Автор Тема:  HBV Journal – януари 2011  (Прочетена 1370 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
HBV Journal – януари 2011
« -: Февруари 06, 2011, 14:54:09 »
HBV Journal – януари 2011

Автор: Christine Kukka
Дата: 01 януари 2011

 
Хепатит B често е недиагностициран и нелекуван в Съединените щати

Група експерти по хепатит В, включително изследователи от Американските центрове за контрол и превенция на болестите (CDC), Фондацията за хепатит В и водещи медицински центрове публикуваха доклад в Journal of Viral Hepatitis, в който обвиняват медицинската общност за пропуски в скрининга и липсата на лечение на лица, заразени с вируса на хепатит В (HBV).
 
Около 2 милиона души в САЩ имат хронична или дългосрочна инфекция на хепатит В и са изложени на висок риск да развият увреждане на черния дроб и рак.
 
Седем са антивирусните лекарства, одобрени от Агенцията по храни и лекарства на САЩ (FDA), които лекуват ефективно инфекцията като потискат вирусната репродукция; има налични и два интерферонни препарата, които укрепват имунната система в борбата с НВV инфекцията .
 
Въпреки наличието на тези терапии, на по-малко от 50,000 души годишно в цялата страна се предписват антивирусни лекарства за НВV.
 
Експертите обвиняват системата на здравеопазването за ниския процент на скрининг и лечение, тъй като тя остава недостъпна за много от заразените, включително скорошни имигранти, американците от азиатски произход и други високо-рискови групи. Съставна част от проблема е и липсата на застрахователно покритие за скрининг и лечение, неадекватно обучение на медицинските лица и малкия брой на насочените към чернодробен специалист заразени пациенти.
 
Една програма в Сан Франциско предлага успешен национален модел за скрининг на рисковите популации за хепатит В

Като входен пункт за много азиатски имигранти и дом на много азиатски американци, регионът на Сан Франциско е с един от най-високите проценти на хепатит В и свързания с него рак на черния дроб в страната. През 2007, консорциум от общински, културни, медицински и академични организации учреди безплатна кампания срещу хепатит В (Hep B Free Campaign) за извършване на скрининг за хепатит В на всеки от региона и насочване след това за лечение или ваксинация, ако е необходимо.
 
Според доклад, публикуван в броя на Journal of Viral Hepatitis от м.декември 2010 г., програмата се е превърнала в успешен национален модел за достигане до и скрининг на популациите с неотговарящо на стандарта медицинско обслужване, застрашени от НВV инфекция.
 
Днес кампанията включва над 50 обществени и частни здравни организации, бизнеса и образователни институции и е създала седем обществено достъпни пункта за евтин скрининг и ваксиниране за хепатит В. Тя интегрира културно-целенасочени инициативи за НВV скрининг, ваксиниране, лечение и управление на болестта. Този модел в момента се копира и от други общности в Калифорния и се счита за образец за подобни програми в цялата страна.
 
Програмата е хвалена като спасяваща човешки животи - както и долари на здравеопазването - благодарение на ранното откриване, ефективно лечение и превенция чрез имунизация.
 
Tenofovir е ефективен при поява на чернодробна недостатъчност и невъзможност за трансплантация

Поради недостига на налични органи за чернодробни трансплантации, изследователите търсят нови методи да спасят пациентите, при които настъпва чернодробна недостатъчност поради спонтанно реактивиране на хепатит B.
 
В материала си в сп. Hepatology, изследователите описват използването на антивирусния препарат тенофовир (Viread) при 14 заразени с HBV пациенти с висок вирусен товар (HBV ДНК), които са получили чернодробна недостатъчност, за да се види дали това лечение удължава живота им.
 
След лечение от три месеца, 57% от тези получавалите тенофовир оцелели в сравнение с една 15% от заразените с НВV пациенти, които не са получавали тенофовир или друг антивирусен препарат.
 
При преживелите пациенти има значително подобрение в здравословното състояние на черния дроб, както и значително намаляване на нивата на НВV ДНК.
 
При преживелите, значително намаление на HBV ДНК е настъпило само след две седмици лечение.

...

 Целият обзор може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: HBV Journal – януари 2011
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007