Автор Тема:  Лекарствата в етап на разработка за 2010 година – Лекарства за хепатит В  (Прочетена 1983 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *******
 • Публикации: 2373
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Интерферон
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит B
Доклад на TAG за лекарствата в етап на разработка за 2010 година – Лекарства за Хепатит B

Автор: Lei Chou
Дата: юли 2010
 
Въведение

След разработването на редица лекарства за хепатит В през последното десетилетие, 2010 година се оказа неблагоприятна. Докато няколкото достъпни медикамента са високо ефективни при контролирането на вирусната репликация, само една трета от хората успяват да постигнат ключовата цел - траен вирусологичен отговор след като се спре лечението. Доживотната супресивна терапия с антивирусни лекарства се оказва модела на HBV лечение за повечето хора с хроничен хепатит B в близкото бъдеще.
 
Независимо, че антивирусните препарати могат да контролират HBV, има вероятност от развитие на резистентност към препарата с течение на времето, нещо което би оставило пациентите без друга алтернатива за лечение. Опасността нараства ако те са коинфектирани с ХИВ и хепатит В. Токсичността, причинена от антивирусните лекарства в дългосрочен план, също е от голямо значение. Тези опасения не могат да бъдат разрешени докато няма сериозна разработка на нови лекарства. Нужен е научен напредък, за да се разбере по-добре HBV патогенезата, да се открият нови кандидати за бъдещи лекарства, и да се спре деструктивната атака на вируса.
 
Докато нивата на раковите заболявания спадат в национален мащаб, рака на черния дроб нарушава тази тенденция, движен основно от хроничния вирусен хепатит. Наскоро Центровете за контрол и превенция на заболяванията (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) публикуваха доклад, според който нивата на заболеваемост от рак на черният дроб за периода 2001 – 2006 год. са се увеличили с 3.5% на годишен базис, което представлява повече от 45 000 докладвани случаи за същия период. Лицата от азиатски, тези от района на тихоокеанските острови (Pacific Islanders), и тези от афро-американски произход, са с най-високи нива на нарастване (CDC 2010).
 
HBV лечението може да предотврати развитието на животозастрашаващи усложнения като цироза или чернодробен рак. Въпреки това от близо 5.3 милиона хронични носители на хепатит В и С в САЩ, над 50% са все още недиагностицирани. Предизвикателството е да се диагностицират, наблюдават и лекуват хората преди те да развият сериозни усложнения. HBV лечението може да предотврати развитието на тези усложнения, но не може да ги лекува. За съжаление американските федерални инвестиции в научните изследвания, контрол, надзор, и публично финансирани програми за лечение, са крайно недостатъчни към настоящият момент.
 
Според Националната кръгла маса за вирусен хепатит (National Viral Hepatitis Roundtable - NVHR) предложения годишен бюджет за 2011 г. за Отдела за вирусен хепатит към CDC, е само $21 милиона, което е само 2% от целият бюджет на Националният център за СПИН/Хепатит, други сексуално предавани заболявания и превенция на туберкулозата (National Center for HIV/AIDS, Viral Hepatitis, Sexually Transmitted Disease, and Tuberculosis Prevention – NCHHSTP). Шокиращо, но това дори е по-малко в сравнение с бюджетът им от преди 10 години, който тогава е бил $25 милиона (NVHR 2010).
 
Ключовите разпоредби в новият закон за здравната реформа, които бяха приети през месец март биха могли да помогнат в тази бедствена ситуация. Практиката на застрахователните компании да дискриминират своите клиенти по отношение на тяхната история на заболяванията, ще бъде премахната през 2014 год. Това означава, че хора с хроничен HBV най-накрая биха могли да получат достъп до здравни услуги, които могат да си позволят. Все пак, очаква се въвеждането на новото законодатество да бъде трудна битка и това ще отнеме няколко години.
 
В наскоро публикуван доклад на Института по медицина (Colvin 2010) се подчертава липсата на осведоменост по отношение на HBV, което допринася за проблема с това заболяване. Лекарите често не идентифицират рисковите си пациенти за скрининг, нито пък се консултират с консенсусите по отношение на това как и кога да лекуват хроничният хепатит B. Според едно проучване, 44% от лекарите по първична медицинска помощ не знаят как хроничния хепатит В може да бъде контролиран с помощта на медикаменти.

...................................

Цялата статия може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: Доклад на TAG за лекарствата в етап на разработка за 2010 година – Лекарства за Хепатит B
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007