Здравей Радослав,
Много е хубава първата статия постната от теб за видовете изледвания за видовете вирусни натоварвания.Въпреки страхотната и изчерпателност не можах да открия отговор на моя въпрос и те моля за съдействие ако знаех нещо по въпроса.Жана ми и предстои раждане до 2 седмици,с хроничен хепатит С е,в момента сме в Германия.Заради вида на раждането пуснахме HCV RNA тук обаче резултата пълна каша.Нашите резултати в България си бяха в такива IU/ml както си е ,когато взехме резултата от тук обаче ми направи впечатление че е кUI/ml,попитах докторката тя ми казва че това било друг стандарт, обаче нещо като по - концентрирана форма.Обаче на пръв поглед безобидното 52.3 кIU/ml след въпрос казаха че било десетократно увеличено спрямо резултата на жена ми от 2009 г от България.Теста тук го водят точно HCV RNA (qualitat),в статията казваш за таблица която трябва да уеднаквява резултатите в международни единици,скъсах да търся не мога да намеря къде и как се приравняват и разчитат тукашните към нашите и международните например.Страшно съм затормозен и разочарован,взеха ми 190 Евро за този тест а всъщност дори не знаем дали натоварването е висико и оттам невъзможноста да вземем решение за типа раждане което и предстои до 2 седмици.
Молбата ми е ако имаш някаква информация какво трябва да значи този резултат моля пиши.
Поздрави ,
Венелин