Автор Тема:  Моята история  (Прочетена 13082 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vidiva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Моята история
« -: Декември 14, 2012, 09:16:42 »
Здравейте,
прочетох доста от постовете тук преди да се осмеля да пиша.Моята история сигурно е банална,но в момента съм толкова объркана,че не зная откъде да започна.И така преди няколко месеца при профилактичен гинекологичен преглед установиха,че имам рак на шийката на матката.Трябваше да се действа бързо и ми насрочиха дата за операция.Съответно за да се направи операцията са необходими кръвни изследвания и ето ти следващата изненада-оказа се,че съм болна от хепатит Б.Гинеколога,който ми беше лекуващ ми препоръча първо да направя операцията и да премина необходимите терапии и след това вече да се обърне внимание на хепатита.Това което той изтъкна като довод,че аз с хепатита може да се живее с години,докато с рака не.Попрочетох доста теми и реших първо да реша гинекологичните проблеми и след това да вървя напред.Предупредих близките си и се оказа,че брат ми също е болен.За съжаление съпругът ми е много труден характер и до момента не си е направил изследвания.Поне имам обещанието,че след Нова Година ще ги направи.Насочила съм се към доц.Антонов,но искам да отида с всички необходими изследвания още първия път.
Моля да ме ориентирате какви изследвания точно трябва да и направя и в кои лаборатории могат да се направят.
Имам още един проблем-страдам от посттравматична епилепсия и от 15 години съм на лекарства,които няма как да спра.Знам,че те ми скапват черния дроб,но за съжаление е неизбежно.Има ли вероятност да не ме одобрят за лечение заради това заболяване(ако разбира се се наложи такова)?И ако се наложи лечение то поема ли се на 100% от здравната каса?
Благодаря на всички,които ще ми отговорят.

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моята история
« Отговор #1 -: Декември 14, 2012, 10:35:57 »
Здравей!
Съжалявам, че ти се налага да водиш тези битки, но в повечето случаи за хепатита се научава покрай друг проблем.
Щом и брат ти е с хеп.Б, вероятно и майка ви е с хепатит.Добре е всички да се изследват.Особено съпруга ти и ако не е заразен да се ваксинира.
Съпруга ти може да си пусне HbsAg и AntiHbs
Ако HbsAg  е отрицателен и   AntiHbs е отрицателен, значи не се е срещал с вируса и трябва да се ваксинира.
Ако HbsAg е отрицателен, а AntiHbs е положителен, значи се е срещнал с вируса, но е успял да го изчисти и да създаде антитела, т. е си е ваксиниран за хеп.В
Ако HbsAg е положителен, а AntiHbs отрицателен, означава че е заразен с вируса на хеп.В и няма изградени антитела, т. е хроничен.Трябва да се продължи с изследванията и всичко необходимо за да се уточни състоянието.
Има и още един вариант, който го казвам само така за да сме точни-HbsAg + и AntiHbs +, което означава, че в момента имунната система изгражда антитела срещу вируса и трябва да се изчака и пак да се провери резултата, който се очаква да е HbsAg - и AntiHbs +
Пожелавам на съпруга ти да е от първия вариант, да си сложи Енжерикс по схемата и да не го мислиш него поне.
За да се приеме, че един хепатит е хроничен лекарите искат да видят проследяване от поне 6 месеца, т.е да имаш поне две изследвания за период от шест месеца, които доказват, че си с хепатит.
Преди операцията ще ти направят изследвания, съветвам те да поискаш да ти изследват и ензимите.
Предполагам, че са те изследвали за хеп.С и резултата е отрицателен.
Желая ти лека и успешна операция!
Като се съвземеш от операцията и мине известно време пак си пусни едни чернодробни ензими/Асат и Алат/, австралийски антиген, HbeAg и AntiHbe и си планирай преглед при проф.Антонов.Ако прецени ще ти каже да си планираш прием в отделението  за да ти направят всички необходими изследвания, вкл.ПСР.След като излезе резултата от ПСР, лекарите ще преценят дали е необходима биопсия.
Желая ти да не ти се налага никакво лечение!
Ако се налага лечение се поема от здравната каса.
Не знам какво да ти кажа за епилепсията, най-добре ще ти обясни професора.
Във всеки случай хепатита не заболяване което изисква спешни мерки, освен в случаите с тежко чернодробно увреждане, така че, сега се мобилизирай за операцията, после като се оправиш и съвземеш ще подхванеш и хепатита  :doubleup:

Поздрави,
Ваня
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен vidiva

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Декември 14, 2012, 11:58:58 »
Здравей Ванче,
благодаря ти за бързия отговор.
Много ме притесни факта,че може да сме заразени от майка ни.Аз не съм първа младост-на 35 години съм и ако това е такар,то би трябвало да е станало някога през годините назад.Само като си помисля,че сигурно съм заразила и някои от бившите си партньори ми става зле.Има ли как да се разбере от колко години горе-долу е заболяването?И как точно да се обадя на някой бивш партньор и да му кажа "Иди да се изследваш,защото аз съм болна от хепатит".Това е риторичен въпрос.-не ми отговаряйте.Ясно е,че ще трябва да намеря начин.Но преди да ги шашкам как да разбера от кога съм болна?

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #3 -: Декември 15, 2012, 10:05:42 »
Заразяването на детето от майката става още в утробата, затова се прави всичко възможно да се намали вирусния товар на бременната като се счита, че така се намалява риска от заразяване.
90 % от заразените по този начин остават с хроничен хепатит Б. При заразените в зряла възраст, т.е вече със силен имунитет, само 10% остават хронични, другите развиват остра форма и изчистват вируса.
Няма начин да разбереш от кога си болна, освен да предполагаш.И не е задължително да си заразила някого.

Неактивен vidiva

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Декември 17, 2012, 10:36:35 »
Здравейте,
продължавам с въпросите.Излязоха вторите резултати на брат ми.За една седмица стойностите на АСАТ И АЛАТ са се променили АЛАТ от 89 на 117 и АСАТ от 49 на 54.Другите чернодробни ензими са в норма.Това голяма промяна ли е за 1 седмица?Дали е симптом на влошаване ли е или по-скоро в момента се разболява?Той работи в сферата на МВР.Имате ли инфо за добър специалис там или поне някакви отзиви?

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #5 -: Декември 17, 2012, 11:02:46 »
Най-добре брат ти да си вземе направление за гастроентеролог и с изследванията да потърси консултация в някой от центровете за лечение на хепатит.

http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_hospitals

Вероятно е с хроничен такъв и покрай коледните банкети да има повишение на ензимите  :girl_wink: , но най-добре да му се направят пълни изследвания.
Ако иска може да пусне и HbeАg и  AntiHbe преди да отиде- струват около 30 лв.

Неактивен vidiva

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Декември 19, 2012, 15:46:16 »
Здравейте,
Резултатите на брат ми са  HbеAg е отрицателен, а AntiHbе е положителен.А сега накъде?
« Последна редакция: Декември 19, 2012, 15:53:24 от vidiva »

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #7 -: Декември 20, 2012, 11:09:45 »
Сега изчакайте да минат празниците и следпразничните напливи по болниците, запазете час за специалист, вземете направление №3 и всички направени изследвания и.....късмет  :doubleup:
А тези последните резултати може да се приеме, че са добра новина, при наличието на антитела на е-антигена се счита, че хепатита е преминал в една по-неактивна фаза  :congrats:

Вероятно ще решат да го хоспитализират за да му направят ПСР.

Неактивен vidiva

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Януари 08, 2013, 13:18:39 »
Здравейте!
Честита Нова Година на всички!Нека бъде по-успешна и щастлива от предишната.
Реших да се похваля с първата добра новина.Бъдещата ми снаха е с  HbsAg  е отрицателен и AntiHbs отрицателен.Предстои скоростно имунизиране.Все пак ни предстои сватба. :girl_wink:
Брат ми постъпи в МВР болница днес,така че в близките дни ще има новини и за него.
За съжаление все още се боря с "моя дървен философ",т.е. съпружеското тяло да си направи изследвания.За сега ме бие по всички фронтове,но аз съм пернишко чедо и не се отказвам.Ако не подадае до края на другата седмица ще грабвам винкела. :laugh:
Новините около мен са средна хубост-борим рака успешно,че после е ред на хепатита.Няма да се дадем толкова лесно.
Това е за сега от мен.Рапорт даден.
 :bye2:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #9 -: Януари 08, 2013, 13:24:59 »
 :clap: Рапорт приет. Стискам силно палци да минава леко и по мед и масло при теб и при брат ти да се окаже, че всичко е свършило и приключило без дори да разберете!

Неактивен vidiva

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Януари 14, 2013, 15:08:41 »
Привет отново!
 :flowers:
Първо искам да кажа,че мойто мило братче днес има рожден ден.Да му пожелая да е жив и здрав и бързо да изгони тоя вирус от живота си.Той е активен потребител на форума,но все още не се е осмелил да пише.За това аз продължавам с отчетите. :smile:
Тези резултати ми бяха издиктувани преди малко по телефона.Дано съм записала всичко правилно.
количествен ДНК-1396 копия/ml
HBV-DNA (Вирусeн товар) – qPCR :332.6 IU/ml ≡ 3.01 log10 копия
Моля за мнение.
Дайте ми един хубав повод за празнуване освен рождения ден :girl_wink:

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #11 -: Януари 14, 2013, 15:22:47 »
Да ви е честит рожденика!  :flowers:

Има един чудесен подарък и това е резултата от ПСР  :doubleup:

Много нисък вирусен товар  :clap:

Дано и ензимите са спаднали,  и да го оставят само на проследяване     :girl_angel:

Неактивен vidiva

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Февруари 03, 2013, 15:02:06 »
Здравейте приятели!
Не съм писала известно време та реших да дам малко инфо около мен и моето семейство.
Така на първо място моето братче полежа една седмица в МВР болница.Дали са една страница с резултати от различните изследвания (като за половината от тях нямам идея за какво са :oops:),но крайната диагноза е -хроничен вирусен хепатит В с нискостепенна репликация на HBV и умерена цитализа.
Ще напиша някои от резултатите
MCV-80.3  MCH-28.1  MCHC-350  RDW-13.6  AST-43  ALT-87  ALP-107  GGTP-33  LDH-295  O.Билир.-11,3   Холестерол-5,0
Anti HCV-отрицателен
HBV DNA-1396 cop/ml 3.1 log 10
СПИН-отрицателен
HBsAg-положителен
HBeAg-отрицателен
черен дроб-18,8см в МКЛ
далак 10,5/5,7см.
Неговата половинка си е поставила първата инжекция Енжерикс.Решили са да изчакат с бебето  :baby3: докато не минат и 3-те ваксини и не проверят за антитела.
На брат ми са му изписали терапия с Legalon 140mg-2*2 таблетки и изследвания всеки месец в продължение на 6 месеца след което ще решат дали се налага лечение.
Имам един въпрос. При условие,че вирусното натоварване е малко налага ли се провеждането на лечение?
При мен положението си е същото.Пия шепи с лекарства като бонбончета тик-так и се радвам на живота.:party:
Надявам се да пиша скоро с повече резултати за моя милост. :flowers:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007