Здравейте,
С голямо удовлетворение мога да споделя, че на 04.04 - миналия понеделник, ми се обадиха от НЗОК и ми съобщиха, че съм одобрена за лечение с Пегасис и Копегус. На следващия ден отидох на място с рецептурната книжка и получих протоколите. В четвъртък се снабдих с рецепти от ДжиПи-то - за интерферона за 28 дни, за рибавирина - за 33 дни.
Съгласно ценните указания от форума в петъка взех лекарствата от аптеката и ги прибрах в хладилника. Ако правилно съм разбрала трябва да изпълня луфт от около месец преди да стартирам употребата им, за да покрия евентуално забавяне в произнасянето на Касата относно втората половина от лечението. Ето защо и поради отсъствието ми от страната между 05 и 10.05 се уговорих да започна лечението в петък, 13.05

- пак позовавайки се на съвета на Радо да изберем ден петък.
У мен възниква обаче следният въпрос. Радо беше писал да се внимава ДжиПи-то да пише рецептата за интерферона за 28 дни, а не за месеца, защото няколко дни ще се губят. Това добре, но в протокола пише, че ми се отпускат 24 флакона за 6 месеца. С рибавирина се получава същото - пише общо 5 опаковки, които са по 168 хапчета, а дневната доза е 5 - тоест пак около две седмици остават извън покритие. Как се справяме с този проблем?
Има ли още нещо, което трябва да знам на този етап - непосредствено преди старта на лечението?
Предварително ви благодаря!