Автор Тема:  Обзор на конференцията на AASLD 2010 - 2-ра част  (Прочетена 1313 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Конференция на Американската асоциация за изучаване на чернодробните заболявания (AASLD 2010) - 2-ра част

Автор: Alan Franciscus, главен редактор
Дата: 1 януари 2011


В първата част на нашия репортаж за конференцията на Американската асоциация за изучаване на чернодробните заболявания (AASLD) се концентрирах изключително върху новите директно-действащи антивирусни препарати (ДДА). Във втората част на репортажа от AASLD ще разгледам оповестената информация за пегилирания интерферон, трайността на излекуване на вируса в дългосрочен план, както и друга важна и интересна информация.
 
Проучването IDEAL
Проучването IDEAL, при което е използван PegIntron или Pegasys плюс рибавирин за лечение на терапевтично-наивни (нелекувани преди това) пациенти с НСV генотип 1, ни дава много информация за всичко - от отговора на лечението до идентифицирането на един вариант (вариация) в региона на ген IL28B (cc генотип), за който бе доказано, че се намира в повечето хора, постигнали траен вирусологичен отговор (HCV РНК или отрицателен вирусен товар 24 седмици след последната доза на лекарството за HCV).  Тази година на AASLD бяха представени два ретроспективни анализа:

- Сравнение на ефективността между университетските и обществените/общински центрове: Седемдесет и шест университетски центрове са приели 2,799 пациенти (63%) и 42 обществени центрове са регистрирали 1,165 пациенти (37%).  Авторите анализират страничните ефекти (нежелани лекарствени реакции), процентите на прекъсналите лечението, процентите на SVR и спазването на терапевтичната схема и ги сравняват, за да се види дали има разлика в терапевтичните грижи и отговор на лечението. Не са установени разлики между университетските и обществените центрове по отношение спазването на (придържането към) схемата на лечение, нежеланите реакции, процента на прекъсване на лечението, отговора при включена терапия, или SVR.
- Кръвна захар на гладно и спад на SVR: 3,070 пациенти от проучването IDEAL са тествани за нивата на кръвната захар на гладно преди лечението и в определени времеви точки по време на терапията.  Пациентите с A1C резултат по-висок от 8.5% са отпаднали от проучването.

...
Цялата статия може да прочетете в сайта на сдружение Хепактив: Конференция на Американската асоциация за изучаване на чернодробните заболявания (AASLD 2010)- 2-ра част
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007