Автор Тема:  Новорегистриран уплашен носител на Хепатит Б  (Прочетена 7890 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Inox

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 28
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте и от мен. Историята ми е малко дълга и не искам да обременявам никого да я чете цялата, за това ще се опитам да бъда кратък.
Казвам се "М" и живея в Los Angeles от десетина години. На 37 години съм. Със съпругата ми ходихме на лекар да ни вземат кръвни проби (по други причини) и вчера докторката се обади информативно и каза на жена ми че моята проба Hepatitis B Sirface AntiGen е положителна. Уверяваше ни че не било нищо от което да се притесняваме, но да се посъветвам с личния лекар.
Живеем със съпругата ми заедно вече около 7 години и се учудих че нейните проби са отрицателни след като прочетох че е много лесно да се предаде инфекцията на близките.
Ще изпусна вайкането, но както всеки предполага съм още в шок и силна депресия. Изчетох почти целия форум и явно това е нормалната кондиция на всеки "новак". Едва ли може от някъде да дойде лек за психологичния удар след като човек получи такива новини, но съпругата ми е до мен и ме успокоява че всичко ще е наред.
В момента търсим стабилен health insurance и по възможност най-добрия хематолог наоколо.
Откакто научих новините (вчера) една буца е заседнала в гръдния ми кош и почвам да си самовнушавам че ме боли черния дроб. Надявам се да не е така.
Отказах успешно цигарите със 100% воля без никакви дъвки или медикаменти преди около 7 години. Пуша пури от време на време в компания. Пийвах си по няколко бирички на ден и/или няколко чаши вино, също и концентрат. През последните няколко месеца доста намалих алкохола. В момента е "на трупчета" в къщи и е на разположение само на гости.
Знам че трябва да се консултирам със хематолог за да може да ми постави диагноза. Всеки с когото споделих ми казва да не се притеснявам.
Някои напътствия и съвети от някой минал по моя път ще са безценни.
Благодаря.

М

Неактивен qiqi

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • *****
  • Публикации: 845
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Новорегистриран уплашен носител на Хепатит Б
« Отговор #1 -: Септември 14, 2011, 09:40:15 »
Здравей М,добре дошъл.
Всичко което чувстваш в момента е нормално.
Хубаво е че,не затормозяваш черното си дробче с алкохол и цигари.
Както ти сам казваш,трябва да ти се направят изследвания и тогава вече ще ти се разясни ситуацията.Не е без значение и хепатолога който ще те поеме,но ти си в Бяла държава,така че това не трябва да те притеснява според мен.
По запознатите от мен,ще ти обяснят какви изследвания са нужни,но един ПСР ще ти изясни ситуацията.
Радвам се ,че съпругата ти не е позитивна,задължително трябва да си постави ваксина.
Хубав ден.

Неактивен Vancheto

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *******
  • Публикации: 1558
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Новорегистриран уплашен носител на Хепатит Б
« Отговор #2 -: Септември 14, 2011, 09:48:22 »
Здравей, Inox !
Въобще не ти е дълга историята, просто си разбрал, че си с положителен тест за хеп.В.
Дълги са историите на хора, преминали няколко лечения.
След като жена ти е с отрицателен резултат е задължително да си направи ваксина.
Освен това е добре да се изследват близките ти - родители, брат, сестра.....
Предполагам си се объркал като казваш, че трябва да се консултираш с хематолог за да ти постави диагноза.Трябва да се консултираш с хепатолог.
След като си изчел форума, предполагам си се прехвърлил на сайта
 
http://www.hepactive.org/
 
 Тук ще разбереш какви изследвания ти предстоят за да се диагностицира първо хепатита, в.т.ч. и биопсия http://www.hepactive.org/content/articles/fact_sheets/hepatitis_b
 
и после да се вземе решение за лечение, ако се налага такова.
 
Аз лично ти пожелавам отрицателен ПСР и никакви лечение да не ти се налага да правиш   :doubleup:
 
 
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Inox

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 28
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Новорегистриран уплашен носител на Хепатит Б
« Отговор #3 -: Септември 14, 2011, 10:13:17 »
Благодаря за бързите и насърчаващи отговори.
Ванче, верно хепатолог е думата, не хематолог. Правописна грешка.
Научих нещо ново че с (-) ПСР може и да не се налага лечение. Не ми се чете в момента за биопсия. Мисълта че някой ще вкарва игла (или каквото е) в черния ми дроб ме ужасява. И това е без упойка?!
Мисля че имам нещо като фобия от игли.
Кошмарът е пълен. :sad3:

Неактивен anita

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *****
  • Публикации: 2988
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Новорегистриран уплашен носител на Хепатит Б
« Отговор #4 -: Септември 14, 2011, 11:11:46 »
Благодаря за бързите и насърчаващи отговори.
Ванче, верно хепатолог е думата, не хематолог. Правописна грешка.
Научих нещо ново че с (-) ПСР може и да не се налага лечение. Не ми се чете в момента за биопсия. Мисълта че някой ще вкарва игла (или каквото е) в черния ми дроб ме ужасява. И това е без упойка?!
Мисля че имам нещо като фобия от игли.
Кошмарът е пълен. :sad3:



За биопсията малко бъркаш. Прави се с  местна упойка и е абсолютно безболезнена. Рутинна процедура е. Само звучи страшно.  Трае по малко от секунда убождането.

Надявам се да не се налага лечение при теб  и ти пожелавам да попаднеш на добър хепатолог


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Орфей

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • ******
  • Публикации: 656
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Новорегистриран уплашен носител на Хепатит Б
« Отговор #5 -: Септември 14, 2011, 11:58:51 »
Аз искам само да допълня, че може би е добре да си пуснеш още веднъж проба за хепатит Б, дано нещо някой е объркал резултатите ти! Това все пак се случва! Освен това не е казано непременно, че ще караш лечението адски тежко, аз го карам сравнитено леко засега (почнах май месец т.г.)- т.е. не е да не се чувства, но си ходя на работа и животът си тече! Друго важно е - че здравна застраховка непременно ти трябва - лекарствата за хепатитите са скъпи! Дано лекарите в Los Angeles са свястни! Моето впечатление като на не много запознат е, че при нас дават малко инфо на пациента, но в чужбина дават още по-малко! Т.е. направо те държат в неведение на някои места!
Успех!!!

Неактивен Inox

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 28
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Новорегистриран уплашен носител на Хепатит Б
« Отговор #6 -: Септември 15, 2011, 06:54:17 »
Благодаря на всички за ценните съвети.
Днес говорих с познат доктор по вътрешни болести (който живее далеч от мен). Той ми каза да си направя изследвания, което вече знаех де. Също така ми каза да се направи кръвен анализ на съпругата ми и да се разбере дали има антитела.
По моята логика, ако тя има хепатитБ антитела, значи нейния организъм се бори с "моята" инфекция.
Страхувам се от новините които ще ми даде доктора, но нямам избор.

Неактивен Vancheto

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *******
  • Публикации: 1558
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Новорегистриран уплашен носител на Хепатит Б
« Отговор #7 -: Септември 15, 2011, 13:04:07 »
Здравей!
Логиката ти малко те подвежда.
Ако съпругата ти има антитела, това означаве, че ВЕЧЕ се е преборила с вируса, но това се случва след остра реакция на имунната система, т.е остър хепатит.
Прочети за симптомите на остър хепатит.
Най-вероятно съпругата ти не е имала среща с вируса досега, затова като и излезе резултата за AntiHbs и е отрицателен, тичайте да си поръчате ваксина.
Моя съвет е да посетиш хепатолог, който работи по програма за лечение на хепатит и той ще ти пусне всички необходими изследвание, след което ще прецени има ли нужда от биопсия и съответно от лечение.
Поздрави,
Ваня
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Inox

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 28
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Някой може ли да ми помогне с моите резултати?
« Отговор #8 -: Октомври 08, 2011, 05:58:03 »
Здравейте, това ми е вторият пост тук. Регистрирах се преди около месец защото научих че съм носител на Хепатит Б.
Моля който има понятиe да ми помогне да интерпретирам резултатите. Аз не живея в България и резултатите са на английски, но предполагам че съкращенията са на латински и са стандартни. Благодаря предварително. Ето ги:

Hematology
 WBC 4.6
 RBC 5.18
 HEMOGLOBIN 16.6
 HEMATOCRIT 48.0
 MCV 92.8
 MCH 32.0
 MCHC 34.5
 RDW 13.4
 PLATELETS 257
 SEG.NEUTROPHILS 50.1
 LYMPHOCYTES 34.0
 MONOCYTES 12.9
 EOSINOPHILS 2.2
 BASOPHILS 0.8

Chemistry
 TOTAL PROTEIN 7.7
 ALBUMIN 4.9
 TOTAL BILIRUBIN 1.9
 DIRECT BILIRUBIN 0.40
 ALK PHOSPHATASE 87
 SGOT (AST) 20
 SGPT (ALT) 26
 A/G RATIO 1.8

Hepatitis Marker
 HEP Bc Ab IGM - NEGATIVE
 
Hepatitis Viral DNA, QN REAL TIME PCR
 HEP B VIRAL DNA 1290 IU/mL
 HEP B DNA, PCR 7150 copy/mL

Tumor Markers
 AFP, TUMOR MARKER 2.6 mg/mL
« Последна редакция: Октомври 09, 2011, 14:59:28 от Радослав Русинов »

Неактивен tetibulka

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *****
  • Публикации: 2316
  • Пол: Жена
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Някой може ли да ми помогне с моите резултати?
« Отговор #9 -: Октомври 08, 2011, 10:22:32 »
Аз разбрах вирусното ти натоварване - ниско е, което е добре. И биохимията ти (показателите за черния дроб) също са много добри.
Можеш ли да изпишеш всичко, което са ти правили за хепатит В?
Иначе кръвната ти картина е в необичайни за мен единици.

Дани
Hang in there.

Неактивен Inox

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 28
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Някой може ли да ми помогне с моите резултати?
« Отговор #10 -: Октомври 08, 2011, 11:06:01 »
Дани, мерси за бързия отговор. Това е всичко което има на двете страници. Реално на втората страница има само тумор маркер стойността и описание на какъв вид тест е използван.
Ако имаш предвид мерните единици, на мен нищо не ми говорят, но мога да ги поствам тук.
Вдясно има една колона където пише нормалните стойности. Моите които се различават от нормалните са:
SEG.NEUTROPHILS 50.1; нормалното е 51-74
MONOCYTES 12.9; нормалното е 2-9
TOTAL BILIRUBIN 1.9; нормалното е 0.2-1.0
DIRECT BILIRUBIN 0.40; нормалното е 0.0-0.2
HEP B VIRAL DNA 1290 IU/mL; нормалното е <29
HEP B DNA, PCR 7150 copy/mL; нормалното е <169

Всички други влизат в рамките на нормалните граници.
Като се замисля реално, 95% съм сигурен че са ме заразили докато прекарах около седмица в болницата като бях 11-12 годишен. Докторите там бяха отвратителни(още помня), няма да се учудя ако са ме заразили нарочно. Сега съм на 37 и се чудя дали организма ми се бори успешно с гадта или черния ми дроб е разрушен вече.
Благодаря

М

Неактивен Аника

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1160
  • Пол: Жена
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Някой може ли да ми помогне с моите резултати?
« Отговор #11 -: Октомври 08, 2011, 11:11:27 »
Здравей и от мен!
Кръвната картина също ти е добра.
Най-сигурният начин да се види дали дроба е увреден е да се направи чернодробна биопсия. Не разбирам от хроничен хепатит В, но при това ниско вирусно натоварване и тези хубави резултати от биохимията и ПКК, може би е най-добре да се следиш за сега, без да правиш нищо друго.
Е, разбира се трябва да избягваш употребата на алкохол и да се храниш "разумно" правилно.
Какво казват специалистите, които са ти назначили тези изследвания? Те са на мнение?

Поздрави,
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Inox

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 28
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Някой може ли да ми помогне с моите резултати?
« Отговор #12 -: Октомври 08, 2011, 11:18:49 »
Здрасти Аника, насърчителни думи, благодаря.
Няма специалисти "на сцената" още. Тези кръвни анализи ми ги направи собственика на лаборатория, който ми е добър приятел. Бях се обаждал на добър хепатолог (рейтинга му е на най-добрия в града) и той ми каза какви тестове да направя. "Откраднах" му идеята и ги направих. И сега :angry3:
Радвам се че мога питам някой тук който знае.

Неактивен Аника

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1160
  • Пол: Жена
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Някой може ли да ми помогне с моите резултати?
« Отговор #13 -: Октомври 08, 2011, 12:18:28 »
Няма лошо, но ние тук не сме лекари. Консултирай се с него, моля те.
От сърце се надявам той да потвърди казаното до тук :-)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен ivka81

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • *****
  • Публикации: 608
  • Пол: Жена
  • генотип 1b
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Някой може ли да ми помогне с моите резултати?
« Отговор #14 -: Октомври 08, 2011, 12:39:19 »
Искам само да ти кажа,че в болниците независимо от времената не ходят някви хора със заразена кръв и да заразяват нарочно. Пък и от къде знаеш че не те е заразило някое кадже или зъболекар?

Поздрави,
Ивето



Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007