Автор Тема:  Лечение на хроничен хепатит Б с положителен HbeAg-пожелайте ни успех  (Прочетена 35722 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kammy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 130
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Сложихме и втората инжекция в петък.Мъжа ми се чувства все така добре-няма никакви странични ефекти.Тази седмица ще си пусне профилактични изследвания,да видим как са показателите ;)

Неактивен Valentin Maneff

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 66
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Браво на Човека,да е жив и здрав,а аз какъвто съм кукундел-ето на,след два дни ще ми е първата инжекция,а страничните ефекти вече ги имам.Шегичка или не ,ама доста ми е нервно.

Неактивен kammy

• Немедицинско лице
    • Профил
Вальо,спокойно.Наистина е много важно да си спокоен и да не се навиваш сам,че задължително ще имаш всички неприятни странични ефекти ;)Нагласата е голямо нещо.
Мъжът ми беше страшно спокоен преди първата инжекция,а и преди втората.Втората си я сложи сам в болницата,под напътствията на сестра,разбира се.Дори не му трепна окото-толкова е уверен в себе си.
Той беше сигурен,че няма да има никакви странични ефекти и ето,засега наистина няма.
Докторката ни се шегува,че бил здрав като бик и не била виждала такъв човек ;D/това в кръга на шегата :D/

Пожелавам ти успех и много спокойствие.Всичко ще е наред и най-важното е,че започваш лечение.Другото ще мине ;)

Неактивен kammy

• Немедицинско лице
    • Профил
Днес излязоха първите изследвания на мъжа ми-които се правят 2 седмици след началото на лечението.Всичките са в норма :D
Хемоглобина му е 168,което е повече от добре :).
Засега нещата вървят доста глдко.Дано и занапред е така.
Успех на всички,които започват лечение ;)

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Само хубави отзиви при лечението с интерферон при хепатит В  :) Много се радвам. Дано всичко да продължава така още 46 седмици и накрая да видим репликация под 104 копия и АЛАТ в нормата! Пожелавам ви все така да е! :)

Много се радвам за вас, честно:)

Неактивен kammy

• Немедицинско лице
    • Профил
Хайде да се отчета малко :D

Лечението си върви,много добре засега.
И последните изследвания бяха добри-АЛАТ пада постоянно/преди началото на лечението беше 80-90,сега е 40-50.
В деня след инжекцията/събота/ мъжът ми се чувства доста отпаднал и изтощен,но с малко повече спане и почивка се решава проблема.В неделя вече е като нов.

В края на февруари трябва да прави ПСР,там ще се види наистина как върви лечението и има ли ефект от интерферона.

Проблема с "дупките" май вече го няма,защото лекарката му дава рецепти,когато се наложи-дори и 1 седмица по-рано около празнициоте,защото заминавахме за дълго време.

Това е сега от нас ;)

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Здравей Ками!
Аз съм майка на 24 г. мъж с хроничен хепатит В, известен от 2003 г.. До този момент вече 5 години само правим изследвания, 2 биопсии, кандидатстваме по програми за интерферон, за АДЕФОВИР, ТЕНОФОВИР и какво ли не и толкова. Неговият случай се оказа много рядък и до този момент проф. Чернев не е взел конкретно решение за лечение. С няколко думи за случая: "Най-важното" е, че вирусната му репликация се увеличава непрекъснато от 5000000 копия до 158000000 копия!!!!!!  А биопсиите показват хроничен неактивен хепатит В, никакви фибрози и т.н., АСАТ на горна граница, АЛАТ от 46 до 126 /само три пъти над 100/. Та бих искала да попитам, понеже виждам че сте горе долу на възраст подобна на тази на синът ми, с какви показатели одобриха съпругът ти за Пегасис, най-вече ПСР. биопсия и ензими?

Неактивен kammy

• Немедицинско лице
    • Профил
Таня,съпругът ми за последната година и половина е със сравнително постоянни показатели.Той е на 32 години.
Резулата от биопсията му/правена март 2007/е А2/умерена активност на вируса/ и Ф 2,5/умерена степен на фиброза:портална фиброза и септообразуване,вкл.мостови септи/.

ПСР теста е 232 266 копия/мл.
Когато подаде документите,юли месец,АЛАТ беше 115,АСАТ-64.
Преди да започне лечението,края на ноември,АЛАТ-93,АСАТ-46.

В общи линии,това е.Той е с положителен е-антиген/както съм написала и в заглавието на темата,защото и тоива има значение/.

А доколкото знам,при прекалено висока концентрация на вируса в кръвта,не е желателно започване на лечение с интерферон.

Пожелавам ви успех :)

Неактивен kammy

• Немедицинско лице
    • Профил
Вчера съпругът ми си прави поредните изследвания.Ензимите са се повишили доста:АЛАТ-121,АСАТ-90.Другите изследвания са добре,само тромбоцитите са малко под нормата.
Тези дни ще ходи при Антонов в "Иван Рилски",да видим той какво ще каже.
Другия месец трябва да прави ПСР.

Иначе се чувства много добре,освен силната умора и отпадналост в деня,след като постави инжекцията.
Това е засега при нас :)

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3209
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Ками, доколкото аз знам, не е лош показател това, че ензимите са скочили. Тъй като и моите се повишиха, се бях малко разтревожила, но се оказа, че е защото-гадинките в кръвта/т.е. хепатита/ се борят да оцелеят и скачат срещу интерферона :) доста живописно обяснение ми дадоха на мен, а аз ти препредавам :)
с две думи- не се притеснявайте! Пожелавам  ПСР да бъде повече от хубав.

Доскоро и много здраве на човека  ;)
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен kammy

• Немедицинско лице
    • Профил
Силвана,и аз знам,че е добре да има разместване в показателите на ензимите.Ще видим.
Антонов каза,че всичко е наред.Дори препоръча да спе да пие Легалон,защото вече нямал нужда от него.На мен ми стана много чудно защо :-\.
Ти пиеш ли някакви хепатопротектори?

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3209
    • Профил
здравей Ками,

Не,в момента не пия нищо, макар,че усещам че дроба започва да ме "натиска" макар че надали това е най-добрия начин да го опиша,но то не е и нужно,всички знаем какво е чувството. Какво дълго изречение сглобих  ;D
Да си дойдем на думата-не,защото не искам да си влияя на контролните изследвания и да покажат изкуствено занижени ензими примерно. Отдала съм се на тотално аскетичен начин на живот-даже ограничих кафето до едно на ден  :o

А доколкото разбирам съпруга ти е пиел доскоро Легалон по време на лечение ли?

Неактивен kammy

• Немедицинско лице
    • Профил
А доколкото разбирам съпруга ти е пиел доскоро Легалон по време на лечение ли?
Да,пие все още дори.От година и половина е на Легалон постоянно.Сега Антонов каза,че вече няма смисъл да ги пие,докато е на интерферон.
Миналия месец/значи на първия месец след започване на лечението/,той беше питал дали трябва да пие нещо друго,Кръстев и Антонов му бяха казали да продължава с Легалона.

Относно"натискането"на дробчето-аз боледувах от хепатит Б преди 100 години ;D/2000 г.,като се излекувах напълно/и си ме натиска от време на време.Особено пък,когато се задълбоча по въпросите с хепатита и черния дроб покрай мъжа ми и започна да си мисля глупости ;D

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
Здравей и от мен!
Радвам се, че лечението на съпруга ти тръгна добре.
Аз съм с хеп.В, започнах лечение с нормални трансаминази, но веднага скочиха: АСАТ-64, АЛАТ-113, и вече четвърти мес. са си толкова.
Това, което казва Силви по този въпрос ме успокоява и нищо не правя за да ги сваля.
Пожелавам ви успех!

Неактивен kammy

• Немедицинско лице
    • Профил
Излязоха резултатите от ПСР на 5 месец от лечението на съпруга ми :)

Вируса НЕ СЕ ЗАСИЧА в кръвта му :D

Много сме щастливи.Въпреки постоянно високите му чернодоробни ензими/АЛАТ-ок.120,АСАТ-ок.90/в последните 4 месеца,лечението явно дава резултат.

Сега съм леееко притеснена,защото Антонов му е казал,че трябва да направим изследване на детето за антитела/дали е хванала ваксината против Хепатит Б,която се прави в първите месеци/.Дано да няма за какво да се тревожа.

Поздрави на всички ;D

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007