Автор Тема:  Директно действащи лекарствени комбинации потискат НСV без интерферон ...  (Прочетена 1498 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Директно действащи лекарствени комбинации потискат НСV без интерферон, но резистентността остава като проблем

Автор: Liz Highleyman
Дата: 16 ноември 2010


РЕЗЮМЕ: Комбинации от директно действащи перорални лекарства са ефективни срещу вируса на хепатит С (HCV) и могат да дадат възможност на пациентите да избегнат интерферона и страничните ефекти от него (или най-малко съкращават продължителността на стандартното лечение) според проучвания, представени на последната Среща по проблемите на черния дроб на Американската асоциация за изучаване на чернодробните заболявания (AASLD 2010) в Бостън. Изследователите съобщиха, че 3 HCV протеазни/полимеразни комбинации (BMS-650032 + BMS-790052 на Bristol-Myers Squibb, GS-9256 + GS-9190 на Gilead, и BI 201335 + BI 207127 на  Boerhinger Ingelheim) показват мощно ранно анти-HCV действие, но вероятно ще са необходими повече от 2 лекарства, за да се попречи на появата на резистентност. Тази роля може да се изпълни от рибавирин без пегилиран интерферон.
 
Текущата стандартна терапия за хроничен хепатит С генотип 1 се състои от пегилиран интерферон плюс рибавирин за 48 седмици. Базираната на интерферон терапия може да предизвика тежки странични ефекти, обаче, и само около половината от хората с този труден за лечение генотип постигат излекуване.
 
Първите перорални лекарства, насочени директно към стадии от жизнения цикъл на вируса (като HCV протеазни и полимеразни инхибитори) са в последните етапи на разработка. Повечето проучвания към днешна дата са се занимавали с тези средства използвани поединично в схеми с пегилиран интерферон/рибавирин, но новите изследвания показват, че двойни или тройни комбинации могат да позволят на определени пациенти да постигнат траен отговор без интерферон.
 
BMS-650032 + BMS-790052
В една специална сесия по време на конференцията, Anna Lok от университета на Мичиган в Ann Arbor и колеги представиха данни за комбинираната терапия на Bristol-Myers Squibb, състояща се от  HCV NS3 протеазен инхибитор BMS-650032 и NS5A инхибитор BMS-790052. NS5A е неструктурен протеин близък до полимеразата на NS5B; функцията му не е напълно изяснена, но изглежда, че играе ключова роля в репликацията на НСV.

...
Цялата новина може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: Директно действащи лекарствени комбинации потискат НСV без интерферон, но резистентността остава като проблем
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007