Автор Тема:  Старт на лечението - хепатит С  (Прочетена 407197 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен koki4e

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 31
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Старт на лечението - хепатит С
« Отговор #315 -: Декември 10, 2011, 17:45:02 »
.....Ели, успех с антибиотика :medicine:, но като попрочетох темата малко ме плаши това смело предписване на антибиотици паралелно с лечението, а при теб за съжаление май не е за първи - не съм мед лице, но се замислям това не се ли отразява кофти на имунната система като цяло /пък организма и без това е изтощен от стерео ефектите на илачите/....... просто ми звучи притеснително, дано всичко отшуми бързо  :love5:

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #316 -: Декември 11, 2011, 00:06:28 »
Благодаря на всички за грижата. В крайна сметка с д-р Колчаков решихме да не пия антибиотика освен ако не се влоша. Практически симптоматиката ми си е чиста интерферонова, а сутрин кашлям като бензинджийка, щото съм си стар комин - онзи на рентгена ме излови  :girl_wink: Просто приключих с цигарите преди 4 месеца и дробовете ми са се засилили да изкашлят 15 години пушаческа кариера, та затуй.
Вчера успях да преодолея втрисането с усилия на волята, а днес просто нямам такова. Може би защото бях на много хубав театър  :girl_in_love:
Обаче докторите предпочитат да се презастраховат в хода на това лечение, Кокиченце и ти сама ще разбереш защо някой ден. Не ми се иска отсега да ти обяснявам в подробности, че силният срещу вируси интерферон - подаден в допълнителни на фона на естествено наличните в организма количества, потиска множенето на левкоцитите и оттам те прави особено уязвима към бактериални инфекции. Разбира се, че антибиотикът е вреден - работата е там, че вредата му е миниатюрна в сравнение с риска от атака на бактерии при рекордно ниски неутрофили.
В заключение искам да се похваля, че "имунокомпрометираната" ми личност се чувства ултра-щастлива този декември, тъй като си намери нови приятели, нова кауза и дочака сбъдването на една своя отколешна мечта.
И така всяка вечер нямам търпение да дойде утре!
 :flowers:

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #317 -: Декември 11, 2011, 10:08:41 »
Ели, аз никога не съм пушила, но по време на лечението сутрин се давех като дърт тютюнджия. Беше си уникално преживяване.
Лекарите наистина се презастраховат с антибиотика, но пораженията му биха били нищожни в сравнение с една задълбочила се бактериална инфекция, на която края е непредсказуем.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #318 -: Декември 11, 2011, 19:25:20 »
Ох, какво да ви пиша вече, приятели...
Още преди да стана от леглото днес втрисането и ужасните мускулни болки пак започнаха. А тепърва ми предстоеше да сложа интерферона. Демек проявлението е една кръгла седмица след поставянето на последната доза, която - естествено, пак беше намалена/135мкг.
Вече не издържам! Това чудо е поне 4 дни в седмицата, а ето, че започна да се случва от сутринта. 7 часа как изтърпях и аз не знам, но сега глътнах един адвил. Преди това пробвах с гореща вана, но ефектът беше ужасен - почувствах се като парцал, а болките не отминаха.
Заболя ме гърлото, а вече ме боли и главата.
Добре, че дойдоха мама и тати и ми донесоха храна, защото нямам съвсем никакви сили да готвя. Всъщност единственото, което ми остава, е да лежа ... и да слушам "Дарик радио", а после ще си продължа филма - "Есен в Ню Йорк" с Ричард Гиър.
Толкова ми е зле, че се чудя дали да не почна антибиотика утре. Но с какво ще ми помогне? Ще опитам и с течен аналгин срещу болките по съвет на Анита. Майка ми даде съвет да се мажа с обезболяващ спирт - и това ще пробвам.

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #319 -: Декември 11, 2011, 20:20:45 »
Ели, аз от 7 дни в седмицата имах само един, в който температурата ми спадаше  и използвах да се затътря до работа и стоях до среднощите. Използвах максимално времето през което ми беше добре. Гадното състояние е съсъпващо не толкова физически колкото психически от безпомошното състояние, в което изпадаме.

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #320 -: Декември 11, 2011, 20:27:31 »
Здрасти Ели,

пишати не за да ти давам съвет, а да споделя. Твоят случай е по- специален заради ниските неутрофили. При мен още 2-3м. се появиха тия оплаквания. Русенският гастроентеролог ми обърна голямо внимание и веднага ме изпрати на белодробен специалист. В случая беше съпругата му. Той беше говорил с нея, прегледа беше много обстоен, поставената диагнозата- бронхит.
Изписа ми антибиотик и още нещо, но само за 3 дни съобразно тежкото лечение. Аз обаче нали съм всезнаеща, хем отивам на лекар да търся помощ, хем не вземам от дума!!! Казах си - ще ми мине. От тогава до края не спрях да кашлям, обичайния задух продължаваше, дори цигарите не спрях. Плюех и кръв.
След лечението отново минах при такъв специалист. Пълни изследвания, щателен преглед.
Нямаше и помен от бронхита. Всичко отшумя.
Ти обаче си с много ниски гранулоцити, недей рискува. Консултирай се пак и реши. :love5:

Неактивен Erma

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 200
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #321 -: Декември 11, 2011, 20:31:35 »
Ели, да не те отчайвам, ама втората половина на лечението е много трудна. Ако лекарите са сигурни, че не караш някакъв грип например, тези болки в мускулите са си чиста проба страничен ефект и при мен бяха непрекъснати, втрисанията също. Болкоуспокояващите помагат, ама не бива да се взимат постоянно  :medicine: На мен в този етап много ми помагаха масажите, в деня, в който бях на масаж, че и на другия нямах болки и се чувствах прекрасно. Изобщо, забелязах, че конкретно за напрежението и болките в ставите и мускулите помага единствено движението, също си правех и самомасажи със суха четка, опитай и ти, има такива четки от естествен косъм, с дълга дръжка, специално за масаж,  ще ти помогне и при втрисанията.
Оф-ф-ф, като чета и всичко ми оживя отново, много ти съчувствам, ама само търпение му е майката и разни подобни техники, които ще те накарат да се почувстваш по-добре и да си поемеш дъх.
Опитай масажи, непременно  :wink3:
Поздрави, Ерма
П. С.
И избирай по ведри филми, да му се не види, нещо коледно напр. звънчета, чудеса - вярно, "Есен в Ню Йорк" е много красиво заснет филм, ама точно сега тези теми... :flowers:
« Последна редакция: Декември 11, 2011, 20:39:32 от Erma »

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #322 -: Декември 11, 2011, 21:12:16 »
Добре - значи масаж! И четка - но каква е тази четка, откъде да я купя?
От всичко, което ми пишете, окончателно се уверих, че нямам вирус, а това са си страничните ефекти на лечението.
Ще трябва да избутам някакси.
Много е трудно човек да е сам в такова положение. Но и на това ще му намерим цаката. Ще купувам храни от Италианската закусвалня на "Графа" в изобилие още от петък, като така ще се подготвям и окопавам за тежък уикенд.
Да са живи и здрави нашите, че ме навестиха и донесоха вода и храна от "Хепи"!
Сега се чувствам малко по-добре.
Благодаря на всички за грижата.

Неактивен Erma

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #323 -: Декември 11, 2011, 21:54:31 »
Аз я купих от от подлеза при СУ, от  "ДМ", май така се казваше магазина, за немски стоки, важно е да е от естествен косъм. Обяснявам си положителния ефект със стимулиране на кръвообращението, което се получава при енергичното четкане в различни посоки / ако имаш сили за енергично, де / :laugh:
Опитай, помага. Изобщо, помага всичко, което противодейства на сковаността на мускулите и ставите, защото чудесният химичен коктейл в кръвта, в комбинация с обездвижването  буквално ги разрушава. И много белтъчини в храната, разбира се - извара, пилешко месо, риба и т. н.
Хайде, пак поздрави  :flowers:
« Последна редакция: Декември 11, 2011, 22:00:36 от Erma »

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #324 -: Декември 12, 2011, 11:52:13 »
Специално за теб -  :winter2:!!! Да те разведри и зареди  :love3:

http://www.busybus.co.uk/design/xmas_santa.swf   

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #325 -: Декември 12, 2011, 23:36:48 »
Ерма, купих четката от "Д и М". Но това не е ли четка за баня?! Аз поне винаги и само за това съм ги ползвала. Доста се учудих. Но е факт това, че на гърба на един от трите варианта на четки с естествен косъм даже имаше добавени специални шипчета - и те за масаж.
Каква е вероятността с това чудо да си разраня кожата? Аз даже спрях да се къпя с такава четка и гъба от тези с оплетените конопени влакна върху тях заради сухотата на кожата по време на лечението, но айде - сега поне този показател ми се подобри. Пробвах да се намажа с едно олио за тяло и да търкам, но усещането е доста неприятно. Да трия ли смело на сухо или да се развихря с четката в банята, а после да се намажа с масажен гел?
Между другото, купих си такъв на една немска фирма - билков е и се препоръчва за болки в ставите и мускулите. За всеки случай се сдобих и с алгесал, който има същата функция, но е лекарствено средство. Не пропуснах и опаковка течен аналгин.
И зачаках, дето се вика, следващата атака.
Днеска няма никой. Все едно, че вчера никога не е било.
Да видим как ще е утре...

Неактивен Erma

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #326 -: Декември 13, 2011, 19:32:58 »
Ели, аз трия смело на сухо, преди душ, и после се намазвам с някакъв лосион за тяло. Но като размисля, може би съм по-дебелокожа  :wink3:
Пробвай разни варианти, важното да стимулираш кръвообращението.
Поздрави и успех, Ерма  :smile:

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #327 -: Декември 13, 2011, 20:04:19 »
Ели, аз трия смело на сухо, преди душ, и после се намазвам с някакъв лосион за тяло. Но като размисля, може би съм по-дебелокожа  :wink3:
Пробвай разни варианти, важното да стимулираш кръвообращението.
Поздрави и успех, Ерма  :smile:

Да не забравяме, че Ели е на лечение, а през този период кожата адски изсъхва. По добре масажа да е с някакъв лосион или тоалетно мляко. Ели, хидратирай и омазнявай смело. Кожата ти в момента е като сюнгер и всичко може да поеме.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #328 -: Декември 13, 2011, 20:10:30 »
Да се изфукам. Снощи търках на сухо, тази сутрин - на мокро. Екстра съм - никакви болки в мускулите /2ри пореден ден/. Само дето пак не можах да заспя до 4ч., а после се събудих в 7ч. И пак на дело - и пак разгромихме врага!
Вижте какво, едно е да си недоспал, а съвсем друго - недоспал и с болки в цялата мускулатура. Интерфероновото мислене трябва да е насочено към добрата страна на нещата, силните моменти и идущата пролет, чиито градуси са навсякъде около нас  :party:
Благодаря на всички за съветите и подкрепата!
Да сте живи и здрави!
 :flowers:

Неактивен Erma

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #329 -: Декември 13, 2011, 21:09:07 »
Анитка, и аз ги правех тези масажи най-вече когато бях на лечение. Сега нямам тези проблеми и рядко се сещам, пък и ме домързява. А кожата мажех най-вече със зехтин с накиснат в него жълт кантарион, когато имах, разбира се. Когато нямах, най-обикновен, чист зехтин, прави чудеса  :smile:
И Ели, като съм почнала със съветите- на мен за безсънието моята доцентка ми препоръчваше мелатонин вечер- от 1 или 3 мг. Не вреди на черния дроб, дори тя твърди, че в по-големи дози /над 7 мг./ се използва като имуностимулатор. Аз вземах по 1 табл. вечер, половин час преди обичайното време за заспиване и понякога имаше добър ефект. Ако искаш, попитай твоят лекуващ лекар. Също чай от маточина и жълт кантарион или пък класическите капки мента-глог и валериан  :medicine:
Както виждаш, само вълнуващи предложения   :wink3:  Хайде, хубава вечер  :flowers:
Поздрави, Ерма

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007