Автор Тема:  тсх  (Прочетена 17042 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен eli13

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1188
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: тсх
« Отговор #15 -: Януари 30, 2013, 10:46:04 »
А не бива. При положение, че имаш проблем с хемоглобина, трябва да храниш редовно и то с подбрани храни - повече червено месо, ядки, да пиеш повечко вода.
Дори това да е анемия, за мен трябва да се установи причината, а не само временно да се преодоляват състоянията.
Пък и на първо четене тези симптоми със задъхването и болките в гърдите не ми се връзват с анемията. Да не си изкарала някоя пневмония на крак? Вече не знам какво да си мисля. Тук трябва компетентен лекар.

Неактивен mamasha

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 0
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: тсх
« Отговор #16 -: Януари 30, 2013, 14:50:34 »
Да попитам дали някой от тук знае дали сок от червено цвекло може да се пие при ниско кръвно?
Чух че добре действа за подсилване на организма. Но от снощи кръвното ми не се е вдигало 96/65 ми е.
След бременост го бях пила веднъж, направи ми впечатление, че кръвното ми много рязко падна.

Иначе успях да се уредя с направление за ендокринолог. :dance:

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: тсх
« Отговор #17 -: Януари 30, 2013, 14:59:55 »
Сока от червено цвекло подобрява кръвните показатели и добре действа на хемоглобина, тромбоцитите, хематокрита..
За ниско кръвно айрян със сол, шоколад, кола. Има и хапчета, но те все пак се изписват от лекар.
Яж силна храна - предимно месо. Храни се редовно.
Освен това анемия не се установява само от нисък хемоглобин. Следи се хематокрит, еритроцити, МСВ,МСH. Тези показатели са в ПКК. При тях ако има проблем, хематолог назначава допълнителни изследвания. Аз ти ги посочих в предния си пост.

Неактивен Орфей

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • ******
  • Публикации: 654
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: тсх
« Отговор #18 -: Януари 30, 2013, 15:05:47 »
Хм, на мен симптомите ми пасват за анемията. Просто ти трябва лекарство, което да понасяш добре.
ТСХ ти е за завист  :doubleup:, де и моето да беше такова.  Но ако се съмняваш повтори още веднъж изследването.

Неактивен mamasha

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 0
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: тсх
« Отговор #19 -: Януари 30, 2013, 16:36:21 »
Говорих с личната си лекарка и тя ми каза същото да си пусна всички неща и кръвна картина, и ако трябва и другите хормони.
Само не ми хареса, че ми предписа Тотема без да знае какво ми е, аз естествено няма да го пия.

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: тсх
« Отговор #20 -: Януари 30, 2013, 16:46:11 »
Здравей, а ти попита ли я дали няма да ти даде направление за част от тези изследвания, за които и тя се е съгласила?
Част от тях минават по ЗК и тя има право  и задължение  да ти ги назначи.

Неактивен mamasha

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 0
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: тсх
« Отговор #21 -: Януари 30, 2013, 17:04:02 »
Каза, че уж нямало проблем дано да е така, че предишният път изведнъж имаше проблем и аз си платих картината излезна ми 30 лева.

Неактивен eli13

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1188
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: тсх
« Отговор #22 -: Януари 31, 2013, 01:06:38 »
Значи, при кръвното няма драма - 100/60 е малко ниско кръвно, но зависи какво е обичайното за организма.
Моето например е 90/60 в добрия случай.
По този въпрос Руми е писала какво е удачно.
Не разбирам от какво са болките в гърдите и задъхването. Ето, че ТСХ е в норма - значи не е от него това задъхване. Пулсът е нормален. Аз бих пуснала рентген на белите дробове, ако преди това не се изясни причината. Имаш ли спомен преди време да си имала чувство за гадене и силна умора?

Неактивен mamasha

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 0
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: тсх
« Отговор #23 -: Януари 31, 2013, 14:05:15 »
Болката в гърдите се появява, когато се преуморя от нещо или когато дишам дълбоко.
Забелязах и, че цикъла ми стана по-продължителен от преди раждането, обилен в началото и като започне да цапа дни наред няма спиране после...
Тия неща ми се появяват към обед най-силно и дори като се събудя ми е леко зле, но се търпи, най-зле е през деня.

Неактивен mamasha

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 0
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: тсх
« Отговор #24 -: Февруари 04, 2013, 12:44:41 »
Здравейте, днес си пуснах изследвания и ето резултатите, изкараха ми висок хемоглобин, дали може да е някаква грешка на лабораторията, никога съм нямала такъв хемоглобин. Само, че не са ми пуснали Феритин, може ли да го пусна с 1 ден разлика от другите изследвания, може ли така или трябва да е в един и същи ден с другите изследвания?


      Левкоцити   EB         7.5      G/l    3.5 - 10.5   
      Еритроцити   EB         4.74      T/l    4.10 - 5.10    
      Хемоглобин   EB         136      g/l    120 - 160    
      Хематокрит   EB         0.40      l/l    0.36 - 0.48    
      MCV   EB         83.3      fl    80 - 96   
      MCH   EB         28.7      pg    28 - 33    
      MCHC   EB         344      g/l    330 - 360    
      Тромбоцити   EB         252      G/l    140 - 440    
      RDW-SD   EB         39.9      fl    36.40 - 46.30    
      RDW-CV   EB         13.4      %    11.60 - 14.40    
      PDW   EB         14      fl    9 - 17    
      MPV   EB         11.2      fl    9.40 - 12.30   
      P-LCR   EB         34.6      %    13 - 43    
      PCT   EB         0.28      l/l    0.17 - 0.35    

СУЕ   CB         2        mm/h     0 - 20    

Клинична химия
Желязо   S         11.65        µmol/l     6.60 - 26   

ТЖСК   S         62.75        µmol/l     41 - 77   

Ненаситен ЖСК   S         51.1        µmol/l           

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: тсх
« Отговор #25 -: Февруари 04, 2013, 15:07:31 »
mamasha, здравей! Хемоглобина ти е в норма - 136! Феритин защо искаш да изследваш?
Той се прави ако серумното желязо е завишено и сочи натрупване на желязо в кръвта. Твоето е в норма.
По принцип изследване на феритин се плаща от пациента и струва около 18лв. Няма как да ти го пуснат по ЗК.
Всичко ти е ОК! :clap:
 

Неактивен mamasha

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 0
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: тсх
« Отговор #26 -: Февруари 04, 2013, 15:39:04 »
Аз ги пуснах без здравна каса, че съм много зле и трябва по-бързо да дам резултатите.
Хематолога ми настоява за феритин.
Такъв висок хемоглобин съм нямала никога, дали е възможно да е от постоянното сърцебиене?
Показателите ми за 1 месец са страшно много различни, затова ми навяха някакви мисли за грешки.
Остава само да се разбере от какво е това чудо.

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: тсх
« Отговор #27 -: Февруари 04, 2013, 15:53:36 »
В една и съща лаборатория ли си направи сегашните и предните изследвания?
Не може от нормалния хемоглобин да имаш сърцебиене. По скоро при анемия-нисък хемоглобин, хематокрит, еритроцити се ускорява пулса.
Феритина щом ти е казал хематолог, направи го. Но този специалист видя ли тези резултати на желязото?
Да не би да има предвид друго заболяване, при което се натрупва желязо?

Неактивен mamasha

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 0
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: тсх
« Отговор #28 -: Февруари 04, 2013, 16:07:39 »
Не са правени в една и съща лаборатория. Предния път желязото ми беше 13.1, после стана на 16.8, сега е на 11.65, чотих някъде че желязото се променяло, но това не е ли голяма промяна за 1 месец?
Това са от 3 различни лаборатории стойности. От първата избягах понеже ми пукаха много вени, от втората също. Сега тази уж най-много е хвалена Бодимед, незнам ама ми е малко съмнителна, пошат едни цени на сайта искат други в лабораторията.
Може ли да ми препоръчате някоя от която вие сте доволни?

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: тсх
« Отговор #29 -: Февруари 04, 2013, 16:15:33 »
Желязото, както и всички други стойности на различните изследвания се променят. Няма как да са постоянни.
Грешка правиш, че пускаш изследванията в различни лаборатории. Всяка една от тях най вероятно има различни референтни стойности и стандартите, които използват не са едни и същи. Не можеш и не е коректно да ги сравняваш по този начин.
От тук може да идваа разминаването.
Посочените от теб три стойности на желязото са ти перфектни.

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007