Други чернодробни заболявания > Други диагностицирани чернодробни заболявания

 Нов проблем...лезия - хемангиом в черния дроб :(

<< < (2/3) > >>

tweenG:
Здравейте,
Благодаря много за окуражителните думи на Миглена, наистина се опитвам да мисля позитивно както тя ме съветва :)
Ели, благодаря и на теб за отношението по темата. Това за хемангиома ми го каза и лекаря, който ми прави ехографията (д-р Алексиев), че е безобидно.... но после в разговор с доц. Желев спомена, усмихвайки се, че много се бил затруднил с тази моята ехография... На мене ми се стори, че няколко пъти видях доц. Антонов в клиниката, но поне сестрата, която записва, преди време ми беше казала, че нямал часове скоро и излизал в отпукс....

Поздрави

Радослав Русинов:
Здравей,
Това, което можеш да направиш, е да продължиш докрай с предложените процедури, за да се установи със сигурност какъв е проблема. И в никакъв случай не трябва да бързаш със заключенията, преди да се е разбрало какво е наистина.
Вариантът с второ лекарско мнение винаги стои, така, че можеш да потърсиш и такова.
Но за момента не виждам причини да се притесняваш излишно, може да окаже нещо съвсем безобидно, както ти е казала Ели.


Поздрави,
Радо

Miglena:
Съгласна съм с Радо- не се тормози, изчакай да видиш окончателните резултати. А вариантът с второ лекарско мнение наистина е добър- знам го от опит. :-)

Стискаме палци да е нещо безобидно,
Меги  :smile:

tweenG:
Здравейте,
Още вчера намерих начин да си направя скенер (с въпросното контрастно вещество, което се влива венозно). Резултатите много ме обнадеждиха, лекаря ми каза, че въпросното петънце, което дава сянка при ехография не е хемангиом, нито някаква лезия или нещо лошо, а част по паренхима на черния дроб, която леко се е променила като структура. Томографията ми беше правена веднъж без и после с контраст, за да се види дали въпросната зона ще се промени като цвят, но ми каза, че тя не е реагирала и не се е променила. Според него това е настъпило след преболедуването на хепатита, тъй като докато бях в клиниката за лечение, при ехография не са ми споменавали, нито описвали подобно нещо. Каза ми, че няма никаква причина това да ме притеснява, че не се, а и няма нужда да се лекува. В заключението е написал: " Най-вероятно се касае за локална стеатоза" . (Размерът му е 20 мм, в 4-ти сегмент). Дори за финал ми се усмихна и ми каза " Яж си и пий в тон с европейското и не го мисли" :) , е аз не че правя това, но все пак това много ме успокои.
Оттук нататък ще се консултирам с друг специалист и молбата ми е да ме насочите към такъв.

Поздрави и хубав ден  :wink3:

Miglena:
Хейййй , браво!  :congrats: 
Видя ли, че не е нещо сериозно и се радвам, за което!  :smile: Наистина е добре да се консултираш и с друг специалист, та да се убедиш и да се успокоиш още повече. Оставям на приятелите от форума да те насочат към друг лекар, защото аз не съм много запозната.

Хубав ден и на теб,
Меги  :smile:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия