Автор Тема:  Старт на лечението - хепатит С  (Прочетена 407267 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Старт на лечението - хепатит С
« Отговор #375 -: Декември 31, 2011, 14:50:19 »
Много ви благодаря, скъпи хора. Приятели сте и то истински. Моите приятелки също постоянно са в дома ми, родителите ми безкрайно ме обичат, а когато няма никого, по цял ден говоря с любимите ми хора по телефона. Колко предвидливо си пуснах програма през моб. оператор за 2000 минути в същия оператор, 120 към други оператори и един любим номер  :girl_wink:
Сега пак съм в леглото с температура, но полека-лека взе да слиза под 39. Може би след малко ще успея най-сетне да хапна нещо. Обадих се на моите приятели от детинство - една мъжка компания, а те казаха, че като се върнат утре от Априлци, всичките ще се изсипят вкъщи.
В последните дни братовчедка ми е неотклонно до мен, а довечера родителите ми ще ме вземат у тях.
Най-важното е, че всичко се изясни - относно температурата, относно връзката, а има и един друг много ясен момент - че след точно 3 месеца, 3 седмици и 6 дни всичко това ще свърши.
Вярно, лечението се оказа голямо изпитание във всякакъв план - физически, психически, любовен.
Но жаждата за живот и смисъл ще пробие през всичко!

Неактивен amarela

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #376 -: Декември 31, 2011, 15:00:00 »
Да, Ели, жаждата за живот е по-силна от всичко и трябва да пробива през всички неволи, които ни се случват.
Ти явни имаш достатъчно верни и истински приятели, които да те подкрепят и в това изпитание.
Весело посрещане на Новата година! Пожелавам ти  през 2012 да намериш истинската и неподправена любов, която да стане част от твоя живот и да те направи щастлива! :flowers:

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #377 -: Декември 31, 2011, 19:37:03 »
Ели,
леко си се оттървала от този човек.
Доколкото знам, връзката ви е не е много дълга, а и това с презокеанските връзки... Сестра ми беше в една такава, докато работеше в Калифорния - ами събра си багажеца, прибра се, направи семейството, щото то е или, или...
А можеше да сте били заедно много години, да имате деца и тогава чак да се окаже, че е такъв емоционален ембецил.

Знам, че сигурно те нервирам, когато ти говоря, че прекалено много чуруликаш. Но ти говоря така, защото вярвам, че когато някой не се чувствам добре, не бива да се стяга прекалено - хубаво е да сподели, че й е трудно. Просто защото "спасение дебне отвсякъде". И е важен опит да го усетиш. Това е като епизода с компотите от къпини, който никога нямаше да преживея, ако не бях казала колко съм зле.

Хубава 2012 ти желая, плюс да не видиш през нея.

Дани
Hang in there.

Неактивен tedibon

• Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #378 -: Януари 02, 2012, 11:10:48 »
Честита нова година ,Ели!
Чета всичкото това (3 страници назад) със закъснение!Просто имах толкова неща за довършване в края на годината,за които времето все не стигаше!
И аз,като другите,ти се възхищавах на мъжкото поведение дотук(та често те мислех за супер човек)!Даже за пример те давах на децата,и не се отричам от това,просто стигнах до извода,че човека  е сложна материя-и всичко има граници!

Затова сега бих ти пожелала едно ,нещо което всеки казва,но малко хора го осъзнават-Бъди себе си!Когато усещаш прилив на енергия-прави добро,лудувай,забавлявай се,когато се почувстваш слаба-поплачи,потърси утеха!Не се старай винаги да си на максимума,просто супер героите са в приказките и филмите,а ти си на Земята!Целувам те,и вярвам че както на всички тук,така и на теб предстои една хубава година,пълна с емоции,работа и неповторими моменти,когато ще се сещаме едни за други! :love5: :flowers:

Поздрави,Тедибон
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен pamche

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #379 -: Януари 02, 2012, 20:06:39 »
ЧНГ Ели
чета и незнам как да го кажа , тоя презокянския да ходи се гръмне , аз те познавам малко но някой път и 5 мин му трябват на човек за да премери човека с/у себе си и мога да кажа ,че презокянския балък не е на далавера от постъпката си и съм сигурен че рано или късно ще го разбере. По принцип докато треа лечението или подобни изпитания човек най добре разбира дали този до него си заслужава ,щото живота е колело днес си от едната страна утре от другата ,никога не се знае какво може да стане , но това са моментите когато трябва да се докажем а за ядене и пиене хора много , този момък определено трябва да си доволна че вече е далече от теб , защото аз каквото четох явно ти си влагала много повече от колкото той е давал и оттам за теб ще има само негативи ...просто не те е оценил и прав му път ( всичко до тук можех и с 4 думи да го кажа + червена точка преди тях).
Иначе ти пожелавам новата година да ти донесе пълно изчистване на вируса и много положителни емоции :)

Успех  :flowers:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #380 -: Януари 02, 2012, 22:45:38 »
Честита Нова година на всички!
Ех, хора, кой от кого сте ми по-мили и готини!
Дани, никога не съм ти се дразнела, щото ти си от моята кръвна група - постовете ти обикновено ми действат доста енергизиращо. Кефи ме и когато спорим за граматика. Сега е моментът да ти кажа, че имаш печатна грешка в дописката си и тя е в "имбецила". Това ми е служебно известно : според степените на олигофрения имаме "дебил-имбецил-идиот", тъй че отново - макар и неразбираемо за повечето хора, ти си проявила характерната за тебе мекота спрямо моя хамериканец.
И аз така се опитвам да проявя умереност, оценявайки положението. Все пак връзката беше хубава - колоритна, разнообразна, романтична, но не й е било писано да се превърне в нещо повече. Добре, че сега се случи да имам нужда, та да разбера с какъв човек съм си имала работа в действителност.
Благодаря ти, мила Тедибон за нежността и вниманието.
А пък постът на Памче така ме разкикоти, хем че здраво ми се е приспало от новите хапчоци  :wink3:
Похвалих ли се, че с всеки изминал ден спя все повече и по-добре, а това определено ще ме превърне в съвсем нов човек до края на седмицата, когато ще трябва отново да се сражавам с температурата. Махнахме два от изнурителните фактори - безсънието и американеца или да ги подредя в обратен ред по логиката на причина-следствие  :girl_wink:
Какво ми пука за някаква температура!
Снощи вечеряхме с приятелката ми Ирка у тях - малко странна вечеря, защото никакви магазини не работеха. Та италианска салата от пресен спанак, рукола и всевъзможни зеленини, подправена със зехтин и ... изцеден портокалов сок, а основното ястие беше ориз с ... мандарини. Получи се супер-екзотично и много приятно! През цялото време слушахме Радио Джаз ФМ на едно малко и много готско радиоапаратче, което впоследствие отнесохме в спалнята и не го изключихме цяла нощ. Имах най-спокойната нощ с най-вълшебните сънища, а после една свежа и ведра закуска от моите /вж. раздела на Хепи/.
Сега съм луднала на тема да си купя радио и утре цял ден ще тършувам за такова. Аз съм стар почитател на радиото и имам страшни случки по тази линия, но ще ги разправям друг път, че вече ми се затварят очите.
Лека нощ на всички!
Топли прегръдки от мен.
« Последна редакция: Януари 02, 2012, 22:51:16 от eli13 »

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #381 -: Януари 03, 2012, 18:11:06 »
Сега е моментът да ти кажа, че имаш печатна грешка в дописката си и тя е в "имбецила". Това ми е служебно известно : според степените на олигофрения имаме "дебил-имбецил-идиот", тъй че отново - макар и неразбираемо за повечето хора, ти си проявила характерната за тебе мекота спрямо моя хамериканец.

Пу, да му се не види.
Двадесет и две години да се будя до психолог, веднъж да трябва да напиша имбецил и да ми трепне показлецът на лявата ръка. Отделно, дето то и на английски си е с "и". Срамота.
Инак съвсем умишлено го сложих в средната категория олигофрени.

И да, паническите атаки адски често тръгват от безсъние. Моите пък - винаги от безсъние и глад.
Спинкай, папкай и ще видиш, че ще си дойдат нещата на място.

Дани
Hang in there.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #382 -: Януари 03, 2012, 18:23:28 »
Ами да - той, неврологът, ми направи остра забележка, че съм търпяла месеци наред безсъние, без да се обърна към него и ето докъде се докарахме. Но то много фактори се насложиха, де - безсъние, температурата и болките, а накрая за десерт и парче отровен американски пай.
Сега отивам да хапна нещо нашенско, а после ще се приспивам с една много интересна книжка - "Захар и шафран", на българска авторка е - Джеси Кънева. Едното действие се развива преди векове в любимата ми Португалия, а другото в съвременна София. Ама че симпатично!  :girl_wink:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #383 -: Януари 04, 2012, 00:03:56 »
 :love5: Аз те обичам много! Ето върнахме се вчера и днес влизам направо да видя как си ти! Виждам как те е оставил твоят човек, разтроих се много (може би в комбинация с днешната инжекция интерферон, с мрачна зимна София и липса на човечност в някои лекари стана съвсем тъжно). Радвам се, че не страдаш силно, той както гледам наистина не те заслужава! Чичо ми е болен от скоротечен рак, там е цяла нечовешка борба и одисея, но жена му минава през всичко с него. Там са и споменатите по-горе лекари. Моят приятел също като сме си говорили напомня по някои неща на твоя, но той е до мен неотлъчно, ако като съм зле още по-неотлъчно.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #384 -: Януари 04, 2012, 09:46:14 »
Благодаря ти, Орфейче. Сега е моментът да го оцениш твоя любим. Другото са дреболии - аз ти казах, важното е, че той е заживял с тебе при факта на заболяването и перспективата на лечението и е до теб всеки ден, а моят не можа да задели дори няколко дни в цялата ми едногодишна одисея, за да покаже малко човещина и съпричастност. За любов да не говорим.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #385 -: Януари 06, 2012, 10:13:32 »
Два неочаквани удара - във вторник и петък, тази нощ с големи болки в ставите. До такава степен болеше, че пових малко на лунна светлина. Пих какво ли не - адвил, два нурофена, мазах се с обезболяващ гел - нищо. Междувременно температурата пое отново нагоре - към върха, а аз, естествено, не можах да мигна от 04.00ч. насетне.
Нищо, хубавото е, че не е наложително да излизам и може би по-късно ще успея да поспя малко.
Радиото ми е тук и следователно - настроение има, макар и без силички.
Изглежда така ще е докрая. Благодаря се на новите хапчета за нервите, защото ми носят спокойствие, че и ведрина. Помагат ми да спя - даже в повечко, защото вчера спах точно 16часа. Ами - имам да наваксвам 3 месеца безсъние, пък и сега покрай температурните кризи пак си оставам с 3-4 часа сън. А организмът ми вече е изтощен до краен предел - безсъние, високи температури 2-3 денонощия седмично, болки в мускулите и ставите, постоянна мъчителна кашлица; за психиката да не говорим - продължителната изолация, случката с "възлюбения", липсата на енергия за каквото и да било.
Обаче имам още няколко ключа към доброто настроение освен радиото и веселите хапчета. Първо, срещу леглото ми е най-невероятната картина-акварел на Анжела Минкова, която ми показва любимия вълшебен Истанбул с летящи килимчета над джамиите и минаретата. Еклектично и напълно в мой стил картината в момента е закичена със серия текстилни коледни топки в розово, лилаво и екрю, които светят и нощно време с цветни светлинки и сенки. И още нещо - 3 телефона : стационарен, М-тел и Глобул, със сума ти минути - само чакам някой да ми чукне.
 :headphones:
« Последна редакция: Януари 06, 2012, 21:58:34 от eli13 »

Неактивен Хепи Би

• Немедицинско лице
  • Публикации: 203
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #386 -: Януари 06, 2012, 10:55:31 »
Ели.

Моля те да обърнеш внимание на следното изречение: „Я се стЕгни!”. Бих го написала с главни букви, но няма да е коректно към правилата на форума. Пиша ти публично, за да те порицая пред целия форум. За назидание.  :fight2:  :angry1: :angry2:

Ти си прекрасен, жизнен, борбен и жаден за живот човек. Върнах няколко страници от темата ти назад и ако броя правилно, към момента взимаш повече от 23 хапчета на ден. Да, даааааа! Знам. Част от тях са хранителни добавки, част са хомеопатия, част са витамини, част са за добра психика, други за сън, за безсъние, за стави, за мускули. Повече от 23! хапчета на ден са много, дори за здрав организъм. Добави и абсолютно обездвижване. На подобен режим и най-здравият човек, ще опре до раздел 4 на листовката на Пегасис-а.   :scyth:

Не даваш възможност на организма си да се справи сам, като допълнително го тормозиш с още химия (дори хомеопатичните хапчета имат примеси – прочети листовката). Ясно е, че страничните ефекти са много и отвратителни, но погледнато от друга страна – интерферонът е прекрасен медикамент. Засилва способността на организма да избива болните клетки и вируси. А ти на практика потискаш действието му с всичките тези медикаменти. Дай шанс организма си и ти гарантирам, че ще ти се отблагодари подобаващо. Очевидно е, че състоянието ти се влошава, въпреки шепите хапове, с които се захранваш ежедневно през последните осем месеца.   :medicine:

Нека постът ми не ти звучи грубо, но съм длъжна да се обърна към онази силна Ели, която познавахме преди – с байрака и еуфорията. Сигурна съм, че тя е още някъде там, макар и дълбоко скрита, угнетена от десетки хапчета, меланхолия и разбито сърце, гарнирана с липса на движение. Ако беше пред мен, дори щях да ти размахам пръст (показалец)!   :punish:

Гушкам те много и ти пращам позитивната енергия на човек на лечение – който дори забравя да си пие единственото допълнително хапче - Герисан, но пък се храни със силна храна и спортува 4 пъти седмично. И понеже имам сила да вдигна 100 от лежанка, ще ме принудиш да дойда, да те извлека от леглото и да те размятам из софийските улици. Защото животът е прекрасен!  :love:

Една Хепи загрижена приятелка!
 :cupid:

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #387 -: Януари 06, 2012, 10:59:56 »
Почвам да качвам снимки на нещата, които ме ощастливяват /няма да снимам хапчетата от невролога :laugh:/ :

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #388 -: Януари 06, 2012, 11:09:52 »
Хепи!
Ела да ти покажа Истанбул отблизо  :girl_wink:
Имам и едни други идеи да споделям с теб, а освен това в колата си пренасям нещо пъстро и ароматно още отпреди Коледата. За тебе е. Ще ти пусна и радиото ми или даже мога да ти позволя ти да го пуснеш - голям кеф е, честно!
Не ми е разбито сърцето, щото аз съм пич и съм овен. Ако искаш да знаеш съм си купила три комплекта нови сенки за очи, два гланца и един умопомрачителен руж. Не си ми виждала новите два чифта обици, нито резултатите от предколедното ми пазаруване из магазините за бельо. Имам нов парфюм - розов, сладък, дързък и наперен - "I'm Yours" от "Guess".
Така че - не бързай да ми се караш. Само мъничко да си почина и започвам да излизам на срещи. Да ми беше видяла вчера прическата - ехе, направих си бретона перфектен с новата ми преса.
Изненадах ли те сега?  :flying_kiss:

Неактивен Хепи Би

• Немедицинско лице
  • Публикации: 203
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #389 -: Януари 06, 2012, 11:28:17 »
Добре де! Признах те!  :love:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007