Автор Тема:  Здравейте!  (Прочетена 21459 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен b_a_f

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 18
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте!
« -: Декември 02, 2007, 02:50:09 »
Здравейте,
Радвам се, че го има този форум, много по леко е когато човек знае че не е сам, че има и други като него!
Да се представя, на 21 години съм, живея в Италия, в петък следобяд ми излязоха резултатите от изследванията - hcv riba positivo (нямам представа какво значи riba но разбрах, че имам хепатит ц). Утре трябва да ги нося на лекаря и да разбера какво ми предстои :-\
Много зле ми се отрази тази новина, май задълбавам в някаква депресия, като чета в сайта малко се поуспокоявам или поне така ми се иска да бъде. Та за пръв път стана на въпрос за хепатит като забременях - януари месец. Направиха ми тест и за хепатит б, за спин - резултатите излязоха негативни, април месец пак така и когато бях вече в 6-ти месец от бременноста, хоп и се пръкнаха някакви антитела (hcv anticorpi 13).  Когато раждах, освен че са си расисти в градчето в което съм и като разбраха и за тези резултати се държаха ужасно с мен. Родих момиченце - Фабиана,тя изкара жълтеница в болницата, тази сряда ни предстои ходене в Рим за да направим и на нея иследвания, цялата треперя и се моля да не е хванала и тя от мен, мъжът ми не си е правил иследвания,и за него се притеснявам.
За това как сме се заразили за мен има много  варианти - имам татуировки (и мъжът ми има), пиърсинг, ваден ми е зъб оперативно /който  бе получил инфекция от забравен памук с лекарство и затворен с пломба/,така че мога само да гадая от какво съм хванала хепатита.

Радо: Пооформил съм малко поста ти, за да се чете по-лесно
« Последна редакция: Декември 03, 2007, 13:57:42 от Radoslav Rusinov »
Tomorow is new day...

Неактивен desi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 120
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Здравейте!
« Отговор #1 -: Декември 02, 2007, 09:01:19 »
Здравей и добре дошла при нас. Съжелявам че са ти открили хепатит С но не се отчайвай, с каквото можем ще помогнем. Тук има запознати хора с болестта, но незнам как стоят нещата в чужбина за лечение. Искрено се надявам детенцето ти да не е наследило нищо. Направи изследвания на семейството си и започвай да се оглеждаш за добър специалист който да те насочи към биопсия и лечение.
Правиха ли ти чернодробни изследвания - алат, асат, ггт ?
УСПЕХ  и пиши ако имаш въпроси, аз съм насреща, а и другите със сигурност.

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #2 -: Декември 02, 2007, 09:48:14 »
Здравей и от мен .Този форум е точното място да научиш нещата, който те интересуват за хепатита,да споделиш и да получиш отговори .
Знам, че е трудно, но сега за теб е най-важно да се успокиш .Ще ти трябва също и мнго търпение.
Почети повечко форума и ще ти се изяснят мнго неща (поне с мен бешетака).
Пожелавам ти изследванията на детенцето и съпруга ти да са хубави.
Миглена
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #3 -: Декември 02, 2007, 22:46:12 »
Здравей и добре дошла във форума!
Постарай се да намериш подходящ лекар, който да ти помогне с информация и ти насрочи всички нужни изследвания. Предполагам отивате в Рим, за да се видите с някой лекар специалист.
Лекарят ще каже и на съпругът ти и дъщеричката ти какви изследвания са нужни, за да се разбере какво е положението при тях.
Би ли разказала малко повече за тази жълтеница, която е карала Фабиана. На колко години е малката в момента?

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен pumuckl

• Степен на активност - Студент
  • Публикации: 150
  • Acute
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #4 -: Декември 03, 2007, 01:26:26 »
Здрасти, няма да ти казвам и аз "добре дошла", то тук е по-добре да не идваш.

Вероятността да си заразила детето при раждането е 6%. Не е много, но не е и за пренебрегване. Съществува. Това, че е карало жълтеница може да няма нищо общо с хепатита. Много бебета карат, но това ти, като майка си го знаеш.

Другото е, че както вероятно си прочела вече: хепатит Ц се лекува. А най-лесно се лекува при млади жени. Мъжете се лекуват по-трудно. Ако си решила да го бориш, зареди се с търпение, но от депресии и отчаяние - файда никаква.

Неактивен b_a_f

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Декември 03, 2007, 03:11:03 »
За изследванията - аз мойте си ги правих в градчето в което живеем, на Фаби ще и ги правим в Рим тази сряда в болница "San Giovani Adollorata". Само ме притеснява, че тя е много малка - на месец и половина (родена е на 16.10) и не знам как ще и вземат кръв, много ще я измъчат, те в болницата като се роди за три дни и взимаха много пъти и даже и слагаха абокат. Казаха ми, че са и вливали глюкоза и толкоз. По-принцип тук не обичат да обясняват много, а камо ли на чужденците.
Иначе за жълтеницата я слагаха под някаква синя лампа (като неонова светлина и под нея беше много топло) голичка и с маска на очите, били са и и някакъв антибиотик, защото в стаята в която бе6е като влизах виждах на една маса, на която и подготвяха системи и други такива неща - спринцовки и някакви шишенца с разтвор и като питах какво е това ми казаха - антибиотик.
На изписването - мен ме изписаха на 19.10 на обяд, а за нея ми казаха да се обадя следобяда по телефона, защото чакали някакви резултати от изследвания да излязат и според това щели да ми кажат дали ще я задържат няколко дни или ще ми я дадат. В крайна сметка ми я дадоха, но нищо не ми обясниха, нито ми дадоха резултати. В картона, който ми издадоха дори не пише, че е изкарала жълтеница.
Отделно през бременноста никой от лекарите при които съм била (а тук за най-дребното нещо си има отделен лекар със определена си специалност: за ехографии един, за генекологични прегледи имах ginecologo,ostetrico,farmacista и т.н) не е обърнал внимание, че аз съм с кръвна група 0+, а мъжът ми с А+, които са несъвместими, и така малката се роди с антитела предадени от мен и група А+. За това и дадоха други медикаменти и лечение, а ако някой си бе направил труда по рано преди да се роди да ми дадат нещо на мен, щях да бера много по-малко ядове.
В направлението, което ми дадоха за Рим пише, че е за HCV RNA. Какво значи RNA и моя резултат RIBA? Ако някой е наясно, моля обяснете ми!
А, забравих да отбележа, тъй като някъде тук четох за изследвания на деца, че се теглело в БГ кръв от пръстчето, на Фаби и теглиха от петичката. Съжалявам, ако поста ми е малко объркан и непоследователен, но все още не знам къде се намирам след всичко. Толкова много емоции напоследък ми се събират и положителни и отрицателни, че съм толкова объркана, не мога да си събера мислите още :-[ 
А имам толкова въпроси и не знам откъде да започна, за да намеря отговорите. Много е трудно тук, още повече и с малко дете. Най-малката необходимост се превръща в проблем, за педиатър, за ваксини...не ми се разправя. През бременноста също беше така, луда работа, а тук живота е на много по-бързи обороти от БГ и няма време за ослушване. Това е от мен засега.
Утре сутрин съм на лекар да видя какво има да ми каже за резултатите и после докато малката спи ще пиша какво е станало.

« Последна редакция: Декември 03, 2007, 13:55:19 от Radoslav Rusinov »
Tomorow is new day...

Неактивен b_a_f

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Декември 03, 2007, 12:46:00 »
Ето ме отново,
Лекаря ми каза, че имам хроничен хепатит - не знам това ли е по-добрия вариант, но е факт.
Мислел е, че hcv теста за потвърждаване на болестта ще ми е негативен, защото през цялата бременност тук се следи нивото на ALAT(ALT) и ASAT(AST) (надявам се да не бъркам термините).
И още нещо, което не разбрах какво е - пише се PLT(Piastrine) - мойте стойности били ниски.
Сега набързо прелистих всичките изследвания да намеря кои месеци са ми пускани и открих следното:
23.04.2007:
- GOT/AST - 24 U/L  < 32 (не знам дали се разбира написаното затова уточнявам: 32 е нормата която не е хубаво да надвишавам)
- GPT/ALT - 28U/L  < 35   
- PLT(Piastrine) - 231,0  x10^3/uL  (150-400 са нормите  на PLT)
05.07.2007:
- PLT(piastrine) - 192,0
31.05.2007:
- PLT(Piastrine) - 232,0
05.07.2007:
- PLT(Piastrine) - 92,0
10.08.2007:
- PLT(Piastrine) - 151,0 и тогава ми излизат за пръв път резултатите с ANTICORPI ANTI-HCV  13  positivo
23.08.2007:
- PLT(Piastrine) - 173,0   
- GOT/AST  - 21U/L   < 32 
- GPT/ALT  - 14  < 35   
- ANTICORPI ANTI-HCV 13 - positivo
- HBsAg - negativo
- ANTI TOXOPLAZMA - NEGATIVO (на тази дата имам и някави други изследвания, които ми се струват по-различни от тези, които са нормални за бременността, но не съм сигурна и затова няма да ги пиша)
Това са ми изследванията, които са ми правени и са свързани с хепатита, другото е точно в началото на бременноста - за антитела на хепатит и ми беше показало негативо и затова не го писах. Там нямам засечени стойности или каквото и да било друго.
За лечението - не мога да го започна веднага, лекаря каза, че първо трябва да се възстанови организма ми от бременността, защото съм раждала доста скоро и организма ми е отслабнал, а и без това съм си слабичка и дребна и нямало да издържа лечението. Щяло да има странични ефекти повече от нормалното.
Другото което каза, че за мен трябва да се изчислят по-малки дози медикаменти.
Иначе лечението е същото като в БГ - с интерферон и рибавирин. Даже той имаше окачен плакат, на който беше рекламиран PEGASYS и имаше таблица за всички нужни изследвания и манипулации и ми направи впечатление, че съвпада с това което съм чела в нета.
Не ми хареса само, че когато се опитваше да ми обясни какво представлява болестта (нарочно замълчах, че съм чела и имам някаква бегла представа, благодарение основно на форума ;) ) и той ми обясни, че било болест на черния дроб - аз се опитах да го поправя и го питах, не е ли на кръвта и уврежда черния дроб (сетих се благодарение на един пост на Радо, който четох снощи) а той си продължи, че си е на черния дроб!
Иначе за Фаби каза, че по-скоро има вероятност да няма, каза че е добре че не я кърмя, а е на Хумана 1, но въпреки всичзко трябва да се изследва и било важно изследването да е HCV RNA, a не HCV RIBA за да може да излязат верни резултати, защото тя все пак носи антитела предадени от мен през плацентата!
Обясни ми, че хепатитите са много повече от 6 вида, но за България и Италия са разпространени най-много А, Б, Ц и Д. Каза, че като съм готова за лечение ще ми напише първо направление за биопсия и изследвания за генотипа на хепатита, който нося.
Та остава ми да чакам да закрепне организма ми и да започвам борбата!
Ако някой има някакъв съвет и/или идея за някакъв друг варичнт докато чакам, ще се радвам да чуя.
Иначе ми остава сега да се моля детето и мъжът ми да нямат! ::)

« Последна редакция: Декември 03, 2007, 13:55:59 от Radoslav Rusinov »
Tomorow is new day...

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #7 -: Декември 04, 2007, 04:43:14 »
Здравей и от мен, Баф!
Неприятно ми е да те видя тук с току-що родената ти дъщеричка, Фаби. Стискам палци и се надявам тя и съпруга ти, да са здрави като бикове. Има още една посетителка във форума, която живее в Италия, но струва ми се, че от доста време не е писала. Ника й е amy8. Можеш да погледнеш нейните постове и ако намериш начин, да се свържеш с нея по e-mail или icq. Иначе тук можеш да разчиташ на подкрепа и разбиране от всички посетители и участници, струва ми се.
Смяташ ли, че си се заразила по време на бременността си, защото споменаваш, че по-ранните ти изследвания за хепатит са били отрицателни и някаде по средата на бременността са установили, че носиш вируса на хепатит Ц. Това до известна степен е важно, защото ти казваш, че дъщеричката ти е едва на месец и половина. Ако са ти открили вируса в средата на бременността, а преди това не се е засичал в кръвта, то е напълно възможно, той все още да не е хронифицирал. Периода е около 6 месеца. Тоест, ако не са минали 6 месеца от момента, в който са ти открили хепатита за пръв път до сега, е напълно възможно той да се изчисти спонтанно от организма ти. Трябва да се стремиш да го подсилваш (организма имам предвид) по всички възможни начини: чрез приемане на здравословни и витаминозни храни, намаляване на цигарите и спирането им (ако си пушачка), да не пиеш алкохол или приемаш други вредни субстанции. Това е което мога да ти кажа аз за момента. При всички случаи поинтересувай се за нещата, които ти пиша от някое вещо в тази област лице. Това е информация, която съм прочела или чула някъде. Не ми е дадена от специалист и знам, че всеки случай трябва да се наблюдава и определя по единично.
Поздрави и недей да униваш. Влез в раздела "Развлечение и свободно време". Има доста ободрителни неща там.
« Последна редакция: Декември 07, 2007, 01:26:12 от nevron »
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #8 -: Декември 06, 2007, 22:28:10 »
Здравей,
Надявам се не е проблем да кажеш името си, защото обръщението Баф е малко странно :)
За да разбереш дали дъщеричката ти има хепатит C, ще трябва да почакаш да стане на една година, не съм наясно как протича цялата процедура при новородените, знам че Ирка от форума е минала през цялата процедура. Надявам се тя да се изкаже тук по тази тема. Това, което знам е, че за да бъде установено със сигурност дали детенцето има хепатит, трябва да мине една година.
Вероятността да си я заразила е около 5%, което не е много високо. Предполагам си прочела новината, което съм публикувал по този въпрос  раздела на форума "Новини от медиите".
Резулатите от изследванията, които си публикувала, са ти в норма. Чернодробните ензими са ти в норма.
Другото изследване, за което се чудиш, това е PLT, това изследване измерва броя на тромбоцитите в кръвта ти. Тромбоцитите в кръвта са съставка на кръвта, с чиято помощ нараняванията на съдовете се затварят в рамките на една до три минути. Нормалните показатели за възрастни са от 150 000 до 400 000/mL.
Твоите показатели винаги са били в норма, но и нямат нищо общо с хепатита, сигурно са ти ги пускали с някаква друга цел.
Изследването HCV RNA ти трябва, за да се определи вирусното натоварване в кръвта ти, можеш да погледнеш в раздела "Статии", там има информация за този тип изследвания.
Лекарят ти е казал, че това е болест на черния дроб и е бил прав, защото хепатит значи "възпаление на черния дроб", оттам идва името на болестта. А иначе това, което съм имал предвид е, че вируса се намира в кръвта, но по принцип главно уврежда черния дроб. Но фактически поради това, че се намира в кръвния поток той би могъл да увреди и други органи, макар че досега това да не е потвърдено със сигурност.
Главното е, че вируса доказано предизвиква хронично възпаление на черния дроб, заради което и болестта се нарича хроничен хепатит.
Ами това е засега от мен, питай всичко за което се сещаш, а пък ние ще помагаме с каквото можем.

Поздрави,
Радо

Неактивен b_a_f

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Декември 07, 2007, 01:04:54 »
Съжалявам за не добре написаните постове  от мен но не съм свикнала на мойта клавиатура с кирилицата и ми е трудно да намирам някои букви.
За изследванията на Фаби - мина всичко, доста тежко беше, докато успеят да и вземат кръв изхвърлиха 4 игли след неуспешни опити, надупчиха и и двете ръчички и с петата игла успяха да и вземат кръв от артерия, тя много плака и личеше че я боли.
Резултатите ще излязат на 02.01.08. Дано новата година донесе хубава новина! ::)
Tomorow is new day...

Неактивен b_a_f

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Декември 07, 2007, 01:16:43 »
За името ми не се притеснявам да се представя с него - Ани, баф озна4ава първите букви от името на мъжа ми, моето и на дъ6теря ни
Tomorow is new day...

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #11 -: Декември 07, 2007, 02:16:00 »
Здравей!
Сега виждам, че ти си написала вече, че хепатита ти е установен като хроничен. Нещо както винаги не съм довидяла. Малко шматка си падам, но няма лошо.
За взимането на кръв от артерията, наистина много боли. На мен веднъж ми се наложи да ми точат от там и помня, че нямаше нищо общо с взимане на кръв от пръста, петата или вената.
За генотиповете на хепатит Ц занм, че са 11 на брой установени, от които някои си имат и подтипове. Твоя генотип ясен ли е вече? Както сигурно си се информирала от форума, това е важно за определяне периода на лечение и не само. При генотипове 2 и 3, успеаваемостта е около 80%, докато при останалите е значително по-малка, около 50%. Периода на лечение също се различава според типа на вируса. При първите е около 6 месеца, съответно при останалите - около 11 месеца.
За съвет, какво можеш да правиш за черния си дроб до започване на лечение, мога да ти дам това, което съм написала в предишния си пост в същата тази тема. Имам предвид да го щадиш (органа визирам) и да си подсилваш организма с повече витаминозни храни и течности. Да избягваш цигарите, физическото натоварване, както и психическото. За алкохола и другите вредни субстанции, няма смисъл отново да споменавам. Трябва да ги забравиш на 100%.
Това е от мен за сега. Успех и споко, всичко ще се нареди. Мисли позитивно. Това също е от голяма важност.
А, да не забравя. Трябва да си направиш и изследвания на хормоните, свързани с щитовидната жлеза, преди започване на едно лечение с интерферон. Важно е!
Поздрави!
« Последна редакция: Декември 07, 2007, 11:59:16 от nevron »
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен migle

• Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #12 -: Декември 07, 2007, 09:25:04 »
Здравей Ани.
Знам какъв ужас е да гледаш как вземат кръв на малкото ти бебче. На мен ми се случи, само че преди 10 г. (заради малоумни лекари), изтормозиха дъщеря ми. Като чета поста ти си спомних всичко отново.
Не се притеснявай, бебетата макар и да изглеждат крехки, са много жилави. ;)
Миглена :D

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #13 -: Декември 07, 2007, 10:42:40 »
Съжалявам за не добре написаните постове  от мен но не съм свикнала на мойта клавиатура с кирилицата и ми е трудно да намирам някои букви.
За изследванията на Фаби - мина всичко, доста тежко беше, докато успеят да и вземат кръв изхвърлиха 4 игли след неуспешни опити, надупчиха и и двете ръчички и с петата игла успяха да и вземат кръв от артерия, тя много плака и личеше че я боли.
Резултатите ще излязат на 02.01.08. Дано новата година донесе хубава новина! ::)
Здравей Ани,
За писането на кирилица с фонетичната подредба можеш да ползваш този линк, като гледаш подредбата за режим PHO. Този линк се отваря и когато натиснеш зеления бутон "Помощ". За подредбата можеш да ползваш и този линк, там също съм публикувал схема на клавиатурата.

Пожелавам ти успех с изследванията на Фабиана и дано всичко е наред с нея!
Всички ще стискаме палци резултатите да са хубави!

Поздрави,
Радо

Неактивен krasiii

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 58
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #14 -: Декември 08, 2007, 22:41:07 »
Привет, Ани!
Добре дошла и от мен! :)
Съжалявам много, че и ти си хванала този гаден хепатит!
Стискам палци Фаби да е добре!!!
Доколкото знам вероятността да си я заразила е много малка, така че спокойно!
Сигурна съм, че ще е здравичка!!!
Мисля, че е добре и мъжа ти да си направи изследване, така ще си по-спокойна!
Това лято разбрахме, че мъжа ми е с хроничен хепатит С, знам как се чувстваш!
Горе главата и успех!!!
Krasiii

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007