Автор Тема:  Аз съм Лана и се лекувам от хепатит C  (Прочетена 58233 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте и от мен !   :flowers:  Дойде и моят ред да списвам в тази тема.
Ще помоля админа, ако съм объркала нещо с преместването от предната тема да ме поправи, благодаря предварително! 
И така. След голямата ,,дупка" от време и аз започнах своето лечение. На 31.05 ми беше първата инжекция Пегасис. Вчера - втората. Пия си и Kопегуса.
Не съм вдигала температура и като цяло се чувствам добре. Само стойностите на трансаминазите ме притесняват: АСАТ-214, АЛАТ-160, ГГТ-271, АФ-63.
За другите си мисля, че са наред. Но измежду вас има по-компетентни и ако е удобно да ми кажете има ли място за притеснение. 
СУЕ-15
ХБ-114
Ер-4,96
Хематокрит-0,331
Лев-4,35
Неутро-69,8%
Ео-2,3%
Ва-0,7%
Lym-18,2%
Мо-9%
Тр-164
MCV-66,7
MCH-23
Фибриноген-3,2
кр.захар-5
Холестерол-3,21
Триглицериди-1.15
Урея-5,3
Креатинин-80
общ белтък-72
И преди съм казвала - добре че го има форума, защото прочитайки различните истории научаваш много полезни неща. Добре, че знаех от вас че на пърия месец от лечението се прави ПСР. В болницата не бяха твърде общителни. На въпросите ми какво следва от тук натам отговорът беше - в епикризата ще прочетеш.
Добре, че прочетох: ПСР след 3 месеца. И казвам - как 3 месеца, аз знам след 1.  Ааа някой се объркал. Та последва обстоен разговор какво следва по-натам. Такива ми ти работи.
Ами аз да не ставам много досадна. Да пожелая на всички ЗДРАВЕ, едно поносимо горещо лято, много положителни футболни емоции (нищо, че ние не участваме), а довечера да стискаме палци на волейболния ни отбор да вземе олимпийска квота!  :bye2: :kiss:
« Последна редакция: Юни 12, 2012, 23:03:20 от Радослав Русинов »

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
Re: Аз съм LANA
« Отговор #1 -: Юни 08, 2012, 18:09:54 »
Здравей Лана, пожелавам ти леко и успешно лечение!  :bravo2:
Сега, хемоглобина ти е нисичък. Това е изходна стойност, нали? Наблюдавай в ПКК стойностите на гранулоцитите/неутрофилите, но в абсолютен брой. Изписва се със знака - #
Ензимите са ти височки, но няма как да бъде по друг начин - ти сега започваш лечение. Хубаво е  и дано да спаднат до към третия месец. Пср на първи месец аз до колкото знам не правят при всяко лечение и във всяка болница. Може и да греша, щом са се поправили лекуващите.
« Последна редакция: Юни 08, 2012, 19:10:32 от Rumi_ »

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #2 -: Юни 08, 2012, 18:21:20 »
Успех и от мен, Лана. Явно в твое лице ще си имаме горещ фен на спортните надпревари.  :girl_wink:
И аз като Руми ще ти кажа да следиш внимателно хемоглобина, защото бързичко е паднал. Ензимите би трябвало да се наместят на третия месец. Колкото до ПСР, при мен първият беше на 3-ти месец, явно навсякъде е разлчно.
Стискам ти палци за леко лечение с фатален изход за вируса  :congrats:
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Юни 09, 2012, 11:03:13 »
Благодаря за подкрепата !    :love5:   При мен хемоглобина няма как да е по-висок, с анемия съм.Но ще наблегна на червеното цвекло , плодове и зеленчуци.Не обичам тези видове месо , които трябва да ям , но ще се насиля и тях да консумирам.     Снощи пакистанците ги схрускаха нашите волейболисти , дано и в оставащите срещи имат успех.  :doubleup: И мачовете от ЕП си ги биваше. Липсваше ми само халбата с бира и пържени картофки, или рибка , ама нейсе. След година ще си наваксвам.   Поздрави на всички !   :bye2:       Лана

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Юни 09, 2012, 11:57:50 »
Никакви бири, ще караш на водица по време на мачовете, а и през другото време  :girl_wink: Надявам се, че лекуващият ти лекар знае за анемията, много е важно да се държи изкъсо показателят хемоглобин при такова лечение и особено в такива случаи. Не ти ли препоръчаха добавки? Казват, че е рано още в началото, но пък при анемия може да е разрешено.

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #5 -: Юни 09, 2012, 12:33:21 »
Това с "раното" вчера за първи път го прочетох в темата на Руми и не схванах смисъла му. Пишеше нещо от сорта на това, че показателите на КК щели "изкуствено" да се вдигнат.
Първо, ако е така, то да не би на 2-3-тия месец от лечението като почнеш добавките, показателите да се наместват "естествено" и второ нима целта на занятието не е именно поддържането на тези показатели възможно най-близо до нормата, тъй като те в крайна сметка отразяват важни жизнени функции на организма.
Аз съм за това незабавно да се стартират всички възможни средства за подкрепа на организма, особено когато отнапред са известни слабите му места. Друг е въпросът, че при това лечение рядко, да не кажа никога тези усилия да водят до целения от нас резултат.
Аз например пиех по 8 хапчета бирена мая на ден и 2 пъти маоло плюс герисан и какво ли още не, което ама никак не ми попречи да срина неутрофилите на 0,3. Представям си обаче без тях къде щях да съм.
Не, не, Лана, трябва да направиш всичко възможно за този хемоглобин и да почнеш веднага. Щом като имаш анемия, значи си по-наясно от нас какво трябва да вършиш, за да запазиш хемоглобина поне на тези стойности. Дръж го сит и доволен и мачове му пускай, само да не пада под 100-така.
« Последна редакция: Юни 09, 2012, 12:43:00 от eli13 »

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Юни 09, 2012, 12:41:47 »
Ели, и аз не го схванах. Взимам си добавки от началото. Как така изкуствено ще се вдигнат. Пък и да е изкуствено, какво лошо има, след като също изкуствено са снижени от лекарствата.

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #7 -: Юни 09, 2012, 13:07:08 »
Здравейте, да ви кажа и аз не знам защо д-р Балабанска при поставянето на първата инжекция ми каза, че е рано да пия каквото и да е за КК. Бях я предупредила, че при първото лечение имах  доста ниски стойности на хемоглобина, хематокрита и еритроцитите. Споменах и също, че почти се беше наложило поставяне на неупоген. В Александровска при първото лечение и професорите  не ми изписваха добавки до момента, в който се наложи да намалям количеството на рибавирина. Проф. Чернев непрекъснато ме питаше пия ли нещо, може би имаше впредвид постоянно високите ми ензими.  Каква им е целта не ми стана ясно. Аз започнах да вземам герисан и фолиева к-на едва когато научих от форума и естествено се консултирах с проф. Петрова.
Първият път аз въпреки герисана, фолиевата к-на и намалените дози на рибавирина, поддържах хемоглобин от 86 до 98. Чак като намалиха количеството от 5т. на 3т., хемоглобина се задържа малко над 100 и то в края на лечението.
То пък с намалени дози не е ли почти монолечение? Нали пише, че минималната доза на копегуса е 800мг. Аз една трета от лечението изкарах с 600мг.

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Юни 09, 2012, 14:05:19 »
 :beer: Лорей , това за бирата си бяха спомени  :smile: .За анемията ми знаят, но както вече писах не бяха твърде общителни в болницата. Та нищо не ми казаха, относно някакви добавки. Аз си пиех периодично фолиева киселина и с подходяща храна съм поддържала стойности между 110- 120.  В края на другата седмица ще ходя при личната си лекарка и ще питам дали тя е наясно с тези неща , защото я чувствам по-близка(от мн.време цялото семейство сме при нея). Да питам още нещо .  Някой знае ли , кой трябва да ми дава направления за контролните изследвания?  Личният лекар  , гастроентерологът към който съм диспансеризирана или аз да си ги плащам сама. Доста често споменавате бирена мая.Да прощавате невежеството ми ,но тя за какво точно се взема?    Ами това е за сега. Пак   :bye2:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #9 -: Юни 09, 2012, 19:46:59 »
Почвам отзад напред. За контролни изследвания на ПКК никой не ти дава направление. Избираш си една лаборатория и си ги плащаш. Задължително трябва да пазиш оригиналите от изследванията и на тях да има мокър подпис и печат от лабораторията. Ще са ти нужни после. Не сменяй лабораторията, прави изследванията в една и съща. За ПСР-ите направление ми дава лекуващият хепатолог.
За добавките - не се обръщай към личната по въпроси за лечението ти, консултирай всичко с хепатолога. В коя болница и при кой лекар се лекуваш, че ми стана интересно?

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #10 -: Юни 09, 2012, 20:34:26 »
Не си права Лорей,за ПКК също може да си вземе направление от личният лекар о ще си спестява 25лв :wink3:

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #11 -: Юни 09, 2012, 20:39:49 »
Не си права Лорей,за ПКК също може да си вземе направление от личният лекар о ще си спестява 25лв :wink3:

Да, има право на това веднъж месечно. Ние сме финансирали ПКК само когато се е налагало два пъти в рамките на 30 дни.

Дани
Hang in there.

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Юни 09, 2012, 20:59:34 »
Лорей, в Терапията-"Св. Марина" гр.Варна ми започна лечението. В клиника по хепато и гастроентерология.Януари, когато ме приеха за биопсия лекуващ ми бе д-р Иванова.Тогава тя ми подготви документите за здр.каса. А когато бях за първа инжекция д-р Драганов.Дали някой от тях е хепатолог -не ми е известно.  През десетте години състоянието ми е следено от гастроентеролог.     За ПСР ми е обяснено да ходя само в клиниката, а за ПКК -ако личният лекар има възможност. Аз си ползвам само една лаборатория-пак по съвет от форума. :smile:  Айде пак  :bye2:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Юни 09, 2012, 21:16:02 »
Направление значи се давало за ПКК. А на мен ми каза джипката, че не може да ми даде. Ще има бой. При това голям.

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #14 -: Юни 09, 2012, 21:35:07 »
И на мен личния лекар така ми беше казал още при първото лечение. Нямал направления да дава толкова често. При уточнението ми, че ще му се налага само веднъж, той ми каза, че 10-20лв. нямало да ме сбъркат.
Сега при второто лечение гастроентеролог ми предложи да ми дава направления за изследвания, но пък аз трябва да имам направление за него. Отново влезнахме в спор с личния, за сега обеща поне направление за специалист да ми дава. Иначе платен прием при гастроентеролог е 35лв. Аз като ще давам за него толкова, наистина е по изгодно да си плащам изследванията сама. Стига да не ми се наложи всяка седмица да ги правя както при първото лечение. Е, то не беше своеволие, а препоръка от професорите в София.Спомен ми останаха 3 папки с мноооого кръвни изследвания на сума около 1000лв за цяяяяла година. Хайде, здравеопазването в БГ е безплатно?!?!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007