Автор Тема:  Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис  (Прочетена 45643 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен anita

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *****
  • Публикации: 2988
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Какви мерки вземате за високата захар?


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Хепи Би

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 203
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит B
Привет!

С трепет следя твоята тема, защото Миро е един от двамата (Бате Борко е вторият), който за сега е в границата 4-11% успеваемост на лечение с интерферон на хепатит Б. Кога ще пускате следващия ПСР?

Хепи

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 151
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
ПСР ще пускаме сигурно в края на годината. Последният е правен на 11.11.11 г. Ензими - на 3 месеца.

Кръвната захар също я проследява. Тя се задържа горе долу на едни нива - или на горна граница, или малко над нея. Гледа да ограничава сладкото, пие чайове за понижаване на кр. захар, но не е от най-постоянните. Май се сеща за това малко преди да си пусне изследвания. Направи една консултация с д-р Катя Тодорова. За сега не е правил допълнителни изследвания - обременяване и т.н.

Всички тези изследвания, консултации, лечението, което мина, знаете как се отразяват...
Май аз съм тази, която следи кога какво трябва да пуска като изследвания. Всички тези неща го изнервят много. Гледам да не го притискам.
« Последна редакция: Март 31, 2012, 22:36:27 от pgzenga »

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 151
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Резултатите на Миро от днес /16.07.2012/:

ASAT 26
ALAT 30
GGT 34
ALP 148
GLUCOSE 5,6

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Поздравления! Изследванията ви са чудесни! Браво! :dance: :bye2:

Неактивен plam1

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 14
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #65 -: Септември 16, 2012, 15:30:07 »
Здравейте, прегледах как са вървяли изследванията след лечението и никъде не видях да сте пуснали на Миро австралийски антиген с антителата.
Не мислите ли, че има реалния шанс да е изчистил вируса!!!!!
УСПЕХ ОТ МЕН!!!!
« Последна редакция: Ноември 30, 2012, 00:13:33 от Радослав Русинов »

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 151
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #66 -: Декември 15, 2012, 15:20:42 »
Скоро не съм писала, но Миро вчера /14.12.2012/ пуска изследвания /2 г. и 2 мес. след края на лечението с Интерферон/ и ето резултатите:

   WBC   6.10   10^9/L   3.5 - 10.5

   RBC   5.33   10^12/L   м. (4.4-6.1) ж. (4.2-5.4)

   HGB   154   g/L   м. (135-180) ж. (120-160)

   HTC   0.483   L/L   м. (0.40-0.54) ж.(0.37-0.47)

   MCV   90.6   fL   82-98

   MCH   28.9   pg   28-33

   MCHC   319   g/L   330-350

   PLT   235   10^9/L   130-360

   LYM%   26.3   %   

   MXD%   8.2   %   

   NEUT%   65.5   %   

   LYM#   1.6   10^9/L   1.0-3.7

   MXD#   0.5   10^9/L   0-0.7

   NEUT#   4.0   10^9/L   2.1-7.0

   RDW   0.137      

   MPV   9.7   fL   9-13



ASAT 22   /<35/

ALAT 30   /<40/

GGT 26   /<55/

ALP 58   /<280/

GLUCOSE 6,92 /3,5-6,7/


HBV DNA cop 5470 copies/ml

HBV DNA log 3,7 log 10

HBV DNA iu 1090 IU/ml

HBV DNA 3,0 og 10

Миро е говорил преди малко с проф. Антонов и той му е казал, че изследванията са добри. Аз не приех точно така резултата.  :sad3: При лечението се целяло ПСР да е под 100000 копия. Казал е също да продължава да следи ензимите на всеки 6 мес. /той си ги пуска на 3 мес./ и ако скочат с над 1,5 пъти над горна граница - нов ПСР. Иначе ПСР - веднъж годишно. 
Да припомня
в края на лечението - вирусът не се открива
6 мес. след лечението - 28700 copies/ml
1 г. и 1 мес. след лечението - вирусът не се открива
и 2 г. и 2 мес. след лечението - 5470 copies/ml

Вирусът отново се е завърнал  :crying2:, а колко се надявах да сме задържали миналогодишния резултат. 
« Последна редакция: Декември 15, 2012, 15:36:35 от pgzenga »

Неактивен Радослав Русинов

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • *******
  • Публикации: 5569
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #67 -: Декември 26, 2012, 20:12:47 »
Здравей,
Аз мисля, че тези резултати са много добри. Щом 2 години след лечението Миро има толкова нисък вирусен товар, това може да е само хубаво.
Стискам палци да задържи нещата по същия начин и през следващите години. С този вирусен товар, черния му дроб със сигурност се чувства прекрасно и увреждането е стопирано.


Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 151
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #68 -: Февруари 19, 2013, 12:56:12 »
Резултати от контрола на Миро от 18.02.2013 г.:

ASAT - 26
ALAT - 33
GGT- 36
GLUCOSE - 6,15
Cholesterl - 3,54
HDL - 0,96
Triglyceri - 1,43

WBC - 6,7 (4-10,5)
Neu% - 46,1 (48-75)
Eos% - 2,2 (0-6)
Bas% - 1,2 (0-2)
Lym% - 40,7 (17-48)
Mon% - 9,8 (2-10)
Neu# - 3,1 (1,9-7,9)
Eos# - 0,15 (0,08-0,6)
Bas# - 0,08 (0-0,2)
Lym# - 2,7 (0,7-4,8)
Mon# - 0,66 (0,08-1)

RBC - 5,39 (3,2-6,5)
Hb - 161 (110-180)
Hct - 0,488 (0,35-0,54)
MCV - 90,6 (75-105)
MCH - 29,8 (26-33)
MCHC - 329 (290-390)
RDW - 14,7 (10,9-15,7)

Plt - 224 (150-500)
MPV - 9,2 (6-11)
Pct - 2,1 (1,5-3,2)
PDW - 0,124 (0-1)

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 151
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Да се отчета с днешните резултати /04.07.2013 г./ от изследванията на Миро:

ASAT - 24
ALAT - 21
GGT- 34
ALP - 143
GLUCOSE - 5,63


WBC - 7,4 (4-10,5)
Neu% - 55,2 (48-75)
Eos% - 2,0 (0-6)
Bas% - 0,4 (0-2)
Lym% - 36,2 (17-48)
Mon% - 6,2 (2-10)
Neu# - 4,1 (1,9-7,9)
Eos# - 0,15 (0,08-0,6)
Bas# - 0,03 (0-0,2)
Lym# - 2,7 (0,7-4,8)
Mon# - 0,46 (0,08-1)

RBC - 5,45 (3,2-6,5)
Hb - 162 (110-180)
Hct - 0,478 (0,35-0,54)
MCV - 87,8 (75-105)
MCH - 29,8 (26-33)
MCHC - 339 (290-390)
RDW - 14,4 (10,9-15,7)

Plt - 210 (150-500)
MPV - 9,6 (6-11)
Pct - 2,0 (1,5-3,2)
PDW - 0,130 (0-1)

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 151
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #70 -: Декември 21, 2013, 19:32:09 »
Здравейте,
Миро преди 2 дена /19.12.2012/ пуска изследвания /3 г. и 2 мес. след края на лечението с Интерферон/ и ето резултатите:

   WBC   8.50   10^9/L   3.5 - 10.5

   RBC   5.29   10^12/L   м. (4.4-6.1) ж. (4.2-5.4)

   HGB   164   g/L   м. (135-180) ж. (120-160)

   HTC   0.489   L/L   м. (0.40-0.54) ж.(0.37-0.47)

   MCV   92.4   fL   82-98

   MCH   31.0   pg   28-33

   MCHC   335   g/L   330-350

   PLT   232   10^9/L   130-360

   LYM%   29.0   %   

   MXD%   11.5   %   

   NEUT%   59.5   %   

   LYM#   2.5   10^9/L   1.0-3.7

   MXD#   1.0   10^9/L   0-0.7

   NEUT#   5.0   10^9/L   2.1-7.0

   RDW   0.141     

   MPV   9.7   fL   9-13



ASAT 18   /<35/

ALAT 35   /<40/

GGT 36   /<55/

ALP 61   /<280/

GLUCOSE 6,36 /3,5-6,7/

ПСР-а още не е готов. Най-вероятно ще стане чак след празниците. Стискайте палци!

А това пък са резултатите на дъщеря ни /5 г. 10 м./. Пуснах ги след един инцидент. От любопитство беше пипнала с пръст кръв, останала по земята след побой в едно заведение. :shocked1: Като видях, откачих. Чаках да минат поне 40 дена и пуснах тези тестове.

Вирусология
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност       Метод
anti-HBs                                         24.6                mlU/ml                   10 - 1000          ECLIA
HBsAg                                        (-)negative                                                                 ECLIA
HIV 1\2                                      (-)negative                                                                 ELISA

Тази седмица ми е много напрегната, с всички тези изследвания и чакане на резултати. Сега остава ПСР-а на Миро.
« Последна редакция: Декември 21, 2013, 19:41:26 от pgzenga »

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #71 -: Декември 21, 2013, 19:47:26 »
бРАВО!
 :bravo2: :bravo2: :bravo2: :clap: :clap: :clap: :bye2: :bye2: :bye2:

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 151
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здрвейте,
Днес излязоха и резултатите от ПСР-а:

 УМБАЛ"Св. Ив. Рилски"
19.12.2013    

Лекар   проф. Антонов

Test (profile) name                                     Result                          Measurement              Reference values
HBV DNA LCycler Real Time PCR                        *                               Профил                      Виж по-долу

HBV DNA                                           10 260 (4,01)                              c/ml (lg)                    Не се открива
HBV DNA calc                                      2 052 (3,31)                            IU/ml ( lg)   

Да припомня
в края на лечението - вирусът не се открива
6 мес. след лечението - 28700 copies/ml
1 г. и 1 мес. след лечението - вирусът не се открива
2 г. и 2 мес. след лечението - 5470 copies/ml
3 г. и 2 мес. след лечението - 10260 copies/ml

Неактивен Vancheto

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *******
  • Публикации: 1558
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
За три години след лечение 10 000 коп. и ензими в норма според мен е добър резултат и ще му препоръчат само проследяване.
За щерката мога да те посъветвам да и направиш една доза реимунизация за да й се вдигнат антителата, макар че официалното становище е, че след като има антитела независимо от цифрата при среща с вируса ще се активира имунитета и ще си създаде още.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 151
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Да, Миро е говорил тази сутрин с проф. Антонов и точно такава е препоръката - проследяване на ензими на 3-6 мес. и веднъж годишно ПСР. Ако ензимите скочат, ПСР да се пусне веднага.
За малката още преди 2 години бях в чуденка да слагаме ли бустерна доза. Тогава проф. Антонов препоръча да изчакаме, да не бързаме. Скоро пак ще ми е на дневен ред този въпрос - да слагаме или да изчакаме още.
Колкото до резултатите на Миро, много, много ми се щеше резултата да е - Вирусът не се засича   :crying2:.

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007