Автор Тема:  Какво става? Помогнете!  (Прочетена 55127 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1548
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Какво става?Помогнете!
« Отговор #30 -: Ноември 21, 2012, 16:01:42 »
Здравей отново dejavu7,
сетих се да те питам - ти изследвала ли си желязо в серум и ЖСК? Повишени ензими  може да има и когато серумното желязо е увеличено. 

Неактивен dejavu7

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 23
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Какво става?Помогнете!
« Отговор #31 -: Ноември 21, 2012, 16:28:32 »
Здравей Руми,ами мисля че не съм :sad3: как точно се нарича изследването? в смисъл какво да кажа в лабораторията? :ashamed2:

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1548
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Какво става?Помогнете!
« Отговор #32 -: Ноември 21, 2012, 17:02:29 »
И личния лекар има право да ти даде направление за това изследване, но и по принцип не е скъпо - около 7лв.
Казваш - изследване на серумно желязо и ЖСК фракции/Fe + ЖСК /, те в лаб. знаят.

Неактивен dejavu7

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 23
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Какво става?Помогнете!
« Отговор #33 -: Ноември 21, 2012, 17:58:26 »
Благодаря!
Между другото сега видях че и тромбоцитите ми са ниски :sad3: 124 при норма от 150 до 390 :sad3: Някакви идеи :sad3:

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1548
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Какво става?Помогнете!
« Отговор #34 -: Ноември 21, 2012, 19:17:23 »
Не са толкова ниски, погледни как са ти хемоглобина, еритроцитите и хематокрита.

Неактивен dejavu7

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 23
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Какво става?Помогнете!
« Отговор #35 -: Ноември 21, 2012, 20:41:48 »
Това мисля че е диференциално броене :sad3: не съм много наясно . от преди 1 месец са и да кажа само за тромбоцитите ,като си гледам и предишни изследвания със времето стават по ниски   :book_read:
PLT (тромбоцити) Flags : SCH

WBC  (левкоцити):   6.8    <3.5 - 10.0>
HGB  (хемоглобин) : 133      <110 - 165>
RBC  (еритроцити):  4.98    <3.80 - 5.80>
HCT  (хематокрит):   390     <350 - 500>
PLT   (тромбоцити):  124    <150 - 390> !
PCT   :  122    <100 - 500>
MCV (ср.обем на еритроцитите):  78  <80 - 97>  !
MCH (ср. Hgb. конц. в ер.) : 26.8   <26.5 - 33.5>
МСНС (ср. Hgb. съдърж. в еритр.)  : 341  <315 - 350>
RDW  (девиация на ер. разпред.)  : 14.9  <10.0 - 15.0> !
МРV (ср. обем на тромбоцитите)  : 9.9   <6.5 - 11.0>
PDW (девиация на ер. разпред) :  16.7  <11.5 - 14.5>   !

WBC (левкоцити) Flags :
DIFF :
%LYM: 36.8  <17.0 - 48.0>    #LYM  2.4  <1.2 - 3.2>
%MON: 3.9 L <4.0 - 10>      #MON:  0.2 L  <0.3 - 0.8>  !
% GRA: 59.3  <43.0 - 76.0>  #GRA:  4.2  <1.2 - 6.8>

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1548
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Какво става?Помогнете!
« Отговор #36 -: Ноември 21, 2012, 21:33:31 »
В ПКК няма фрапиращи смущения. MCV (ср.обем на еритроцитите):  78  <80 - 97>  и
MCH (ср. Hgb. конц. в ер.) : 26.8   <26.5 - 33.5> са по- ниски.
Принципно от тях се съди за евентуална анемия, но като се вземат предвит и еритроцитите, хемоглобина и хематокрита. Последните три показателя са ти в норма.
Виж сега, аз не съм с медицинско образование и пак съвета ми е да повториш пълната кръвна картина/ПКК + ензими+ желязото и по възможност хепатитните маркери в друга лаборатория. Ако искаш изчакай да мине още малко време.
Ако отново има някакъв проблем тогава се консултирай със специалист- хепатолог от София.
По принцип ниските тромбоцити се свързват с влошено кръвосъсирване.

Неактивен Радослав Русинов

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • *******
  • Публикации: 5569
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Какво става? Помогнете!
« Отговор #37 -: Ноември 30, 2012, 03:20:16 »
Здравей, Рали,
Според мен ти трябва гастроентеролог, който е много добър диагностик. Такъв е доц. Кацаров от ВМА-София, препоръчвам ти да си запишеш час за преглед при него. Знам, че сигурно ще ти е доста трудно и сложно да дойдеш до София, но ти вече си опитала всякакви други варианти, които не са помогнали.


Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен dejavu7

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 23
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Какво става? Помогнете!
« Отговор #38 -: Декември 01, 2012, 17:59:44 »
Здравейте!
Не съм писала скоро,но онзи ден направих отново изследвания и ще споделя резултатите:
WBC: 5.5   <3.5 -10 >
RBC: 4.86  <3.80 - 5.80>
HGB: 126  <110 - 165>
HCT: 381  <350 - 500>
PLT : 201  <150 - 390>
PCT: 168  <100 - 500>
MCV: 78  <80 - 97> под нормата
MCN: 25.9 <26.5 - 33.5> под нормата
MCNC: 331 <315 - 350>
RDW: 16.5 <10.0 - 15.0> над нормата
MPV: 8.4 <6.5 - 11.0>
PDW: 7.9 <10.0 - 18.0> под нормата

DIFF :
%LYM:  35.6  %  <17.0 - 48.0>      #LYM:  1.9  <1.2 - 3.2>
%MON:  2.8  %  <4.0 - 10.0>  под нормата   #MON:  0.1   <0.3 - 0.8>  под нормата
%GRA:  61.6  %  <43.0 - 76.0>    #GRA:  3.5  <1.2 - 6.8>

Total_Bilirubin (TBIL):   5.0   <0 - 21>
Direct_Bilirubin (DBIL):  1.9  <0 - 8.5>
ASAT :  56  <0 - 40>   над норма
ALAT : 127 <0 - 40> над норма
Gamma_GT (GGT):  35   <7 - 32>   над норма
Iron (Fe):  6.0   <6.6 - 26> под нормата
TIBC:  70  <44 - 74>
ExFe :  25.1   - това не знам какво е и дали е в норма,защото нямаше референтни стойности за него.....странно ако някой знае,да сподели.
Виждам,че желязото ми е ниско...но пък хемоглобина ми е в норма....странно,някой неща незнам как да ги тълкувам...
Асат и Алат забелязвам че са мнооого по ниско от миналия път,като цяло забелязвам че всеки път като ги правя са все по ниски от преди,това също незнам как да го разбирам и има ли значение . За период около 20 дни са спаднали Алат с около 100 ,а Асат с около 30 ... 
Руми тук са и резултатите от изследванията които ти ме посъветва да пусна,би ли ги коментирала?
Ами това е ще очаквам мненията ви....другата седмица ще пътуваме за София...
п.с. (незнам дали има значение ,но деня преди изследванията ми беше  последния ден от месечната менструация...споделям го понеже може да има значение )
Благодаря!!! :flowers:
Поздрави : Рали :)

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1548
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Какво става? Помогнете!
« Отговор #39 -: Декември 01, 2012, 18:57:53 »
Здравей,

ExFe :  25.1             -  означава - свободен ЖСК /желязосвързващ капацитет/ за него не се посочват реф. стойности и при мен.
TIBC:   70  <44 - 74 -  означава - тотален  ЖСК
Да, малко е ниско желязото.
Ако искаш намери и прочети информация в нета за желязодефицитна анемия, но при теб не е  толкова изразена.
Тромбоцитите са ти супер! Само за информация, всички кръвни резултати се променят. Освен това много често лабораториите допускат грешки. От тук може да става разминаването в днешните и предишните ти резултати.
От ПКК хематокрита, хемоглобина и еритроцитите са ти в норма.
MCV: 78    <80 - 97
MCN: 25.9  <26.5 - 33.5 Има лека анемия, но това хематолог трябва да каже.

Неактивен dejavu7

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 23
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Какво става? Помогнете!
« Отговор #40 -: Декември 17, 2012, 15:10:21 »
Здравейте отново :smile: !
Завърнахме се от София.Лежахме 3 дни в детската гастроентерология с малкия.Казаха,че нищо му нямало ,асат и алат и при него са спаднали по 54 асат и 42 алат.В епикризата видях че освен ПКК и Ебщайн Бар и Цитомегало вирус...друг общо взето не е правено....а тези изследвания и преди сме ги правили и пак му бяха отрицателни....като цяло останах с усещането,че пак никаква не я свършихме.Детската гастроентерноложка ме погледна и мен на ехографа (понеже знае че и аз имам проблем с чернодробните показатели) и каза,че според нея съм имала леко увеличен черен дроб и слезка...а преди 20 дни друга лекарка ми каза че всичко е наред....направо незнам какво да мисля вече.Имам понякога болки под дясното ребро....даже не е точно болка ами...незнам и аз как да го опиша...ако е от уголемен черен дроб не трябва ли да си ме боли постоянно?
Отидох преди друг лекар който дори не ме погледна на ехограф.... :shocked1: просто си "поговорихме" и той каза че при отрицателни вирусни хепатити се съмнява да не е автоимунен.....моят най-голям страх.... ;( и ми назначи изследвания,повторих пак хепатит Б ,хепатит Ц и изследването за търсене на антитела за хепатит Б ,дори не съм се срещала с този вирус... всичко отрицателно.Другите изследвания бяха:
   
Име на теста (изследването)
Резултат

Единици
Референтни граници
Анти неутрофилни цитоплазмени антитела (АNCA)   
/-/ отр.

Титър   < 1:20 отр.
АНА+АМА+АГМА   
*

Профил   Виж по-долу
Анти-нуклеарни антитела (АNА) - IIF   
/-/ отр.

Титър   до 1:80
Анти митохондриални антитела (AMA)   
/-/ отр.

Титър   < 1:20 отр.
Анти гладкомускулни антитела (ASMA)   
/-/ отр.

Титър   < 1:40 отр.
Други   
Забележка : Няма
Име на теста (изследването)
Резултат

Единици
Референтни граници
Венепункция, материали, екарисаж   
$

Лазерна нефелометрия   
Забележка : Няма
Име на теста (изследването)
Резултат

Единици
Референтни граници
Серумен IgM   
2,24

g/l   0.40 - 2.63
Както се вижда всичко е отрицателно...това значи ли че нямам автоимунен хепатит?
тези дни отново ще пусна асат и алат да видя дали продължават да спадат (както споменах преди със всяко следващо изследване асат и алат са все по ниски).Не знам вече какво да си мисля...да оставя положението така и да приема че нищо ми няма (или е било нещо времененно?възможно ли е?)  или да продължа да търся причината?Много ме е страх да не е нбещо което пропуснем...и след време да си скубя косите....че не сме разбрали какво е!Чесно казано най-големия ми страх е автоимунния хепатит....след като прочетох всичко за него....картината не е ама никак розова....
Даите съвето какво става?И какво да правя?
БЛАГОДАРЯ ВИ!
Поздрави Рали

Неактивен Лорей

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • ******
  • Публикации: 649
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Какво става? Помогнете!
« Отговор #41 -: Декември 17, 2012, 15:26:27 »
Според мен трябва да отидеш при наистина утвърдени хепатолози. По-добре един, но да е качествен, отколкото да прескачаш от лекар на лекар без резултат. Имена в нашата област са д-р Розалина Балабанска от болница Токуда в София и проф. Антонов от Свети Иван Рилски в София. Радо преди те упъти и към доц. Кацаров във ВМИ - София. Лично аз съм при Балабанска и твърдя, че осван истински професионалист е и много човечна и отзивчива. Иди при някого от изброените и разреши този въпрос веднъж завинаги.  :carate:
« Последна редакция: Декември 26, 2012, 20:17:47 от Радослав Русинов »
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен dejavu7

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 23
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Какво става? Помогнете!
« Отговор #42 -: Декември 17, 2012, 15:47:53 »
Да така е.Права си и аз така мисля но до сега се оставях в ръцете на познати за насоки към лекари и ме е яд че изгубих толкова време и пари в София и на края....пак нищо.Просто исках съвет и мнения от вас тук в форума....
След празниците в първия удобен момент пак ще отида до София (този път с уговорен час при някой от споменатите лекари),но тъй като съм с бебе на 4 месеца и ми е доста трудно пътуването ,а и финансите не са никак добре....но както и да е.Тези лекари работят ли със здравната каса?
И ще се радвам да чуя мнения относно изследванията и въпросите ми :girl_in_love:

Неактивен Лорей

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • ******
  • Публикации: 649
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Какво става? Помогнете!
« Отговор #43 -: Декември 17, 2012, 16:11:02 »
Като ти назначиха тези изследвания, после не ги ли разтълкуваха лекарите? Лично аз нищо не разбирам от автоимунен хепатит, макар че в този сайт има обяснено за него. Доколкото обаче знам, щом АНА е отрицтелно, не би следвало да има автоимунни проблеми.
На въпроса ти относно лекарите, които посочих - да, работят със Здравната каса.
« Последна редакция: Декември 17, 2012, 21:17:15 от Лорей »
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Радослав Русинов

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • *******
  • Публикации: 5569
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Какво става? Помогнете!
« Отговор #44 -: Декември 26, 2012, 20:23:59 »
Както се вижда всичко е отрицателно...това значи ли че нямам автоимунен хепатит?
Здравей,
В тази статия на нашия сайт има доста детайлна информация, свързана и с диагностицирането на автоимунния хепатит: Автоимунен хепатит.
Ако погледнеш таблицата за поставяне на диагноза, ще видиш че при твоите резултати имаш само нули в общия резултат. Така, че съдейки по тази информация и по твоите изследвания, е много малко вероятно да имаш автоимунен хепатит.


Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007