Автор Тема:  Старт на лечението - хепатит С  (Прочетена 407283 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3247
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Старт на лечението - хепатит С
« Отговор #390 -: Януари 06, 2012, 12:12:48 »
Абе тая картина хич не е зле... много... Ели-нска :)
   :love5:  :love5:  :love5:  :love5:  :love5:  :love5:  :love5:  :love5:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #391 -: Януари 06, 2012, 12:49:48 »
Ели, :-)))

Справяш се отлично с всичко!

Самопоканвам се след 24 януари да разгледам и аз Истанбул отблизо и да послушаме Джаз на новото ти радио. Ще трябва да се мобилизираш и да ми сготвиш нещо от твоите вкусотии ;-)

Що се отнася до това колко хапчета пиеш - колкото трябва, толкова ще пиеш!
Важно е да си добре, с добавки, с хапчета за сън... Ти правиш каквото трябва и го правиш възможно най-добре. Само за да ти олекне ще споделя - моите към днешната дата са 17 без никакви добавки. Ако дойде момента да включа и тях - ще мина твоите "жалки" 23 броя, дори само и Герисан да добавя.
Всеки организъм понася различно терапията. Само на интерферон е едно, с добавен Рибавирин вече става друго, когато донадиш например Боцепревир - разговорът става още по-различен. Така че, мрънкай си на воля. Ти си достатъчно силна и борбена - показала си го и аз не виждам никакъв процес, който да протича с негативна насоченост при теб. Бившият ти приятел - даже няма и да го коментирам...
Ти просто се справяш отлично :-)))
А това с развяването на байрака - и то е различно при различните хора. И аз в момента се правя на супер жена - да видим къде ще му излезе края.

Прегръщам те
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #392 -: Януари 06, 2012, 13:16:27 »
Значи, я да си преброя хапчетата, та да видим :
1. сутрин - 2 рибавирина, 1 сероксат, 1 транксен /дотук с медикаментите/ + 1 маоло, 3 бирена мая, 1 герисан, 1 неоренал, 1 на Дюкре за коса, 1 калций с витамин Д. Станаха 12;
2. на обяд - 3 бирена мая и 1 неоренал. Демек 4;
3. вечер - 3 рибавирина, 1 транксен, 2 бирена мая, 1 неоренал. Значи 7.
Тотал : 23.
Хепи, ама ти по-добре от мене знаеш колко хапчета пия! С 1 не мога да те заблудя  :wink3:
Но всичко това е необходимо и научно обосновано. Ясно е, че бирената мая и маолото ги пия за моите драстично ниски неутрофили и пак по същата причина неоренала - той предпазва от бактериални инфекции, към каквито аз бях склонна още преди старта на лечението. Герисана уж за тромбоцитите го пия, пък и той помага за левкоцити, хемоглобин и пр. Калция го пия, защото преди да го почна имах големи проблеми с месечния цикъл. Този акъл ми го даде Аника и затова й целувам ръчицата. Дюкре-то не заслужава коментар, а транксенът и сероксатът в момента са ми животоспасяващи.
Всъщност само последните две и копегусът представляват лекарствени средства, а и неврологът ми ги консултира с д-р Колчаков, така че съм спокойна за приема им.
Взех под внимание забележката на Хепи и съвета, който преди време ми беше дала Ерма, и се свързах с една позната масажистка. Прие да идва 2 пъти седмично вкъщи и да раздвижва залинелите ми телеса. Оттук се надявам болките да понамалеят, пък и да ми дойде малко силица.
Ани, що чак след 24-ти ще дойдеш? Не може ли по-скоро? Е, то аз и Силванка така я привиквам, ама кво ще правим - ще лежим в леглото. Е, и картината ще гледаме, и радиото ще го слушаме.
Какво пиеш, готвейки се за тройната терапия? Кога се очаква да стартира? В "Рилски" ли ще почваш, защото Габи ми каза, че там вече се сформирали групи. Това звучи доста абстрактно докато лекарството официално не влезе в Бг и не стартира отпускането му, но ти коя болница си си избрала?
Мило ми стана да те "чуя" тук във форума, а пък и моята Силви от край време ми е на сърце  :love5:
« Последна редакция: Януари 06, 2012, 22:04:38 от eli13 »

Неактивен Аника

• Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #393 -: Януари 06, 2012, 13:37:44 »
Душо, ще ти оспамя темата ама сори ;-)

Аз съм вече скочила в джаза :-)
Та за това казах, че само задължителните са 17, а за добавките - още не съм стигнала до тях. За сега!
Както беше казал един потребител Жоро преди време - зобам ливади от магданоз - хи-хи-хи
Зобам си и Боцепревира и Рибавирина и се правя на супер жена - хи-хи-хи
До 24-ти съм в сесия - бау!!!
После съм твоя, ако още мърдам, де - хи-хи-хи
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #394 -: Януари 06, 2012, 16:45:47 »
Защо така тежко го караш  :sick:!!! Не за пръв път го казвам: За мен си герой! Три дена в седмицата с тези симптоми са страшно много дни! Аз напълно подкрепям твоите лекари, че са ти дали хапчета, защото ти е наистина много тежко и НЕЩО непременно трябва да се прави за да ти олекне! Само този Копегус - ти пиеш цялата доза, а си слабичка. Какво мислят те по този въпрос? Ти знаеш, че аз си въобразявам, че всичко е от него и че той е в повече и ти вреди повече, отколкото ти помага. Лекарите какво казаха за него, че в никакъв случай не бива да се пипа ли? И ако може да се намали дозата при теб, то в какви ситуации?
Ето един линк, който аз чета сега да ме разведрява, че се ядосвам днес:
http://www.marcandangel.com/2012/01/01/40-lessons-for-finding-strength-in-hard-times/#more-406
« Последна редакция: Януари 06, 2012, 17:45:28 от Орфей »

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #395 -: Януари 06, 2012, 19:06:40 »
Ани, искаш да кажеш, че ти си почнала с този боцепревир, така ли? Браво, това е страхотна новина! Гризвай сега магданоз, препечени филийки със зехтин и чубрица, сухари с крем-сирене Филаделфия или заквасена сметана и други закусчици от моето кулинарно издание, публикувано в хепи-темата на Хепи "Докато не кашляш ..."
Орфейче, аз пак ще си направя устата пред д-р Колчаков за рибавирина, но той ми беше казал да не се обаждам докато хемоглобинът не ми падне под 100. Пък аз баш него го държа. Е, сега може и да ми е паднал, понеже в дните с температура на мога да хапна почти нищо. Да видим, току-виж го намалили този копегус, щото вече нямам никакъв пауър.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #396 -: Януари 08, 2012, 20:48:34 »
Хелоу от най-гадния, досаден и затормозяващ ви съфорумец в последно време.
Да кажа, че съм на легло и с температура и то при поставена днес инжекция интерферон и че теорията ми се разби на пух и прах, е гадно, но вярно.
Ама и вчера беше същото, бе, а уж щях да ходя на Ивановден в съседния вход. И завчера - тоже.
А от Софийска вода хубавичко ме изненадаха с цял ден сухи кранчета.
Едно от малкото неща, които постигам, е да си налея вода от едно шише в чашата на нощното шкафче, но ми коства задъхване.
Книгата, която чета, достигна до същата точка, до която филмът, който гледах, когато получих паническото разстройство, а именно - как в сюблимния момент възхитителният, достоен, истински мъж не успява да вземе решение, изоставя любимата жена, изплашен пред трудностите, малък, жалък и слабохарактерен.
Бе що все на мен се падат тези филми и четива! Добре, че сега съм на специални хапчета и приемам всичко това като историческа фактология. Мисля, че заглавия като "Бяла нощ" или "Захар и шафран" ама никак не предполагат подобна развръзка.
Сега да кажа хубави неща. Въпреки втрисането и температурата болки в мускулите и костите вчера нямах, както и засега също нямам. Отдавам го изцяло на чудесния масаж, който ми направи моята масажистка Люската - да е жива и здрава. И Ерма, която ми препоръча този метод.
Обмислям дали да не си купя електрическо одеало или нещо подобно, защото усещането за студ при втрисането е адско и непоносимо. Засега клеча пред духащата печка облечена като ескимос и се въртя на 360 градуса при обща температура в стаята 26 градуса заради чудесния ми конвектор.
Такива ми ти работи от мен. Вече не помня от колко дни не съм излизала навън.

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #397 -: Януари 08, 2012, 21:16:19 »
Ели, аз изкарах така цялото лечение. От най-простите действия се задъхвах и оставах без сили.  На фона на кръвната ти картина направо се чудя как още имаш сили.

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #398 -: Януари 08, 2012, 23:21:45 »
 :sad3: :sick:  :morning: Ако ти потрябва помощ пиши във форума, все някой ще се отзове, не сме малко хора!

:love:

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #399 -: Януари 09, 2012, 10:44:33 »
Благодаря! Всеки е добре дошъл вкъщи. Нищо не носете, просто ми се усмихнете.
Е, надеждата, че ще се измъкна от леговището си, умира последна. Сега почвам да събирам сили за днес следобяд, защото трябва да си взема копегуса от аптеката, да занеса едно пълномощно в кантората и да напиша няколко молби.
Анитче, би ли ми казала как поддържаше тялото си при това застояване вкъщи и на легло. Ето аз сега се събуждам и нямам никакъв пауър, при положение, че не съм с температура. Просто вече не знам. Имам чувството, че мускулатурата ми ще атрофира, за психиката да не говорим. Но айде там играят новите хапчета, пък и колкото и да ви звучи странно, седейки вкъщи, ми се случват невероятни случки.
Снощи се заговорих с един много красив младеж-мой съученик, когото срещнах неотдавна, ходих на негова изложба - изобщо много талантливо момче. В хода на разговора аз признах за хепатита /нали си знаете, че узнаването на този факт от обществото не ме тревожи особено/, а той ми каза, че имал болестта на Ходжкин. Минал е осем химиотерапии, един цикъл лъчетерапии, а сега му предстои още един. Милият каза, че днес щял да ми позвъни и да ме посети вкъщи.
Виждате ли на какво ни учат заболяванията, в какви хора се превръщаме. Не казвам, че преди да се разболеем с майка ми съм нехаела за човешкото здраве или съм извръщала лице от заболяванията на хората, но някакси сега е съвсем различно. Може да се каже, че заболяването е не просто изпитание от Бог, а това е дар от него, благодарение на който сърцата ни съзряват.
Не знам дали съм споменавала, че любимият ми поет и духовен баща е Мевляна Джеляледин Руми. Искам да публикувам нещо кратко от него, защото - както винаги, неговите думи за мене са спасение :

Позволи да бъдеш съкрушен

и сигурността Ми ще познаеш.

Живей Моята уязвимост

и ще вкусиш Моята мощ.

Величието Ми е вечно

и пак във всеки цвят трепери.

Силата Ми е безсмъртна

и все пак

над всяка смърт ридае.

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #400 -: Януари 09, 2012, 18:38:48 »
Анитче, би ли ми казала как поддържаше тялото си при това застояване вкъщи и на легло. Ето аз сега се събуждам и нямам никакъв пауър, при положение, че не съм с температура. Просто вече не знам. Имам чувството, че мускулатурата ми ще атрофира, за психиката да не говорим. Но айде там играят новите хапчета, пък и колкото и да ви звучи странно, седейки вкъщи, ми се случват невероятни случки.

Ох, Ели, пауъра никакъв го нямаше. Освен това нямах никакъв апетит, а всичко що е храна ми миришеше на ла*на и познай дали изобщо ядях. То може и затова да ми беше толкова зле. Въпреки всичко обаче неотслабнах и грам.
Насилвах се от време на време да хапвам месо заради ниския хемоглобин, ама то беше с големи мъки. Освен това непрекъснато повръщах.
Та да ззнаеш де - напълно знам как се чувстваш. Сега обаче с намалените дози ще усетиш промяната и ще ти е по-леко. :flowers:

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #401 -: Януари 09, 2012, 19:01:13 »
Знам те аз тебе, дето с по една филия хляб на ден си си търсела боя!  :fight2:
На мен вкусът не ми е променен, а сега ще му ударя един волеви пауър, щом физическият се прави на заспал, та да видим докъде ще стигнем. Няма да търпя повече от това!
Вярно, чета си книжки, слушам новото ми радио, пиша си с хора във Фейсбук, във форума, през 5 минути ми звъни телефона - обаче сега на какво ядене ще го ударя! Ако трябва и със запушен нос ще тъпча лъжиците в устата.
И още нещо - отивам до стената и почвам онова идиотско упражнение за прасци - сещаш ли се, дето се надигаш и сваляш на пръсти. Защото те са ми най-болезнени и поначало най-проблемните ми мускули.
Представете си, моля ви, как завършвам лечението заякнала и с перфектно оформен прасец  :laugh:

Неактивен proddy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 188
  • ЖИВИЯ човек може да се справи със всичко!
    • Профил
« Отговор #402 -: Януари 09, 2012, 19:44:33 »
Давай, миличка, аз съм с теб. Хард срещу умората, покажи й откъде извира бензина.

:carate:
Старт на лечението: 25 Ноември 2011 Хепатит Ц, генотип 3

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #403 -: Януари 09, 2012, 22:02:39 »
УРАААААААААААА  :girl_in_love:! Сега вече няма как да не ти олекне!!! Само трябва да имаш добра храна за душата и за тялото и скоро всичко това приключва! Дано още днес спиш в кош и сънуваш обувка с грош!  :love5:

Неактивен Хепи Би

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 203
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #404 -: Януари 10, 2012, 00:13:11 »
Ето го моето момиче!  :dance:

Привет прекрасна, жизнена и овнешки упорита Ели! Липсваше ми!  :flowers:

Хайде мятай се на въртележката и да си освежиш темата с постове за телешки стекове, филаделфия и грозде върху печена филийка, интересни филми, Антъни Капела книжки и все житейски лакомства от сорта. Някъде наскоро се спомена и красив мъж на гости, което съвсем оцветява картината! Хич не харесвам унилото агънце, остани си огнения упорит овен! :fight:

:cupid:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007