Автор Тема:  Здравейте на всички ... малко объркан и поуплашен...  (Прочетена 9895 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Nutrix

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 5
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте на всички нов съм във форума и искам да попитам дали някой може да ми помогне да разчетем изследванията ми.


Благодаря предварително

Биохимия
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
Общ и директен билирубин*                          
     Общ билирубин    H     40.1        umol/l     < 21.0    
     Директен билирубин         6.8        umol/l     < 8.0    
Общ белтък и албумин*                          
     Общ белтък         81        g/l     63-84    
     Албумин         43        g/l     35-55    
ASAT(GOT)         13        U/l      < 44    
ALAT(GPT)         14        U/l      < 44    
GGT         17        U/l      М. 5-50.0 Ж.(F.) 5 - 38.0    
ALP         80        U/l      30-150    
LDH         349        U/l      150- 540    
Вирусология
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
anti-HBsAg         73.6 (+)positive        mlU/ml      до 10mIU/ml,(-) negative    
HBsAg         (-)negative              (-)negative    
anti-HCV         (-)negative              (-)negative    
anti-HAV-IgM         (-)negative              (-) negative    
Коагулация
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
Фибриноген         2.9        G/l      2.0-4.5    
Протромбиново време         PT- 88.0 // INR-1.07        %      70-120 /терапевтична област 15-40%/     

Неактивен tetibulka

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *****
  • Публикации: 2317
  • Пол: Жена
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Здравейте на всички ... малко объркан и поуплашен...
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2011, 22:30:35 »
Виж таблицата в тази статия http://www.hepactive.org/content/articles/diagnostics/laboratory_diagnostics/hepatitis_b.

Нека и други се изкажат, но според мен си в една от последните две групи. Което е добре. Но искам и друго мнение.

Дани
Hang in there.

Неактивен Persona

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 105
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Здравейте на всички ... малко объркан и поуплашен...
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2011, 13:13:35 »
Според моето скромно мнение  може би си бил ваксиниран за хепатит Б в миналото и имаш някакви антитела изградени. Но щом си отрицателен за HBsAg мисля, че няма за какво да се притесняваш по отношение на хепатит Б. Другите изследвания не мога да коментирам...
Все пак се надявам и някой друг да се произнесе.
tetibulka, статията нещо не се отваря, но може и в мен да е проблема.
Поздрави!

Неактивен Nutrix

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 5
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Здравейте на всички ... малко объркан и поуплашен...
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2011, 13:43:09 »
Не се притеснявам но симптомите ме плашат както и това което чета във форума!

Много страшни работи много!

В момента съм на легло със силна отпадналост и леко пожълтяване на склерите.
Нямам други симптоми. Имам много рядко лек дискомфорт около черния дроб не е болка.
Скоро ходих на ехография и черния дроб беше добре слезката също. Изследванията също освен общия билирубин който е малко над нормата.
Немога да си обесня причината за това състояние. Притеснявам се да не се влоши вие какво ще ме посъветвате.
Възможно ли е да имам цироза без изявени все още симптоми. Или автоимунен хепатит Б

Неактивен Nutrix

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 5
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Възможно ли е...
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2011, 15:30:49 »
Преди 2 месеца се натрових с медикамент на едно парти възможно ли е то да е унищожило или повредило дроба ми 2 месеца по късно и сега да страдам от старнични ефекти. Непия - непуша - неупотребявам наркотици пробвъл съм 2 или 3 пъти съвсем малко преди 1 година не ми хареса несъм се занимавал повече! Тренирах допреди 6 месеца активно. Употребявал съм стероиди преди 2-3 години. А в последните 2 и половина години не съм употребявал нищо. Само хранителни добавки. 1 Протейн и един креатин на хапчета който даже не съм бутвал. Никога не съм имал проблеми с дроба преди 2 години съм минавал профилактика. Стойностите на черния ми дроб са добри кръвните изследвания също както и имам правена биохимия тя също е наред. Какво ще ми кажете по темата.

П.С.
От 1 месец изпитвам сиптоми който ме тревожат правих какви ли не изследвания и непоказват нищо.

Симптомите са следните:

Най-притеснителния:  Силна обща отпадналост
Тежест в краката - сгъвките
Пресъхване на устата
Изтръпване на главата и крайниците - Рядко
Сърцебиене - Рядко
Смущения в съня
Трудно поемане на въздух - вечер - рядко


Правих си тестове за хепатит А Б и Ц

Бяха отрицателни само имам положителен при антитела за хепатит Б което означава че съм имунизиран по думите на доктора

Най - притеснително в всички изследвания беше общия билирубин който е високичак по някаква причина всичко друго е в норми

Минах и ехограф - 2 пъти за 1 месец всички органи са наред както и черния дроб и слезката

Кръвни изследвания и чернодробни са ми правени 3 пъти за 1 месец
в най-критичния период на симптомите  АСАТ и АЛАТ бяха 38 и 39

сега са АСАТ 14 АЛАТ 13 както и ГГП е в норма

СЪВЕТИ МОЛЯ ... МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ВЕЧЕ ЧУДЯ СЕ КАКВО Е И КАКВО ДА ПРАВЯ

Неактивен Орфей

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • ******
  • Публикации: 657
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Възможно ли е...
« Отговор #5 -: Октомври 07, 2011, 15:57:09 »
 :sad3: Лоши са ти симптомите! Аз не разбирам от билирубин, ама да не си пипнал някаква жълтеница! Тук четох разни видове и неща по твоя въпрос - http://arsmedica.bg/bg/symptoms/c_id/30/alpha/0.html

Неактивен Persona

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 105
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Здравейте на всички ... малко объркан и поуплашен...
« Отговор #6 -: Октомври 07, 2011, 17:18:51 »
А какво ти казват лекарите, имаш ли поставена диагноза? Провеждащ ли някакво лечение?

Неактивен Persona

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 105
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Възможно ли е...
« Отговор #7 -: Октомври 07, 2011, 17:27:21 »
Отговорих ти и в друга тема, която си пуснал, но тук някак си ми звучиш по-ясно. Мисля, че трудно някой би могъл да ти даде отговор на въпроса какво ти е. Тук не пишат лекари, а хора, които по един или друг начин са се сблъскали с хепатит. В твоя случай явно се касае за нещо друго. Моят съвет е да посетиш добър специалист, който да се заеме с диагностицирането ти и съответното лечение.
Успех!

Неактивен Nutrix

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 5
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Здравейте на всички ... малко объркан и поуплашен...
« Отговор #8 -: Октомври 07, 2011, 17:36:30 »
Казаха ми че имам синдром на жилбер или нещо такова и не е опасно... както и изследванията били добри за момента но аз невиждам да е така...

Пия единствено след хранене Лив 52 и Витаминчета

Неактивен Persona

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 105
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Здравейте на всички ... малко объркан и поуплашен...
« Отговор #9 -: Октомври 07, 2011, 17:39:33 »
Къде се лекуваш? Ако имаш съмнение в лекарите, винаги може да потърсиш второ мнение за твое спокойствие.

Неактивен Nutrix

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 5
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Здравейте на всички ... малко объркан и поуплашен...
« Отговор #10 -: Октомври 07, 2011, 17:42:30 »
Аз съм от В.Търново и използвам центъра който е до вкъщи точно АРКУС. Там 2ма инфекциониста и 2 гастроентеролога се заеха с моя случей. Накараха ме поне 3 пъти урина да дам... Правихме и кардиограма също бе в норми . Остава проблема да е или невропатичен или Скрит така наречения тих хепатит.

Неактивен qiqi

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • *****
  • Публикации: 845
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте на всички ... малко объркан и поуплашен...
« Отговор #11 -: Октомври 07, 2011, 18:23:04 »
И аз съм от ВТ.
Обади се. :smile:

Неактивен Радослав Русинов

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • *******
  • Публикации: 5569
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Възможно ли е...
« Отговор #12 -: Октомври 09, 2011, 14:49:48 »
Здравей,
Скритият хепатит е възможен вариант, но само за хепатит C. За хепатит B имаш антитела, което означава, че не можеш да имаш скрит (окултен) хепатит B. Единствено можеш да си пуснеш anti-Hbc total изследването, което ще покаже откъде ти е имунитета, от ваксина или вследствие на това, че в миналото си се сблъскал с вируса.

И моят съвет е да се насочиш към някой от тези специалисти, те биха могли да те диагностицират успешно, или ако не успеят, да те насочат към друг подходящ специалист: Центровете за лечение на хронични вирусни хепатити в България.


Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Октомври 09, 2011, 14:56:53 от Радослав Русинов »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007