Автор Тема:  Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис  (Прочетена 37143 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 149
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Изследванията на Миро от днес /4 мес. след края на лечението, малко позакъсняхме, трябваше да ги пусне преди месец/:

19.02.2011

ASAT - 24 CDE
ALAT - 25
GGT- 31 CDE
ALP - 131
GLUCOSE - 7,18

WBC - 5,9 (4-10,5)
Neu% - 47,0 (48-75)
Eos% - 3,1 (0-6)
Bas% - 1,0 (0-2)
Lym% - 42,0 (17-48)
Mon% - 6,9 (2-10)
Neu# - 2,8 (1,9-7,9)
Eos# - 0,18 (0,08-0,6)
Bas# - 0,06 (0-0,2)
Lym# - 2,5 (0,7-4,8)
Mon# - 0,40 (0,08-1)

RBC - 5,35 (3,2-6,5)
Hb - 162 (110-180)
Hct - 0,491 (0,35-0,54)
MCV - 91,7 (75-105)
MCH - 30,3 (26-33)
MCHC - 330 (290-390)
RDW - 13,9 (10,9-15,7)

Plt - 247 (150-500)
MPV - 8,8 (6-11)
Pct - 2,2 (1,5-3,2)
PDW - 0,112 (0-1)

Пуста кръвна захар пак над норми. Последната година, докато траеше лечението и Миро пускаше ПКК всеки месец, забелязахме, че или е на горна граница или малко над нея. През лятото имаше един период, в който Миро беше ограничил сладкото и кр. захар в един от месеците, като гледам резултатите е била в норма. Той е убеден, че тези резултати имат връзка с Хепатита и по точно с Интерферона.
Утре аз имам записан час за преглед при ендокринолог - Д-р Катя Тодорова и мислим и той да си повтори изследването и да се консултираме с нея. Да видим какво ще ни каже. Дано да има време и да може да обсъдим и това, защото навалицата при нея винаги е голяма.

Някакви коментари на резултатите като цяло?!
/на 10.10. му е последната инжекция/

Забелязах, че никъде не съм писала резултата от ПСР след края на лечението - Вирусът не се засича. Прави го почти месец след последната инжекция.
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 20:27:35 от pgzenga »

Неактивен Аника

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1160
  • Пол: Жена
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2011, 20:56:49 »
Страхотна новина, че вирусът на се засича!  :clap:
Дано завинаги да е изтрепена гадта.
Защо не направите един профил на кръвната захар?
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1548
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2011, 21:10:33 »
 :clap: :clap: :clap:Нека целият форум да е изпълнен с толкова хубави новини!!! :dance: :dance:

Неактивен sunshine

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • *****
  • Публикации: 710
  • Пол: Жена
  • генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2011, 18:13:55 »
Ах, че хубава новина!
Много силно ви желая този минус да е завинаги!!!
 :flowers: :flowers: :flowers:



Неактивен Радослав Русинов

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • *******
  • Публикации: 5569
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2011, 21:36:52 »
Павлина, честито на теб и на Миро за отрицателния ПСР, това е страхотен резултат!!!  :clap:
Пожелавам му да се задържи завинаги така!
Относно изследванията, изглеждат много добре, АЛАТ-а също е добре.
За кръвната захар вижте какво ще каже ендокринолога, но мисля, че нещата ще ги овладеете без проблем. След като е имало промяна в стойностите след като Миро е променил хранителния си режим, би трябвало всичко да се нареди.


Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Радостена Куцарова

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • ***
  • Публикации: 73
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2011, 22:02:54 »
Страхотна новина!!!
Браво!!!!! :clap: :clap: :clap:
Дано винаги да е отрицателен ПСР-а!!! :bravo2: :bravo2: :bravo2:

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 149
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Последни резултати от изследванията на Миро на 31.03.2011 год. /6 мес. след последния Пегасис/:

   Хематология   
   ПКК 16 пок.   *   Профил   Виж по-долу
   WBC   6.60   10^9/L   3.5 - 10.5
   RBC   5.23   10^12/L   м. (4.4-6.1) ж. (4.2-5.4)
   HGB   172   g/L   м. (135-180) ж. (120-160)
   HTC   0.472   L/L   м. (0.40-0.54) ж.(0.37-0.47)
   MCV   90.2   fL   82-98
   MCH   32.9   pg   28-33
   MCHC   364   g/L   330-350
   PLT   207   10^9/L   130-360
   LYM%   30.9   %   
   MXD%   9.6   %   
   NEUT%   59.5   %   
   LYM#   2.0   10^9/L   1.0-3.7
   MXD#   0.6   10^9/L   0-0.7
   NEUT#   4.0   10^9/L   2.1-7.0
   RDW   0.136      
   MPV   10.2   fL   9-13
   Клинично-химични изледвания   
   ASAT   23   U/L   < 35
   ALAT   32   U/L   < 40
   GGT   22   U/L   м. (< 55) ж. (<38)
   ALP Алкална фосфатаза   52   U/L   възрастни: до 280, деца до 470

   
Чакаме ПСР. Казали са след 10 дни.
Излишно е да споменавам, че умирам от притеснения.

Някакви коментари за другите резултати?

Поздрави,
Павлина


Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 149
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Току що получихме резултатите от ПСР-а на 6-я месец след края на лечението с Пегасис.
Ще Ви помоля за коментар.

Означава ли това, че резултата от лечението е никакъв?!




 :shocked1: :crying2:

Първият му ПСР /март 2009 г./ е бил 137533 cop/ml, а този непосредствено преди старта на лечението /Октомври 2009 г./ 5360 cop/ml.
На 3-я мес. - не се открива и след лечението също не се откриваше.
Сега ... нямам думи.

Означава ли този последния резултат, че нещата отиват на зле?
Миро е бесен, че въобще е послушал и докторите, и мен и е започнал лечение с Пегасис.
И аз се чувствам виновна. :sad3:

« Последна редакция: Април 05, 2011, 18:59:49 от pgzenga »

Неактивен tedibon

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1341
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Не си струва да си го изкарва на теб!

При хепатит Б,уви,всичко е възможно!Остава удовлетворението,че през времето на лечение,дробът му си е поел глътка въздух!Просто,голям късмет е да успееш да се оттървеш от хепатит Б!


Желая Ви здраве,любов и хармония!

Поздрави,Тедибон
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 149
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
А има ли случаи вирусът да се появи след лечението, но все пак да се задържи в по-ниски нива? В смисъл под 100000 ... нали до тази граница се смяташе, че е неактивен. Или да очакваме скок  :shocked1:

Неактивен tedibon

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1341
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Не знам кой би могъл да се ангажира с предполагаеми прогнози!




Поздрави,Тедибон
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 149
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Миро се е чул с доц. Антонов. Той му е казал, че резулти 20000-30000 cop./ml са приемливи /не съм сигурна, че се изразявам правилно/ между 6-тия месец след края и 1 година след края на лечението. АСАТ и АЛАТ трябва да се проследят след 3 месеца пак. АСАТ ако скочи над 80, да пусне нов ПСР, ако не - продължава проследяването на ензимите. Споменал е за някакво остатъчно действие на Интерферона след края на лечението с него.
Това е за сега.

Неактивен Радослав Русинов

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • *******
  • Публикации: 5569
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Павлина, съжалявам за ПСР-а, но докато той се задържи в ниски нива, не можете да приемете лечението за неуспешно!
Шансът за пълно излекуване на хроничен хепатит Б при лечение с пегилиран интерферон, е много малък, и вие също сте го знаели.
Важно е обаче всеки да опита да се лекува (ако отговаря на критериите за започване на лечение), най-малкото защото през това време ще даде шанс и на черния си дроб да си поеме въздух.
Освен това, както и доц. Антонов ви е споменал, интерферона има остатъчно действие при хепатит Б, и се случва понякога човек да направи сероконверсия (или пък да свали и да задържи нисък вирусен товар) дори и след повече от година след приключване на лечението. Така, че и тук пак трябва търпение, за да можете да видите какъв е резултата наистина.
Миро със сигурност не трябва да съжалява, защото след като е отговарял на критериите за лечение, то най-правилното е било да опита първо да се лекува с интерферон. Най-вероятно пък ако не се беше лекувал, щеше да си мисли постоянно дали пък не е сгрешил, че не се е лекувал.


Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 149
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Изследванията на Миро от днес /9 мес. след края на лечението/:

27.06.2011

ASAT - 23 CDE
ALAT - 28 CDE
GGT- 28
ALP - 157
GLUCOSE - 6,99

На 6-я месец след края на лечението, вирусът отново се появи - 28000 копия и тогава доц. Антонов каза да следим ензимите на 3 месеца.
Моля за коментари.
И един въпрос - какво трябва да означава това CDE след стойностите на АСАТ и АЛАТ?

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 149
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравейте,
може би ще задам един малко тъп въпрос, ама...
Каква е разликата между серологично изследване за Хепатит Б и HbsAg?

Питам, защото в събота бяхме в Търново и реших да пусна HbsAg и анти-HbsAg на дъщеричката си. Баща и е с Хепатит Б, аз не съм носител на вируса, тя е на 3 г. и 5 м. и е ваксинирана, но досега не сме я изследвали.
Та отидохме в лаборатория Медика в Търново и там в списъка на изследванията, които правят не открика точно HbsAg, а серологично изследване за Хепатит Б. Резултатите от това серологично изследване трябва да станат утре, антителата по-късно през седмицата.
Сега пак рових в сайта им и видях, че има изписано Хепатит Б /HbsAg/ по ELISA, те не го откриха, като им обяснявах какво точно искам да изследвам.
Не стига, че умирам от притеснения какви ще са резултатите /стискайте палци/, ами сега взех да си мисля и дали сме пуснали точното изследване.
Така или иначе не са правили изследванията, в събота вземат само кръв, утре би трябвало да ги правят, та се чудя дали да не им звъня рано сутринта по телефона. Първо, обаче ще изчакам вашите коментари.

Поздрави,
Павлина
« Последна редакция: Юли 17, 2011, 19:51:25 от pgzenga »

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007