Вирусен хепатит - Обща дискусия > Как да живеем с хепатита

 Да информирам ли, че имам хепатит?

(1/4) > >>

raliko:
Здравейте!
Не съм писала много отдавна, но редовно следя форума. Искам да споделя някои свои притеснения с вас, защото ако говоря в къщи започват да ме смятат за параноичка. Аз съм със Хепатит Б и скоро ми предстои операция. Ще ми правят екстракция, мисля че така се казва, т.е. ще ми вадят металните плаки от подбедрицата. Имам ги от две години. Притеснявам се първо за резултатите от изследванията, които ортопеда иска да си направя предварително. Не съм си пускала кръвни изследвания от преди 3 месеца. Не знам и дали да казвам на лекарите в болницата, че съм с хепатит. Притеснява ме дали ще искат да ме оперират като научат за това.

desi:
Мисля че е задължително да информираш лекарите за хепатита, не дай си боже да не доогледат изследванията и да заразят " без да искат " някой пациент след теб с каквото и да е заболяване ! Успех с операцията.

Радослав Русинов:
Мисля, че е абсолютно задължително да информираш всички, които по някакъв начин могат да влязат в досег с кръвта ти. Предстои ти операция и въпреки, че самите лекари би трябвало стандартно да предприемат предпазни мерки, би трябвало да ги предупредиш за хепатита. Така можеш да ги предпазиш от заразяване, както и да предпазиш други непознати хора от заразяване.
А самите лекари по никакъв начин не могат да ти откажат операцията заради това, че имаш хепатит. В крайна сметка, те са лекари.
А ако наистина ти откажат операцията поради тази причина, съм убеден че можеш да си потърсиш правата и ако трябва и да стигнеш и до съд.

Поздрави,
Радо

migle:
Това наистина е трудно решение.Аз лично смятам,че трябва да информираш лекарите.
Наскоро ходих на зъболекар и си мислех,че като кажа за хепатита ще ме отреже,но нямаше проблем.
Пожелавам ти всичко да мине добре.

niki:
И моя съвет е да споделиш за проблема. Както казва Радо има си начини да понесат отговорност при отказ. Вярно, не всеки човек има нерви и възможност да се занимава със съд и т.н. но все пак те са длъжни да не отказват! Помисли какво могат да причинят и на някой съвсем случаен човек. Вярно е че лекарите трябва да взимат необходимите мерки, но е вярно че и много хора са заразени от хирургични интервенции. Решението е трудно но трябва да се вземе и то правилно. Все пак това е един от начините за ограничаване на разпространението на проклетия хепатит. Дано не се стига до отказ. Успех!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия