Автор Тема:  Аз съм Лана и се лекувам от хепатит C  (Прочетена 58229 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Аз съм Лана и се лекувам от хепатит C
« Отговор #30 -: Юли 17, 2012, 11:40:11 »
Уважаеми съфорумци!
Едва ли остаряването е повод за  :party:  , но бих искала от сърце, макар и виртуално
да Ви почерпя   :cheers:   :beer:    :hungry:  а защо не и малко   :dance:  !!!!      А аз ще си направя "любимия"коктейл "ХЕМОГЛОБИН на МАКС"--цвекло, ябълка и морков  за да е в ред ПКК-то ми.
Когато годинките минават не е кой знае какъв повод за радост, но това е естественият път на живота.
Надявам се и скоро да ми излезе резултата от първия ПСР и ако е наред, тогава наистина ще съм  :happy: . Дано и следващите изследвания на ПКК са ми по-добри, че тези от преди две седмици бяха тръгнали стремглаво надолу.Усилено зобкам всичко полезно(добре, че имаше няколко теми,в които подробно е обяснено ) и се надявам да успея да се справя.
           Поздрави на всички        ЛАНА
           Бъдете ЗДРАВИ!!!!!

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #31 -: Юли 17, 2012, 12:15:17 »
Жива, здрава и само отрицателни ПСР-и  :flowers: Много късмет в живота, страхотно лято и истински приятели  :flowers3:
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #32 -: Юли 17, 2012, 13:16:39 »
Поздравления за хубавия празник! :flowers:
Пожелавам ти само здраве, здраве и пак здраве. Всичко останало може сама да ги го направиш и получиш.  :love5:

П.  С. Уреди ли се проблема с лекарствата?

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Rumi_

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #33 -: Юли 17, 2012, 13:51:29 »
Лана, честит празник! Здраве, живот, радост и любов! И само отрицателни ПСР!
Я напиши изследванията си ако искаш.

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #34 -: Юли 17, 2012, 13:53:25 »
Честит празник Лана :)
много здраве, щастие и прекрасно лято  :congrats: :dance: :flowers:

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #35 -: Юли 17, 2012, 14:58:46 »
Благодаря на всички за пожеланията!!!!! :kiss:  Много сте мили!!!
От аптеката продължават да си искат доплащането,но вече бях в РЗОК и от там ми казаха , че няма такива неща.След няколко дни ще проверя дали са си изяснили нещата.
Руми , утре може би ще излезе ПСР и тогава ще напиша и др.изследвания,че ще отивам на климатик(а писането ми отнема повече време) , а за днес вече се чувствам изморена.Макар и да паднаха леко градусите , не станат ли 20 явно няма да я бъде. Хайде до утре и дано новините ми са добри!!!! :bye2:    :wink2:

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #36 -: Август 04, 2012, 01:40:08 »
Такааа,здравейте милички!!!!!
От доста време не съм се включвала с" размисли и страсти" и може някой да си помисли -е тя пише само като има зор.
Ще се опитам хронологочно да обясня как са при мен нещата и да си кажа питанките.
Бях писала ,че поради жегата,която хич не ми понася се преместих временно на климатик а там няма нет.Вкъщи се вясвах за малко да нагледам мъжете и котките как се оправят сами .Но от вчера ситуацията се промени , имам си хладна стая и вече мога да се включвам в любимия си форум.Друго си е да си си у дома (не че при майка ми е било зле).
Ако си спомняте имах проблеми с аптеката ,ама всичко е ок, не без ваша помощ.
Сега да си напиша резултатите от изследванията и после ще си кажа питанията.
Име на теста                          03.07            20.07               03.08                      Реф.стойности

СУЕ                                                               19                                                  до 50год  до12
WBC(левкоцити)                   2.84                4.09                2.57                       4.0--11.0
RBC                                        4.96                5.24                4.44                       4.0--5.5
Hgb                                        101                 103                 92.1                       120--160
Hct                                          0.325             0.343              0.294                      0.35--0.55
MCV                                        65.6               65.4                66.2                        82.0--98.0
MCH                                        20.4               19.7                20.8                        28.0--33.0
MCHC                                      310                300                 314                         330--350
Pit                                           61.2               71.8                88.9                        140--440

Гама                                       80.25             57.45              42.79                       до39
АсАТ                                        53.27            43.05               45.7                        до31
АлАТ                                        42.5              40.48               39.98                      до32
Алкална фосфатоза               42.29            35.31               26.41                      42---141

TSH                                          1.04                                      1.72                        0.35--5.0

NEU%гранулоцити                                     51.9%                                              30.0--70.0
NEUгранулоцити-бр                                    2.12                                                1.3--7.4
LYM % лимфоцити                                     40.1%                                               20.0--50.0
LYM лимфоцити -бр                                   1.64                                                  0.9--5.3
MONO%                                                      7.21%                                               0.1--12.0
EOS%                                                         0.585%                                             0.01--7.0
BASO%                                                       0.29 %                                              0.01--2.0
MONO#                                                      0.295                                                0.05--0.9
EOS#                                                         0.024                                                0.01--7.0
BASO#                                                       0.01                                                  0.01--0.20
RDW девиация на ерит.р-ие                    15.4%                                              11.6--15.7

ДА поясня, че виждайки по-ниските нива на Hgb  след 03.07 до към25.07 консумирах редовно цвекло, ядки, плодове,зеленчуци, герисан и фолиева к-на. НА 20.07 резултатите ми се харесаха и тъй като от някои от нещата взе да ми се догажда реших да не ги ям и май сгреших.Оставих си само фолиевата ,но явно не е достатъчна.  За по-ниския хемогл. се консултирах с д-р Иванова и тя ми обясни,че ако падне още имам две възможности--инжекции или кръвопреливане.Аз кръв не ща.Тя обаче в момента е в отпуск,има заместничка с която говорих след като видях последните стойности.Жената ми каза да отида и да ми изпишат инжекциите.
Еее  стигнах и до питанката си до Вас.   Дали да чакам две седмици да се върне лекуващата (като през това време пак се насиля да ям полезните храни) и тя да ми изпише каквото трябва или да отивам в понеделник и да не чакам да минават още дни без сериозно подбутване на Hgb?   
Иначе като махна бързото изморяване и от малкото домашна работа,която върша,   безпричинното реване,   безсънието,    тревожността,     замайването,   лесното раздразнение,   повишаването на тона на най- близките ми,    отвращението към някои храни,  косопада,  лекото намаляне на теглото(започнах лечението 85кг. и два месеца по-късно съм 78кг. --от това не се оплаквам)  мога да кажа ,че съм добре.Наистина се чувствам в повечето време добре. Научих се сама да си бия инжекциите и до сега от тях не ми е било зле.
А  това,че още не е излязъл резултата от първия ми ПСР (взеха ми кръв на 29.06) ми образува нерви и притеснение.Говоря през няколко дни с лекарката , но уви.  А така ми се искаше вече да го знам.Мисля си, ако е спаднал както се надявам  това ще ми бъде голям импулс и стимул за по-нататък.
Айде  стига съм Ви досаждала със себе си.
Ще очаквам "включване".
Големи     :kiss:  на всички!!!      БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!!!                 ЛАНА

Неактивен irka

• усмихната
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #37 -: Август 04, 2012, 03:19:38 »
Здрасти Лана!

Първо Честит Рожден Ден, бъди здрава, щастлива и с много късмет! Малко е със закъснение, но сега виждам, че си имала РД, и е от все сърце! :flowers:

На мен стойностите ти ми се виждат горе-долу "нормални" за този етап на лечението. За инжекциите не знам какво да кажа. Все пак не съм лекар и не знам точно какви са обстоятелствата около теб, твоето лечение и здраве. Аз съм била с такъв Хемоглобин при първото си лечение, и не са ми изписвали нищо. Проверяваха го през 2 седмици и той сам се вдигна. Сега ми изписаха инжекции, но заради влиянието на Телепревира. Аз също продължавам със сока от цвекло всеки ден. Не ми харесва особено, но явно има ефект. Ако искаш направи още едно изследване след 10тина дни и ако хемоглобина продължава да пада, давай с инжекциите. Ако се е вдигнал, може и да ги пропуснеш. Пак казвам, все пак, не съм лекар.

Поздрави!

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #38 -: Август 04, 2012, 10:16:46 »
Здравей, Лана. Паднали са показателите. И хемоглобин, и левкоцити. АСТ и АЛТ пък са малко отгоре. Но те ще си влязат в норма. За другите показатели - консултирай се с лекуващия лекар, не с личния. И аз не мога да ти кажа нищо за инжекциите, но може би, ако пада още хемоглобинът, ще е добре да се сложат.
Наистина чакаш доста за резултат от ПСР. Но като се има предвид, че е отпускарски сезон, изобщо не се учудвам. звънкай пак другата седмица, пък дано са вече готови    :flowers:

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #39 -: Август 04, 2012, 11:58:53 »
Здравей Лана, да хемоглобина ти е нисък.Ти колко ххапчета рибавирин пиеш? Не ти ли намалиха дозата щом хемоглобина е под 100? Такова е изискването за рибавирина.

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #40 -: Август 05, 2012, 09:19:43 »
Руми, аз съм с намалена доза рибавирин  от самото начало-2 табл. сутрин и 2 вечер.
Докторката се надяваше да мога да изкарам поне 3 месеца преди да падне повече хемоглобина.
Мисля и премислям, но май е по-добре утре да ида до болницата.Леко се съмнявам само с храна да успея да стигна нужните 100 .

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #41 -: Септември 27, 2012, 00:44:28 »
Здравейте  приятели!!!
От много време не съм писала и се чувствам леко неудобно от това. Е, следя сайта най-редовно.
Радвам се когато публикувате хубави новини около своето лечение и ми е болно когато все нови и нови хора се присъединяват към нашите редици.
  Всъщност, аз пак имам един въпрос и пак ще помоля който е наясно да ми отговори.
Знаете ли какво се случва с неотговорилите на лечението и евентуално неподлежащи на по-нататъшно такова?
От въпроса ми може би Ви става ясно,че при мен нещата не се развиват така както очаквахме.
Тъй като все още и самата аз съм в неведение на това, което ми предстои , като цяло ми е доста нервно. Опитвам се все още да си съхраня оптимизма, с който започнах лечението (не,че не съм била наясно с нещата) но нали всеки един от нас се стреми към тоталното убиване на вируса.  Бих казала дори,че изобщо съм изключвала мисълта за неуспех.Само от края на август се прокрадна едно притеснение, явно е имало защо.
 Все пак ми предстоят още едни изследвания и от техния резултат зависи какво ще се случва с мен по-натам.
Доста време се колебаех дали да споделя с Вас тези неща, защото не търся съжаление за ситуацията в която съм в момента. 
 Трудно подбирам по-умерени думи, защото в мен  ,,врят и кипят,,  мисли,колебания,емоции, а трябва да се държа и да не падам духом, не само заради себе си- най-вече заради децата(нищо, че са големи).
 Ами това е.
 Мога да ви пожелая да бъдете здрави, здрави  и най-вече ЗДРАВИ!!!!!! :love:
 ЛАНА

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #42 -: Септември 27, 2012, 07:53:21 »
Здравей Лана, тъй като ти си с анемия при невъзможност да се продължи лечението поради спад на хемоглобина, то може да се продължи само с интерферон. Обаче, монолечението много рядко е успешно/почти не е/.
 Другият вариант е намаляване на рибавирина на 3 таблетки до края. При мен се случва нещо подобно и затова от втория месец на лечението  съм с намалени дози. Сега ще го увелича, но при спад на хемоглобина отново трябва да върна рибавирина на 3 таблетки. Така ме консултира д-р Балабанска. При мен и за това не включиха боцепревира, който още повече предизвиква анемия. Докторката ми обясни че при включването му или ще се налага поставяне на еритопоетин/не е сигурен и ефекта за дълго/, или ще се спре цялото лечение. Избрахме да продължа лечението, макар че изхода е неясен.
Третият вариант  е изчакване на новите лекарства, които няма  толкова да влияят на хемоглобина.
Напиши какви са твоите изследвания, ПСР, и наложи ли се при теб да се прелива кръв или ти биха инжекции?
Хемоглобина докторката ми каза, че не е добре да спада под 100, а при 85 се спира всякакво лечение.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #43 -: Септември 27, 2012, 10:10:47 »
Лана, във форума има много хора, които още от началото са влошили много кръвните показатели - и хемоглобин, и други неща, но специално тези, за които се сещам, не са спирали лечението. Не мисля, че и при теб ще се случи, защото по мои наблюдения се прави всичко възможно приемът на лекарствата дае продължи. Намаляват се дози, бият се инжекции за хемоглобин, Руми ти е писала и други неща, които се правят. На теб сега колко ти е хемоглобина и как върви самото лечение? Понеже през август си писала за 4 рибавирина дневно, което не е много намалена доза.

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #44 -: Септември 27, 2012, 11:31:41 »
Лорче, спират лечение при влошени кръвни показатели - левкоцити, хемоглобин, тромбоцити или TSH.
Нито един лекар няма да рискува живота на пациента.
Затова като изискване е проследяване на резултатите на 2, 4 седмици, а по някога и по често.
Много неприятно е, но лечението се отразява различно на всеки.
И при включване на боцепревира ако има влошени показатели въпреки поставяне на инжекции и др. мерки пак спират лечението  щом няма подобрение.
Най- честата причина за прекратяването му е липсата на отговор.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007