да си спазвам доживотно диетата

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #2 -: Февруари 06, 2010, 10:42:24 »
Моя съвет е да се насочих  към специалист хепатолог, който да ти назначи и останалите изследвания за да може да се установи реалното ти състояние на черния дроб.
Тук може да се насочиш и избереш специалист.http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_hospitals
Твоята приятелка щом е развила остър хепатит има огромен шанс да го изчисти напълно и да не хронифицира.
Повече по темата може да прочетеш на сайта на Хепактив http://www.hepactive.org

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен cvetna

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2010, 12:13:17 »
здравей и от мен, Роко

Подкрепям анита - нужна ти е консултация със специалист хепатолог, за да знаеш какво наистина е състоянието ти в момента и какво да правиш оттук нататък.

Относно заразяването - възможно е да имаш хепатита от повече от година. В много от случаите протича безсимптомно. Освен това половият път на предаване не е единствения - не забравяй и кръвния. Ходил ли си на зъболекар? Правили ли са ти татуйровка или пиърсинг? Всяка кръвна манипулация е с потенциален риск.

Неактивен marzelana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 38
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2010, 14:53:24 »
Здравей и от мен, Роко!
Първо радвай се, че въобще си открил болестта.
Второ направил си някои първоначални изследвания, с които можеш да посетиш хепатолог/гастроентеролог и той вече ще ти обясни подробно какво следва. Има още някои ключови изследвания. Виж от сайта списък с гастроентеролози и хепатолози и си избери един. Вземи си направление за гастроентеролог от личната и си запиши час при гастроентеролога, който си избрал. Не слушай никое друго здравно/медицинско лице. Пълна мъгла им е на повечето хепатита. Казвам го от опит.
Аз лично изчетох всичко тук, за да видя с какво точно съм се сблъскала, какво трябва да направя и действах. От там нататък се доверих на лекуващия си лекар - доц. Антонов от болницата "Иван Рилски".
Ти от кой град си?Дори и да не си от София, аз те съветвам да си запишеш час при някой от специалистите тук в София.
Ако имаш още въпроси, питай.
Знам как се чувстваш и знам каква каша е в главата ти сега.
Кураж и поздрави :flowers:
Мария :bye2:

Неактивен roko

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Февруари 07, 2010, 07:03:59 »
Благодаря на всички,които ми отговориха,но не ми става ясно,това мойто хроничен хепатити ли е ?От прочетеното в сайта, така го разбирам,а от докторката го разбрах,че съм доживотен вирусоносител?Всичко много ме тревожи,а и това от къде и как ми се довлече това чудо!И попринцип колко време след контакта с вируса се проявява болестта и трябжа да се започне лечение, и значи ли че аз съм бил много време по-продължително с вируса и понеже моята имунна сисъема е по-силна се е превърнал в хроничен.Тези изводи си ги вадя от прочетеното в сайта, но и там като чета всичко ми се струва,като моята история,аз и за това публикувах своите изследвания,ако има някой по-запознат да помогне с малко информация.
БЛАГОДАРЯ ВИ!

Неактивен rumi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 75
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2010, 10:19:28 »
Здравей Роко!
Няма как от форума да разбереш и няма как да ти стане ясно какъв си,при това положение ти трябва да посетиш някой от светилата хепатолози те ще преценят.А това че си само носител не го вярвай много, и при мен така се получи  на това няма ти нищо само си носител изминаха 2 години докато разбера че не съм само носител ,но за целта ти трябва да си направиш най важните изследвания пср и биопсия и тогава ще разбереш носител ли си или си за лечение на активен вирусен хепатит.Желая ти успех да си само здраввирусоносител, но това ще разбереш като посетиш един от най добрите който ще ти пусне тия иследвания, и няма да са празни  приказки като на другите ти си само носител нищо ти няма .
Най-хубавият ден - днешния-28 СЕПТЕМВРИ 2010.
В живота има неща за които си струва да се бориш до край!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2010, 14:42:03 »
Нека да уточним нещо, няма такова нещо като здрав вирусоносител на хепатит Б. Имаме различни фази на хепатит Б, през които се преминава. Затова е изключително важно всеки, който има хроничен хепатит Б, независимо дали в дадения момент има само неактивен хроничен хепатит Б, да продължава стриктно да следи състоянието си, като най-малкото си пуска изследване за чернодробни ензими на всеки 6 месеца.
Термините "нищо ти няма", "здрав вирусоносител", "неактивен хепатит Б" много често се използват от лекари, които са много слабо запознати с темата хроничен хепатит Б (обикновено личните лекари), които съответно не пускат всички необходими изследвания на своя пациент, за да разберат наистина ли се касае за такъв случай, и най-важното, забравят да му споменат, че той не трябва да спира да следи състоянието си, защото неговия хепатит може да се активира. По този начин има страшно много хора, коти оса диагностицирани с хроничен хепатит Б, които са твърдо убедени, че всичко си им е наред.
Роко, препоръчвам ти да прочетеш статиите в този раздел на нашия сайт: Хепатит Б: Лист факти.
А тези статии са много полезни, за да може всеки с хроничен хепатит Б да се ориентира в терминологията и да разбере какво всъщност е хепатит Б и как той може да му навреди, както и как да следи състоянието си:
- Хепатит B
- Тестът ви за хепатит В е положителен, а сега - какво?
- Трябва ли всеки с хроничен хепатит В да се лекува?
- Колко често трябва да се наблюдава (контролира, проследява) хроничния хепатит В?

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007