Автор Тема:  Старт на лечението - хепатит С  (Прочетена 407286 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Старт на лечението - хепатит С
« Отговор #420 -: Януари 15, 2012, 22:59:52 »
На третия ден, откакто извадих да размразявам пържолите, ми дойде пауър да ги пекна. Е, малко ме шутира към фурната и Аника във фейсбука и някои други хора, но най-вече скуката и зорът да изляза, че да си купя новия брой на сп."Ева".
Пържолите съм ги направила с биричка Будвайзър - ебати лукса, щото й е пред изтичане срокът на годност  :laugh:
Сега ще ознаменувам третия ден без температура. Тоя интерферон тотално си обърна схемата. Нали проблемите ми бяха в дните преди инжекцията - сега пък точно в тези дни нямах никакви грижи освен натрупалата се умора. И така - това е сприхаво и противно гадже, с което имам връзка вече 8-ми месец, но едно може да се каже за него със сигурност - не е скучен. Направо ме вали дъжд от изненади, тъй че все си ходя /или по-точно лежа/ мокра до кости от изненадващата му любвеобвилност. За капак се оказа и доста ревнив : вече две седмици ме държи вкъщи, не ме пуска на работа, по срещи - какво да ви разправям.
Трябва да започна любовен роман, може би със следното изречение :
Срещнахме се очи в очи една априлска сутрин в аптека Ремедиум, но постепенно осъзнах, че съм носила образа му в мен с години, чакала съм го, копняла съм за тръпчивия му вкус, внезапните среднощни страсти, след които ме оставя омаломощена, с мокри коси и просълзени клепки до следващата ни среща, до следващата гореща целувка /поне 39,6гр./, а мисълта, че дните заедно са съдбоносно преброени, постави върху връзката ни онзи фатален отпечатък като татуировка с име, която и да задраскаш, става още по-очевидна...

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #421 -: Януари 16, 2012, 11:12:11 »
Накара ме да се усмихна с този твой пост :congrats:
Ей, една хубава седмица ти желая!

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен proddy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 188
  • ЖИВИЯ човек може да се справи със всичко!
    • Профил
« Отговор #422 -: Януари 16, 2012, 13:44:23 »
Ква таз рецепта за пържолите, я раздухай. Аз свинско налагам в марината от вино и подправки (сол, черен пипер, малко кимион, соев сос, чесън нарязан на ситно, олио или зехтин, вино) за не повече от 12-24 часа. Предимно бяло, скъпо и хубаво вино. Ако имате домашно още по-добре. Месото става за печене, готвене, пържене и т.н. За пилешкото и телешко препоръчвам водка, не оставя мирис и какъвто и да е вкус. Окрехтенява доста добре, защото разгражда съединителната тъкан. Много добре действат на месото зелените каркадии - босилек, джоджен, кромид лук, праз, магданоз.
Да ви се похваля, вчера катурнах едно прасе (120кг) и днеска цял ден правя суджуци и деликатеси. Дано да доживеем да се видим па да почерпя.
Хайде със здраве,
Александър
Старт на лечението: 25 Ноември 2011 Хепатит Ц, генотип 3

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #423 -: Януари 16, 2012, 13:44:44 »
Никой подобен нямаше да допусна и за миг до мен! Този интерферон има огромен късмет, поради невъзможност да го заменя с друг! Но броя дните, докато се разделим веднъж за винаги!
Проди  :clap: :clap: :clap:, браво! И аз свинското го киснах в същите неща - лук, смлян червен, смлян черен пирер, смлян киньон, соев сос, оцет и олио!
« Последна редакция: Януари 16, 2012, 14:01:27 от Орфей »

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #424 -: Януари 16, 2012, 13:52:21 »
Ех, само хубави новини днес. Така да ни върви цяла седмица.
Проди, и теб няма да те мисля вече. Хемоглобина ти няма да се даде на илачите с тези мръвки. Ама и какви вкусни рецепти даваш мммммм.... /ей тука ми трябва един облизващ се емотикон/

П.С. Пооспамихме малко темичката на Ели, ама тя е добра душица, ще ни прости.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #425 -: Януари 16, 2012, 16:46:44 »
Аз от такива сложни думици не разбирам - "оспамване"  :mocking:
Не мога да меря сили с Проди и Орфейчето в рецептите с месо, тъй като аз никога не готвя месо, а и преди това лечение много рядко въобще съм яла месни неща. Мене ме търсете за закуски и салати - напълнила съм с такива веселяшката тема на Хепи "Докато не кашляш..." :smile:
Направих пържолите, както нашите ме бяха научили в четвърти клас да готвя на брат ми - почуках ги от двете страни, осолих и ги метнах в една тава с малко олио, вода и биричка и хоп във фурната. Малко по-късно ги обръщаш веднъж и готово. Много яки стават, кво  :hungry:
Хайде сега, аз напускам, защото получих благата вест от един много красив младеж, по когото винаги съм си падала  :flying_kiss: Сами разбирате, че за да отида с него на кино по време на феста, който стартира утре и/или на ресторант и въобще такива ми ти хубавинки, ми е време вече да ставам от проклетото легло, да си прегледам тоалетите, новия парфюм и гримчета и изобщо - да се тунинговам  :girl_wink:

Неактивен qiqi

• Публикации: 845
    • Профил
« Отговор #426 -: Януари 16, 2012, 16:57:18 »
Сега звучиш добре :girl_in_love:
След тунинга ти пожелавам приятни емоции  :wink3: :flying_kiss:

Неактивен proddy

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #427 -: Януари 16, 2012, 18:16:00 »
Ааааааа, завидех ти! Аз от 2 месеца само едни и същи мутри гледам. Па само мъжки ме посещават. Айде омотай му чевиите, та ум да му зайде на тоз младеж! Стискам палци да изпиташ емоции дето само в мечтите си го правила.

:dance: :dance: :dance:

:party:  :party: :party:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #428 -: Януари 17, 2012, 11:29:23 »
Ей че хубава вест за обожател! ХОП лечението вече е сразено, на любовта НИЩО не може да устои!
Хахаха! Хич не съм голям готвач, но като съм чревоугодник ми се налага понякога да се постарая, няма как!

Неактивен tedi

• Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #429 -: Януари 17, 2012, 17:02:33 »
Понеже и аз не разбирам от сложни думи да кажа, Ели, пържолаците вместо с бира може да ги направиш с прясно мляко. Божествени са. :girl_wink:

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #430 -: Януари 21, 2012, 23:50:20 »
Искам да ви кажа, че иранският филм "Злато и мед" е онова, което ще накара сърцето ви да трепти от живот, а животът ви за миг ще се изпълни със смисъл, който е отвъд битийното, възможното и ежедневното. Днес, в залата на Евро синема повече от 10 минути след финала на филма никой не беше в състояние да стане от мястото си, а физиономиите на чакащите отвън за Различния Истанбул ми подсказаха какви са били нашите изражения, напускайки киното. Смаяни, развълнувани, окрилени; търсещи, жадни, пулсиращи от чувство на живот; щастливи в мимолетното си настояще, изпълнени със сила и смисъл относно бъдещето, без страх от тленното и вечността...
Моля ви, хора, гледайте го!

Неактивен Хепи Би

• Немедицинско лице
  • Публикации: 203
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #431 -: Януари 23, 2012, 18:54:29 »
Гледах го! След такъв филм, е най-добре зрителят да помълчи!

Започвам ново емпирично изследване на тема "Страничните ефекти при лечение на хепатит зависят от психичното щастие на лекуващия се"?
Моля за коментар!

:cupid:

Неактивен proddy

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #432 -: Януари 23, 2012, 22:30:40 »
Да Хепи, напълно съм съгласен, че здравето и физическата настройка зависи предимно от психичното състояние на човека. Като се затворих в себе си започна да ми става все по зле и по зле, докато не стигнах дъното. Или поне аз така прецених, че не може повече така. Станах един ден от леглото и реших, че трябва да взема някакви мерки, че е абсурд да продължавам така. С минимални усилия, с минимални средства започнах да правя неща, които да ме разнообразяват от скапаното легло и ежедневие в борба със страничните ефекти. И ето вече имам нова приятелка, спортувам леко, чувствам се като прероден. Всичко ми дойде от мислите, че ще ми е тежко и донякъде обвинявах форума, че се нагълтах с негативна информация. Ама пък той ми помогна и да стана на крака. Да науча много, да се справям по-лесно със нещата и проблемите покрай лечението и започнах да оценявам неговата роля в това начинание. Но мислите, ооо мислите, те какво ни причиняват. Могат да ни погубят за секунди, а също могатда ни издигнат на високо за също толкова кратко време.
Това е мнението ми. Че всичко идва от мислите. И как мислим за нещата. По какъв начин гледаме на тях.
Поздрави,
Александър

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
  • Публикации: 173
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #433 -: Януари 24, 2012, 08:19:28 »
Наистина форумът може да действа и негативно.Но българският форум си е по принцип много позитивен и всички са приятелски настроени.Аз преди да го открия (а и сега понякога) влизах в medhelp.com в форума за хепатит и там наистина има много отчайващи случаи.

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #434 -: Януари 24, 2012, 11:41:06 »
Изтеглила съм си го този филм за довечера! Да, мислите силно влияят, но и зимата, студа, ранното стъмване, безпаричието и отминалите вече празници - т.е. сблъсъкът с действителността и "люкартсва" не бива да се пренебрегват като фактори!
Но вечерите с любим човек до мен и с хубав чай в лявата ръка и хубав филм за гледане са нещото, заради което живея! Да не забравя подскачащите и пеещи весели прасенца в аквариума.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007