Здравейте!
Днес най-накрая се добрах до ендокринолог.
Резултатите на стойностите на ТSH са ми от юни месец и показателите са 5.5, което е извън нормата. Завишени стойности, с две думи. Както знаете това не е много добре, но спеца ми обясни, че спокойно мога да започна лечение-мъчение, защото не е толкова страшно.
Каза същто, че хормоните може да са се завишили в следствие на неодпочиналост по време на предоставянето на кръвта, ако ме разбирате. Нещо в последно време не мога да се концентрирам и дори сега забелязвам, че правя доста странни и неподредени изказвания. Дано ме разбирате. Значи спеца ми обясни още, че ако човек си сменя ритъма на живот от дневен на нощен например, също могат да се нарушат стойностите на ТSH.
Значи от това, което ми каза ендокриноложката, за мен стана ясно, че е важно да си добре отпочинал преди да тръгнеш да даваш кръвчица за анализи на хормоните ти, защото те(хормоните) явно се влияят от много фактори свързани с моментното състояние на организма. Тук трябва да допълня, че всичко това може и да не е точно така. Всеки трябва да се информира за тези неща лично със специалист.
Това е!
Някой ако има нещо да добави, нека го направи!
Поздрави на всички!