Автор Тема:  След края на лечението  (Прочетена 25040 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ivan86

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 209
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: След края на лечението
« Отговор #60 -: Февруари 11, 2016, 18:19:49 »
Брччаво Жоро, аз вчера си пусках изледвания и какво се оказа алат- 62.5, асат- 42 и утре отивам до Токуда за 1 пср и фиброскан, дано не се е върнал проклетия вирус. Сега април ще направя 2 години от края на терапията. Та така човек незнае какво ще го сполети.

Неактивен joro

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 350
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: След края на лечението
« Отговор #61 -: Февруари 27, 2016, 14:32:01 »
Хематология
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Пълна Кръвна Картина ( CBC ) - 22 показателя   *   Профил   Виж по-долу
WBC ( Левкоцити - бр.)   10.87   x10^9/L   3.50 - 10.50
Ly% (лимфоцити)   29.7   %   20.0 - 48.0 (50.0 - 70.0 за деца до 4г.)
Mo% (моноцити)   7.9   %   1.0 - 11.0
Eos% (еозинофили)   0.1   %   0.0 - 6.0
Baso% (базофили)   1.0   %   0.0 - 2.0
Neu% (неутрофили)   61.3   %   40.0 -70.0 (20.0- 50.0 за деца до 4г.)
Ly# (лимфоцити)   3.23   x10^9/L   1.10 - 3.80 (1.30 - 7.40 за деца до 4г.)
Mo# (моноцити)   0.86   x10^9/L   0.07 - 0.80
Eos# (еозинофили)   0.010   x10^9/L   0.000 - 0.500
Baso# (базофили)   0.110   x10^9/L   0.000 - 0.140
Neu# (неутрофили)   6.660   x10^9/L   2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г.)
RBC ( Еритроцити - бр.)   5.270   x10^12/L   M: 4.4 - 5.9; Ж: 3.7 - 5.3
Hgb ( Хемоглобин )   161   g/L   М: 135 - 180; Ж: 120 - 160
Hct ( Хематокрит )   0.475   L/L   М: 0.40-0.53 Ж: 0.36-0.48
MCV (ср. обем на еритроцита)   90.1   fL   Възрастни (82.0 - 96.0); Деца (77.0 - 92.0)
MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр. )   30.6   pg   Възрастни (27.0 - 33.0); Деца (21.0 - 38.0)
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)   339   g/L   300 - 360
RDW (вариация на ерит. р-ие)   13.0   %   11.5 - 14.5
Plt ( Трoмбоцити )   346   x10^9/L   130 - 420
MPV (ср. обем на тромбоцита)   11.2   fL   7.5 - 11.0
Pct (Тромбокрит)   3.90   ml/L   1.0 - 4.5
PDW (ширина на тр р-ие)   15.6   fL   9 - 17
Биохимия
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Глюкоза ( Glucose )   4.95   mmol/l   венозна кръв: 3.8 - 6.1; периферна кръв: 3.5 - 5.5
АсАТ (GOT; AST)   22.40   U/l   М: < 40; Ж: < 32
АлАТ (GPT; ALT)   49.90   U/l   М: < 41; Ж: < 33
Гама ГТ ( GGT )   33.00   U/l   М: < 60; Ж: < 40
Урина
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Урина с течни реактиви   *   Профил   Виж по-долу
Урина pH (Urine)   6.0      4.0 - 9.0
Урина - Относително тегло ( Specific gravity )   1.025      1.001 - 1.035
Урина - Белтък ( Protein )   Отрицателен   g/L   < 0.10
Урина - Глюкоза ( Glucose )   Отрицателен   mmol/l   <0.8 - отрицателен
Урина - Еритроцити (Erythrocytes)   Отрицателен   cells/µl   < 8
Урина - Билирубин ( Bilirubin )   Oтрицателен      
Урина - Уробилиноген ( Urobilinogen )   >35   µmol/l   < 22 - неувеличен; < 35 - леко увеличен
Урина - Нитрити ( Nitrite )   Oтрицателен      
Урина - Кетони ( Ketones )   Отрицателен   mmol/l   <<0.5 - отрицателен
Урина седимент   *   Профил   Виж по-долу
Седимент - Левкоцити ( Sediment WBCs )   Не се наблюдават   на поле   < 4
Седимент - Еритроцити ( Sediment RBCs )   Не се наблюдават   на поле   < 2
Седимент - Плоски епителни клетки ( SQECs )   Наблюдават се   на поле   
Седим.- крист. пикочна киселина (Cryst. uric acid)   Не се наблюдават      
Седимент - кристали Са оксалати ( Ca oxalates )   Не се наблюдават      
Седимент - кристали уратни ( Amorphous urates )   Не се наблюдават      
Седимент - други наблюдавани ( Other observed)   *      
Край на справката.

Виждам за първи път след края увеличен алат както и други. Мислите ли, че трябва да предприема някакви действия или....
Тук нещо се е променило, и то не към добро
пс
Говорих с един от лекарите в рилски тя ми каза, è може да е в резултат на много неща но да си пусна задължително пср защото никои не можело да ми гарантира, че вируса няма да се върне
« Последна редакция: Февруари 27, 2016, 17:52:28 от joro »

Неактивен joro

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 350
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: След края на лечението
« Отговор #62 -: Юли 11, 2016, 00:03:51 »
Аз пак съм се сбъркал, и бих бил благодарен за някоя идея, защото именно този форум ми помогна в лечението.
Псра 5 г след края е отрицателен, което предполагам означава окончателно съм се отървал. Сега обаче ме боли дясното подребрие и ми е увеличен алат, светнах положителен за мононуклеоза, отървах се от нея за 2 месеца лечение  но алата си остана висок и болката остана. Освен алат извън норма са и левкуцитите което предполагам говори за инфекция ама те са си ми високи още от дете. Лекарите казват че ми нямало нищо ма те така казваха и преди докато накрая откриха хепатит Ц. Алата ми е висок и усещам тази болка от една година (алата влиза в норми и болката изчезва докато пия хепатопротектори но после пак се връща), връзката е, че от ч г спрях цигарите и качих няколко кила, чуда се дали е възможно това да е причината и ако да как да потвърдя това за да се успокоя...
Отново не знам как да постъпя.  :book_read:
Ще съм благодарен за идея.  :sad3:

Неактивен Аника

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1160
  • Пол: Жена
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: След края на лечението
« Отговор #63 -: Юли 11, 2016, 01:07:41 »
Жорка,
Дай някакви цифрички, де!
Висок - колко? 50 или 150?!
И разните други, които си пускал...
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен joro

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 350
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: След края на лечението
« Отговор #64 -: Юли 11, 2016, 20:08:03 »
алат около 50 левкоцити 13
не е фрапиращо но спра ли хепатопротекторите започва да боли в дясното подребрие 

Неактивен tetibulka

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *****
  • Публикации: 2317
  • Пол: Жена
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: След края на лечението
« Отговор #65 -: Юли 13, 2016, 16:27:29 »
И твойта е сериозна.
Аз за последните 8 години съм виждала АЛАТ 50 не повече от 5 пъти и всеки път тъй от сърце се радвам...
Колко те боли в дясното подребрие?
Колко няколко килограма си качил?
То там около черния дроб има и други органи... Провериха ли ги?
Hang in there.

Неактивен joro

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 350
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: След края на лечението
« Отговор #66 -: Юли 15, 2016, 00:04:51 »
Еха, все толкова иронична. Ами от 75 кг станах 90 после свалих на 85 и сега сам си така. Дани за мен не е типичен алат 50 защото до преди г ми бяха под 20 всички чернодробни.
 Днес бях на ехограв в Рилски, в ехографията пише нарушена хумогенност дифузни процеси дрън, дрън стеатозен тип дъра дъра та май ми няма нищо а и 2 см е увеличен, тва май е нещо. Сега трябвало да си изследвам липидната обмяна, холестерол триглицериди ... Всички други органи видни от коремна ехография като далак, панкреас, бъбреци, пикочен мехур са без изменения. Вече съм по спокоен, въпреки че ми казаха да спазвам диета и да пия хепатопротектори което предполагам означава, че съм болен ... 

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007