Автор Тема:  Положителен Австралийски антиген  (Прочетена 7465 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен 6mimoza

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте!
Ето и моите резултати.

HBsAg 0.50 ( <0.13 положителен)
Сер. изсл. на anti HbcIgM, HbeAg 0.32 ( до 0,9 отрицателен)

Второто не ми е никак ясно. Две неща са, отделени със запетайка, а резултатът е един - 0.32 при норма до 0.9. Сега не знам кое е изследвано- антитялото или антигена, че от листа с изследванията не ми става ясно. Личната въобще не ми обърна внимание на това. Само ми каза за австралийския антиген и ми каза, че съм само носител (как разбра)  аз после видях, че на другия лист има това изследване.

Знам, че не съм единствената с този антиген и не искам така да звучи. Но прочетох страшнички неща за този хепатит В, а личната ми лекарка още повече ме притесни като ми каза, че съм само носител и ме изпрати по живо, по здраво, без да ми се назначат други изследвания или да ме прати при специалист. Притеснявам се и за съпруга си...за евентуална бременност, но най-вече от това, че съм евентуален носител и мога да заразявам хората и дори и аз да развия хепатит.

След няколко дни трябва да започна прием на антибиотик, което на сегашния фон много ме притеснява...Имам и ВНКХ, заради която пия преднизолон F, който допълнително намаля имунитета и картинката никак не ми харесва...

Какво ще ме посъветвате да направя, защото съм силно притеснена... Дали да пусна в друга лаборатория отново Австралийския антиген и ензими? Все ми се иска да е грешка в лабораторията, защото е нова лаборатория и я избрахме, че беше най-евтината...
Забравих да кажа, че преди месец бях в клиника за хормонално уточняване и са ми изследвани и пкк, и асат и алат, и урина и всичко беше в норми. Това не пречи сега асат и алат да са високи, нали?

Не знам...много съм притеснена и не знам как да ида при личната да искам направление за гастроентеролог...Ще има да ми мрънка и да ми вика, че става прекалено....

Постът ми стана много объркан, но напълно отговаря на психическото ми състояние в момента.
Моля, ако някой разбере нещо от изследванията да ми пише...защото никак не ми стана ясен втория отрицателен резултат за кое от двете неща се отнася...
Предварително благодаря за отговорите.

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2698
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Положителен Австралийски антиген
« Отговор #1 -: Март 05, 2013, 21:10:14 »
Здравей,

като прочета за Джи Пи, което при положителен тест за хепатит Б, казва ''Носител си, отиди си по живо, по здраво'' и ми иде да си блъскам главата в стената. Просто не мога да повярвам колко необразовани и безхаберни създания са. Никой не иска от нея да е хепатолог, но поне да те беше насочила към такъв :(

Както и да е. Хубавото е, че поне ти си се поинтересувала. Тези две изследвания, сложени едно до друго, само с една измерена единица, нямат смисъл. Видното обаче е, че това за хепатит е положително. Това, което мога да те посъветвам е, да се обърнеш към специалист хепатолог. Ето тук можеш да ги видиш:  http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=3346.0 

Само специалист ще назначи правилните изследвания и само той може да ти каже дали си активен или неактивен носител на вируса, дали лекарствата, които пиеш имат отношение към хепатита и какво трябва да направиш от тук нататък. Принципно се смята, че ако ''е'' антигена е отрицателен, то човек е слабо заразен и не следва толкова лесно да предава вируса, но за всеки случай нека съпруга ти си пусне тест за хепатит Б и ако е отрицателен, си сложи ваксина.

Що се касае до направление, то личната трябва да ти издаде. В крайна сметка е началото на месеца.

Не се сещам за нещо друго на този етап. Питай, ако имаш други въпроси. И... съжалявам, че си тук, по този повод, но пък се надявам да имаш късмет и всичко да е във възможно най-добрите стойности.

Силвана

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен 6mimoza

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Положителен Австралийски антиген
« Отговор #2 -: Март 05, 2013, 22:10:29 »
Здравей,

изключително благодаря за отговора. Бях се отчаяла, че няма да ми отговорите точно тук. (Защото в моите форуми за проблемно забременяване може би не са толкова компетентни отговорите)

На първо място - аз също много се ядосах на личната, но то стана следварително...Всмисъл - в момента, в който ми даде изследванията, не бях наясно с нещата и нямаше как да попитам нищо. Най-малкото за тези двете със запетайката, дето въобще не може да се разбере кое е изследвано. А иначе изследванията са ми назначени от гинеколог - специалист по репродуктивна медицина, който ми даде списък с такива от типа рубеола, сифилис, хив, токсоплазмоза, хепатит и т.н. Това, което той ми е изискал е Австралийския антиген  и anti Hbc. Не знам защо само това е искал, аз ще ходя чак след месец при него, но едва ли той ще ми каже нещо по-различно от това да ида при гастроентеролог или хепатолог. Интересно защо присъства и "е" антигена и изобщо кое е изследвано...

Знам, че е началото на месеца, но се притеснявам да не ми се скара, че ще ми дойде много....напоследък доста прибягвам към услугите й, преди дни ми даде направление за съпруга ми за уролог (проблеми със спермограмата) и сега и с кръвните помогна каквото можа....

Чудя се само дали няма възможност за грешка....Пуснахме тези изследвания в най-евтината лаборатория. Попитах дали била надеждна, а ми отговориха, че е нова и затова е най-евтина, но сега взех да се замислям...Позната медицинска сестра ме посъветва да пусна Австралийския антиген в друга лаборатория, защото било чувствително изследване и можело при трепкане или нещо подобно да даде висок резултат. (Сигурно звучи много глупаво, но все пак...)

Неактивен eli13

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1190
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Положителен Австралийски антиген
« Отговор #3 -: Март 05, 2013, 23:02:22 »
По принцип разумното е първо да повториш това изследване в друга лаборатория и после да са насочиш към хепатолог.
Аз така подходих.
Всичко става, не е невъзможно да е грешка.

Неактивен 6mimoza

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Положителен Австралийски антиген
« Отговор #4 -: Март 06, 2013, 10:41:19 »
Сега погледнах в сайта на лабораторията и видях, че всъщност второто отрицателно изследване е за anti HbcIgM, а не за "е" антигена, защото те не изследват последния.
Ако е така това какво значи? Интересно ми е защо са изследвали anti Hbc IgM....защото докторът ми е изискал само anti Hbc или anti Hbc тотал. Разглеждах в този форум графики за тълкуване на изследванията и никъде не можах да видя какво значи, ако това ядрено антитяло игм е отрицателно. Има го само в графите, отбелязано с игм или игг, но не и като положително или отрицателно, за да го свържа с положителния Австралийски антиген....
Дано някой от вас ми внесе яснота, че от три дни не мога да спя от притеснение и чудене какво да правя...

Утре ще ходя в друга лаборатория и ще си пусна отново Австралийския антиген. Дано да има грешка все пак. Но си мисля ако наистина докторът си ми иска само anti Hbc, без обозначен титър...дали това изследване ще му върши работа и дали да не си пусна и anti Hbc?
 Как мислите?

Неактивен 6mimoza

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Положителен Австралийски антиген
« Отговор #5 -: Март 07, 2013, 18:42:24 »
Здравейте! Днес си пуснах изследване в друга лаборатория. Знам, че беше хубаво да направя пср теста, но първо е много парички, второ не исках да се впускам в дълбокото.....и предпочитах да го пусна в друга лаборатория, защото приятел - медицинско лице също ме посъветва да го пусна в друга лаборатория, защото понякога някои лаборатории работили със стари реактиви и давало грешен завишен резултат и за да съм сигурна, че е положителен и затова....
В крайна сметка пуснах го днес.


Резултатите:
HBsAg        0.74                                         S/CO                           < 1.0 /-/ отр.; > 1.0 /+/ пол.   
Anti HBc /хеп.B коров антиген/  1.82       COI                            >1.0 /-/ отр.; < 1.0 /+/
ASAT(GOT)        28.3                                  U/l     мъже до 35; жени до 31; деца 15-60   
ALAT(GPT)        45.3                                    U/l     мъже до 45, жени до 34; деца 15-60

Напълно се обърках...Това какво показва? Че е отрицателен австралийския антиген ли? Възможно ли е? Все пак алат ми е завишен и това ме притесни, но предния ден ядох много люто....пия и лекарство (костикостероид)...дали е възможно от това да е висок?
Относно антигена и антитялото бихте ли ми дали яснота? И двете ли са отрицателни?   Не смея да се зарадвам и не знам какво да мисля....
« Последна редакция: Март 07, 2013, 19:01:14 от 6mimoza »

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2698
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Положителен Австралийски антиген
« Отговор #6 -: Март 07, 2013, 19:07:09 »
Пълен туш.... и двете са ти отрицателни според мен. Къде ги прави този път?

Ензимите могат да се завишат от лекарства, от лютото- не чак толкова :)

Не знам какво да те посъветвам, освен вложи отново едни пари и ги направи в трета. Друг вариант не виждам.


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен 6mimoza

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Положителен Австралийски антиген
« Отговор #7 -: Март 07, 2013, 19:10:57 »
Пълен туш.... и двете са ти отрицателни според мен. Къде ги прави този път?

Ензимите могат да се завишат от лекарства, от лютото- не чак толкова :)

Не знам какво да те посъветвам, освен вложи отново едни пари и ги направи в трета. Друг вариант не виждам.
Първият път ги правих в някаква лаборатория "Медицела" - била нова и затова била по-евтина. Така ми каза личната.
Днес ги пуснах в Зинвест-Германо-Българска лаборатория. И друг път съм пускала изследвания във втората и са били без проблем....не знам...може би се самонавивам, но...

Неактивен eli13

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1190
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Положителен Австралийски антиген
« Отговор #8 -: Март 08, 2013, 01:13:26 »
Айде, дано второто да е вярно.
Но нямаш друг полезен ход освен да пуснеш трети път в трета лаборатория.
Ние тука ще чакаме резултата със стиснати палци  :doubleup:

Неактивен 6mimoza

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Положителен Австралийски антиген
« Отговор #9 -: Март 09, 2013, 10:13:04 »
Здравейте!
Явно ще трябва да го правя изследването трети път, защото в момента въобще не мога да съм спокойна от отрицателния резултат и не знам на какво да вярвам....
Реших да пробвам при личния лекар дали няма да ми даде направление за гастроентеролог - хем да ме прегледа, хем той да пусне каквото прецени, а не аз да се лутам по лаборатории....
Посетих д-р Саватинова в Пловдив. Чела и съм чувала много добри мнения за нея. Беше много любезна и внимателна, говорихме си и за предстоящите ми процедури - инсеминации и изследванията преди тях...
Тя каза, че първият ми положителен резултат не е с толкова високи стойности.....възможно е да е грешка, но все пак е добре да го изследваме в лаборатория "Писанец". Нямали в момента лимит на касата и реши да ми ги пусне на 1-ви април.
Относно високия алат- не бил чак толкова притеснителен, но все пак ми направи доста обстоен преглед на ехограф и установи, че няма повод за никакви притеснения...Единствено има леко завишена ехогенност на паренхима, другото е нормално и заключението е нормална ехограма.
Знам, че това трябва да ме успокои, но тези болки и тежест продължават (дали не си внушавам или от притеснение...знам ли), а и 1-ви е толкова далече....
Но няма начин - ще пазя дотогава диета и ще ям полезни за черния дроб храни и ще се надявам всичко да излезе отново отрицателно и да е било само лош сън...
Благодаря за подкрепата! :flowers:

Неактивен 6mimoza

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Положителен Австралийски антиген
« Отговор #10 -: Април 04, 2013, 14:13:47 »
Здравейте!
Най-сетне дойде времето на изследването за трети път.
Резултатите от днес:

HBsAg стойност   0.202   COI   (0-0.9 Отр.);(0.9-1-0-Сива зона);(>1.0- Пол.)
Анти HBc - Total (CORE)   1.58  S/CO   (>1.001-Oтр.);(0-1-Пол.)

Пълна Кръвна Картина   
Хемоглобин   142   g/l   М (140 - 180); Ж (120- 160)
Еритроцити   5.02   T/l   М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40)
Левкоцити   6.5   G/l   4.0 - 10.0
Хематокрит   0.453   l/l   М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47)
Тромбоцити   315   G/l   150 - 450
MCV   90.2   fl   М (85 - 89); Ж (82 - 92)
MCH   28.3   pg   26 - 31
MCHC   313.0   g/l   М (295 - 345); Ж (320 - 360)
RDW   13.3   %   11.5 - 14.5
PCT   2.800   l/l   0.2 - 4.5
MPV   8.8   fl   7.2 - 11.5
PDW   17.0   %   15.5 - 30.5

Билирубин - общ   10.94   umol/l   М ( 2 - 21 ); Ж ( 1 - 21 )
АСАТ   24.83   U/I   M ( 2 - 40 ); Ж ( 2 - 38 )
АЛАТ   39.94   U/l   2 - 38

От всичко, което виждам, най-важен ми беше за хепатит В вируса - наистина е отрицателен, нали?
Дано всичко наистина се окаже лош кошмар.....
Защото все пак повече от месец имам бодежи от дясно.....и алат пак е висок, въпреки, че около месец спазвам диета без никакво пържено, мазно и алкохол и много полезни за черния дроб храни....Не знам....дал е възможно костикороида, който пия да ми повишава ензимите и да ми вреди? Ако е така - лошо, защото заради вродения ми проблем с надбъбречната жлеза ми обясниха, че ще го пия с години.... :crying2:
Ще видим каква ще е интерпретацията на гастроентеролога ми, но ще ходя чак в понеделник, а дотогава ще се радвам да коментирате резултатите ми.

Благодаря предварително и ви желая слънчев и позитивен ден! :flowers:

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2698
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Положителен Австралийски антиген
« Отговор #11 -: Април 04, 2013, 15:58:02 »
Здравей,

да, отрицателен е :)

Алат ти е лееко завишен с няколко единици над нормата, напълно възможно е да е от лекарствата, които взимаш.

Поздравления и според мен се замисляй за една ваксина против хепатит Б. :)

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен 6mimoza

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Положителен Австралийски антиген
« Отговор #12 -: Април 04, 2013, 17:37:17 »
Благодаря много!
Твоето мнение значи много за мен!
Предполагам, че и гинекологът ми по репродуктивна медицина със сигурност ще ми наложи ваксина, защото се борим за дете от години и предполагам, че ще трябва да се вземат превенции преди да забременея, за да няма после последици.
Още веднъж ти благодаря и ти желая хубав и усмихнат ден! :love5:

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007