Автор Тема:  Тълкуване на кръвни изследвания - нямам предполагаем хепатит  (Прочетена 3587 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен jordan19

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте,

Преди от около една година, ми се появи странно подуване от лявата страна на гърлото (в областта на сухожилията и лимфните възли). Много се притеснявах че може да са подути лимфни възли и все още имам такива опасения, поради тази причина отидох вече за втори път на лекар, с молба да ми пусне пълни кръвни изследвания. Но отново поради незаинтересоваността от тяхна страна, реших да се допитам да вашето мнение. Ето и резултатите от ПКК (изследването):

Скорост на утаяване на еритроцитите: 4mm/h

ЛЕВКОГРАМА:

St    0,03  [0,03-0,06]
Sg   0,56  [0,51-0,67]
Eo   0,03  [0,02-0,03]
Ly    0,35  [0,22-0,40]
Mo   0,03  [0,04-0,08]              ***

PLT FLAGS:

WBC  9.0   10^9/l     [3.5-10]
RBC   4.6   10^12/l   [3.8-5.8]
HGB  168   Hg/l         [110-165]
HCT  .388   l/l            [.350-.500]
PLT   426   10^9/l     [150-450]
PCT  .381   10^-2/l   [.100-.500]

MCV  84 fl                 [80-97]
MCH  36.5 Hpg         [26.5-66.5]       ***
MCHC  432 Hg/l        [315-350]         ***
RDW  12.0%             [10-15%]
MPV   8,9 Fl               [6.5-11.0]
PDW  12.2%             [10-18%]

WBC FLAGS:
DIFF:

%LYM   36,9%   [17-48%]
#LYM    3.3 H 10^9/l    [1.2-3.2]      ***
%MON  3.2 %   [4-10%]                  ***
#MON   0.2 10^9/l  [0.3-0.8]           ***
%GRA   59,9 %  [43-76%]
#GRA    5.5  10^9/l  [1.2-6.8]
 
CHOLESTEROL           4.49 mmol/l       [2.80-5.80]
TRIGLUCERIDES         0.56 mmol/l       [0.45-1.80]
HDL CHOLESTEROL    1.30 mmol/l       [0.00-2.50]

Това са изследванията. За ваше улеснение съм използвал знака *** за отбелязване на стойности извън нормата. Искам да Ви попитам, ако сте в състояние да ми помогнете, трябва ли да се тревожа и да продължавам ли да ходя по лекари. Понеже не съм лекар и не мога да разбера тези резултати добри ли са? Предварително Ви благодаря. И благодаря за информацията която получих от форума!
« Последна редакция: Март 01, 2010, 07:57:25 от Радослав Русинов »

Неактивен tedibon

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1342
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Тълкуване на кръвни изследвания
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2010, 21:15:51 »
Привет!
Както и ти сам си забелязал по-голяма част от нещата са в норми,т.е. няма причина за притеснения!
Това :
MCH  36.5 Hpg         [26.5-66.5]
 #MON   0.2 10^9/l  [0.3-0.8]     смятам,че тука леко си сгрешил,защото аз мисля,че и то е в норми!

И в крайна сметка ,какъв лекар ти назначи тези изследвания,какви са съмненията му,ние не сме медицински специалисти,но ако не са лимфни възли,все ще е нещо друго!

УНГ трябва да те консултира,когато е свързано с гърло,дано е точния специалист!


Поздрави,Тедибон


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен jordan19

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Тълкуване на кръвни изследвания
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2010, 21:42:42 »
Ами личен лекар ми назначи изследванията, според нея е срастване на сухожилията, което по нейните думи е нормално за повечето момчета. Благодаря за отговора, ще Ви послушам и просто за сигурност ще се консултирам и с УНГ. Благодаря Ви много!!  :smile:

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007