Автор Тема:  Случай на спонтанно излекуване от хроничен хепатит C  (Прочетена 13759 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Един от потребителите на форума, Поли, е успяла да се излекува спонтанно от вируса на хепатит C, след като 8 години е имала хроничен хепатит C.
Тя се заразява с хепатит A, и след като се излекува от него, се установява че тя е успяла да изчисти и вируса на хепатит C.
В момента и количествения и качествения и PCR са отрицателни.
Повече за нейната история, можете да прочетете в тази тема: Възможно ли е самоизлекуване?

Публикувайте тук вашите коментари по темата, чували ли сте и за други такива случаи, или ви се струва почти невероятно.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен sneji

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 312
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Здравейте.
Относно спонтанното излекуване. Скоро прочетох една статия за едно детенце от САЩ, което се е самоизлекувало, но не от хепатит С, а от рак.
Неговата история общо взето беше следната. Визуално представяне на раковите клетки и убиването им. Малкият "герой" използвал своята любима компютърна игра и убивал раковите клетки. За него те били враг, който той бил длъжен да победи и по този начин да надвие врага и да бъде победител. В този случай той успял.
Когато отишли на преглед от рака нямало и следа попитали родителите какво лечение са приложили и въобще как са успели да излекуват своето дете. Те отговорили, че нищо не са предприемали и дори спрели и химиотерапията, тъй като била много болезнена, а и детето се чувствало по-зле от нея, а не по-добре.
Тогава малкият "герой" разказал на докторите и на своите родители как се е борил и как с мисълта си убивал, убивал, докато не стигнал и до последната клетка и как той бил убеден, че не е болен, защото бил победител и убил всички лоши противници, които го измъчвали и му причинявали болка.
Назовавам го малкият "герой", тъй като не си спомням името. Звучи като приказка, но не -стинска история е, която според мен ни показва на какво е способен нашият организъм и въобще има много неща, които лично аз не мога да си обясня, но те са факт. Дори искам да повярвам, че в бъдеще такива хубави и добри новини ще бъдат все повече и повече.
Всичко добро на всички и чао..........Усмивчица

С поздрав,
Снежи -Бургас.......................
« Последна редакция: Януари 29, 2008, 11:04:29 от Radoslav Rusinov »

Неактивен Mimeto

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 95
    • Профил
Здравей Радо!
Ще се постарая да се видя с този чавек , но не съм сигурна дали е в БГ.
Колкото до това колко време е имал - към 10 години. И той не е сигурен - знаете кога започва да се говори за Хепатит С.
Имай предвид, че това момче изобщо не е спазвало каквато и да било диета или здравословен начин на живот. Беше станал огромен от тренировки и то доста тежки. Пуши и пие. Но това което ми каза - никога не съм мислил за тази болест.
Когато бях в болницата, също така съм и чела за такива случаи. Да редки са но съществуват - самоизлекуване.....
щастлива мама

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
Аз мога само да допълня, че човешкия мозък и съзнание са нещо, което ние обикновените хора понякога наричаме, невероятно!
Може да е неероятно, но ето, че може и да е факт.

Ох, как ми се приядоха еклери!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Eli

• Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Статус: Има близък с хепатит C
Здравейте и от мен :)

Невероятно, но факт! Остава всеки един от нас да повярва, че животът му, здравето му, щастието му и всичко, онова, което му се случва е в главата му! Да бъдем положителни и да си създаваме усещания, че дори, когато нещо не е наред с нас, всъщност всичко е ОК. Може би това мобилизира организма и той изкарва на бял свят, неподозираните си способности. Можем поне да опитаме! :)
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен irka

• усмихната
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Наистина невероятно! Трудно е човек да повярва, но явно всичко е възможно!

Освен да си пожелаем успех и много позитивни мисли на всички ни, пък другото е .... да кажем съдба! :)

Дано тези случаи се увеличават!

Неактивен Sherydans

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 7
  • Tomorrow is a gift, that's why is called PRESENT
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Статус: Остър хепатит C
Здравейте хора,
аз почнах разни изследвания да видим какъв ми е генотипа на Хепатита С, правих си преди това АСАТ-а АЛАТ-а, после се свързах с професора, пуснахме кръвна картина и дали съм карала хепатит Б и оттам пцр изследването пуснах. Днес беше деня в който трябваше да звънна на професора и да ми каже какви са резултатите и евентуално кога да ходя за още изследвания или за биосия........Звъннах му на човека, казах кой се обажда от къде съм и той ми каза "нямаш хепатит" при което аз се облещих  Shocked и му казвам, че преди няколко дена пак си пуснах тест да проверя да не би РИОКОЗ нещо да са се объркали, и че отново ми е излязал положителен хепатит С и няма как така да нямам хепатит С... аз не бях чувала такова нещо до сега, но от друга тема кадето писах за моя случай разбрах за тази тема тук и затова реших да го напиша и тук да прочетат и други хора! Та професора ми каза , че работата е за черпене и че  съм го преболедувала......нямам хепатит, но все пак трябва да отида пак при него на преглед и за някакви изследвания които каза, че на място ще ми обяснява всичко, ...по телефона нестава.

Разбрах за случая на Поли (Хепатит Ц и после А и то след 6 месечния период) и всъщност майсе оказва, че моя случай си е нормален, а аз го приех странно........Цялата работа идва от това, че немога да повярвам някак си, че толкова време (около година) не съм обръщала внимание на този Хепатит и сега, от месец насам два, почнах да се интересъвам, да си правя изследвания и да чета малко по малко да си обеснявам нещата...и, един вид се получи , че аз докато се наканя да разбера какво ми има, то вече го няма. Ей така!

И незнам как да повярвам, все ми е в главата каква е тази имунна система дето я имам аз толкова по-различна, че да се пребори, без да съм карала др хепатити, без да съм приемала лекарства, аз дори и витамини не пия никакви  :ashamed2: хората как се разболяват, как се подлагат на скъпи и тежки лечения със странични ефекти, главата ми се пълни само с такива неща и ми е много странно наистина. Но явно има и такива случаи....

И хубавото е, че го има този форум супер пълен с информация където можеш да прочетеш какво ли не и където можеш да бъдеш сигурен, че все някой ще обърне внимание на това което пишеш, питаш, споделяш и т.н.

Поздрави,
Златина
Yesterday is a history, today is a mistery but tomorrow is a gift…that’s why is called PRESENT!

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей, Златина  :smile:
Аз си мисля, че първите изследвания, които си получила за хеп.С не са били верни.Май напразно са ти изкарали акъла.
Много ми е интересно какво ще ти обясни професора.Пиши веднага след срещата  :write:
При всички случаи много се радвам за теб  :dance:

Поздрави
Ваня  :bye:

Неактивен Sherydans

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
хах
ама аз преди седмица пак си правих изследване, явно не си разбрала.......и пак беше положителен и затова се озверих на пфофесора по телефона като миказа нямаш хепатит...... :laugh:
Yesterday is a history, today is a mistery but tomorrow is a gift…that’s why is called PRESENT!

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Разбрах те, че пак си правила изследване, но ти си изследвала антитела.
А сега при проф.е резултата ти от ПСР-а, който е най-важен  :girl_wink:

Неактивен Sherydans

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
ами да, отговора на професора от резулатат на пцр-то е че съм преболедувала хепатит С и ве4е имам само антитела...но явно следва да се направят изследвания за това дали имам някакви увреждания и затова ме вика  :wink2: Ама сигурно най-точно ще ми обясни самия той когато се срещнем, само че аз вече нямам търпение да разбера подробности и знам за какво става въпрос. далече ми се вижда 25ти и само се ровя в нета и прочитам препрочитам  .... :browse: Една приятелка и тя така ми разправя, че за 3 дена се вманиячила и прочела всичко в този форум и не само  :laugh: .......може би при всички е така, знам ли

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
Хайде сега, не се сдухвай. Тук всички ще те успокоят, че нямаш увреждания. За да имаш трябва вируса да е бил в теб дълго време, т. е да е хронифицирал повече от 20 години.
Затова споко и се радвай, че си от малцината ,които са го преборили спонтанно.
Ще трябва мноооооого да черпиш :wink2:
 :flowers2:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007