Не-вирусен хепатит > Алкохолен хепатит

 Тълкуване на резултати

<< < (3/3)

Daydreamer:
Здравей, Ради! Благодаря ти за отговора!
Напълно осъзнава сериозността на диагнозата. Човек в такъв момент трябва да съхрани надеждата и оптимизма у себе си, за да бъде опора на близкия и да му даде сили да се бори с тази тежка болест.
Баща ми не пие вече от почти месец. Тъй като няма никакъв апетит, диетата не е трудна за спазване. На моменти се чувства изключително добре, все едно никога нищо не е било, на моменти обаче не може да стане от леглото.
Повечето от лекарствата и най-вече диуретиците много му свалят кръвното и докторът силно намали дозите и зключи даже приема на някои. В момента няма асцит, биохимичните резултати вървят към по-добро.
АФП му е леко завишено, но се надявам, че това се дължи на цирозата. Не мога да го убедя да направим биопсия.
Правихме контрастна ехография, която не показва наличие на злокачествени образувания, но докторът все още се съмнява, тъй като на ехографа вижда две огнища в черния дроб. Той каза, че това може да се дължи на образуването на
съединителна тъкан в черния дроб, но разбира се не може да гарантира без биопсия. Може би засега ще следим туморния маркер дали расте.
Дали някои знае дали тази съединителна тъкан в даден момент спира да се образува и да пречи на кръвоснабдяването на черния дроб. Надеждата ми е да процесът да спре и нещата да се запазят така, както са.
Има ли друг участник във форума с такава диагноза?
Поздрави!  :smile:

bogdanov:
Здравейте,
колко годишен е баща ви? За съжаление при декомпенсираната цироза лечението е трансплантация.

Daydreamer:
За съжаление баща ми е възрастен и трансплантацията не е вариант
На 73 години е

Радослав Русинов:

--- Цитат на: Daydreamer в Ноември 30, 2012, 10:07:25 ---Дали някои знае дали тази съединителна тъкан в даден момент спира да се образува и да пречи на кръвоснабдяването на черния дроб. Надеждата ми е да процесът да спре и нещата да се запазят така, както са.
Има ли друг участник във форума с такава диагноза?

--- Край на цитат ---
Здравей,
Преместих темата в раздела "Алкохолен хепатит" - там ще можеш да откриеш и други обсъждани случаи, но те общо взето са много малко тук.
Относно съединителната тъкан - ако се премахне причинителя на увреждането (в случая алкохола), то увреждането би трябвало да спре. Доколкото знам, особено при алкохолния хепатит, нещата могат лесно да се контролират със спирането на алкохола. Но тук говорим за напреднала цироза и никой не може да каже дали увреждането ще спре или ще продължи. Това е процес, върху който нямате контрол, по-важното е да баша ти да направи това, което зависи от него - да спре алкохола и да спазва стриктно диетата и приема на предписаните лекарства.


Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия