Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Здравейте и от мен!

(1/23) > >>

лиана:
Здравейте отново! Най-после успях да си отворя темичка, в която да разкажа и своята история с хепатита. Толкова съм блокирала, че от снощи се опитвам и нищо не се получаваше.

Първо искам да изкажа огромната си благодарност към тези, които са създали и поддържат това място, безценно е.

Почти случайно и защото е безплатно си пуснах изследвания в КАБКИС в моя град. Напълно спокойна отидох да си взема резултатите, като не очаквах никакви изненади. Но какво се оказа, положителен резултат за хепатит С. Не повярвах и поисках да повторим изследването. За мое огромно съжаление вторият тест също беше положителен. Бях съкрушена и шокирана. От къде ми дойде това чудо? Още след първото изследване започнах да търся информация и попаднах на вас. Радвам се, че ви открих! Много мислих къде може да съм се заразила, но отговора не е ясен за сега. Може да е при зъболекар, от маникюр, имам и една интервенция в болница ... В крайна сметка важен е крайния резултат, но направо се ужасих колко много хора може да са заразени и да не знаят.

Имам познат гастроентеролог, но от КАБКИС ми препоръчах друг, който явно работи със заразените с хепатит в нашия град. Казаха, че той ще ме включи в някаква програма /предполагам на Рош/ и няма да плащам за изследването ПСР. Взех направление от личната без да и казвам защо конкретно и днес бях при него. Не знам дали не сбърках, че не отидох при моя познат, но ми се искаше поне засега да не се разбере за заразяването ми. Бях първи номер и след 45 минутно закъснение доктора най-после дойде. Аз бях много притеснена и доста неадекватна, но човека се опита да ме успокои. Каза ми, че хепатит С е сериозно заболяване, но все пак лечимо. Тъй като нямах официален документ за положителния тест ме изпрати в друга лаборатория за нов тест /ще бъде трети по ред, резултата излиза утре, но аз мога да го взема в сряда/ и пуснахме при тях следните изследвания, които вече са готови:
   Билирубин - общ         9,9 микромол/л      реф.граници  3,4 - 21
   АСАТ                           22  U I                                             0  -  40
   АЛАТ                           30  U I                                             0  -  40
   ГГТ                              19  U I                                             0  -  50
   АФ                             100                                                      няма
Не са лоши май, но както се казва совите не са това, което са. Ако някой от вас е достатъчно голям, за да помни сериала Туин Пийкс. Загадката тепърва ще се разплита. Много се надявах да пуснем днес ПСР, ноо ще се наложи да почакам. Следващия път като се видим ще говорим повече и трябва да прочета нещо, което ще разпечатат. Предполагам, че може да ми предложи да се включа в програмата на Рош, ако съм разбрала правилно. Извинявам се, това сигурно е писано някъде, но толкова много четох, че в главата ми е пълна каша. Ако е така, да приемам ли? Малко повече безплатни изследвания няма да са ми излишни. Освен това нямам против лечението ми, ако се наложи такова, да бъде използвано за допълнителна статистика. Мисля, че колкото повече описани случаи имат, толкова повече могат да подобрят лекарствата и начина на лечение. Искаше ми се нищо на никой да не казвам за сега, но след това ще подготвим и документи за уведомяване на личната ми лекарка. Макар, че ако се наложи лечение, това няма как да остане скрито. Бих предпочела да се лекувам в София, аз съм на 100-на км, но не знам при описаните странични ефекти дали ще бъда в състояние да пътувам. Ако реша да се лекувам в София, документите в РЗОК в моя град ли ще подготвям?

Ох, много въпроси имам. Ако се порежа, какво да направя? Предстоят празници и много семейни сбирки и много се притеснявам да не заразя някой, особено децата. Ние се прегръщаме и целуваме, когато се видим и аз съм направо в шах. Имах предвидени зъболекар, козметик, гинеколог, всичко отказах. Страхувам се, както да не заразя някой, така и да не ми бъде отказана необходимата услуга.

И кажете ми, как се казва на близките за това заразяване? Ако можех, не бих казала на никой. Поне до нова година със сигурност няма да го направя, а после не знам. Не искам да страдат и да се притесняват за мен.

Извинете ме, много дълго стана, но думите не стигат. Още много питанки имам, но ще се уча на търпение  и ще продължавам да търся отговори и в другите теми.

Ще се радвам да си пишем и взаимно да се подкрепяме! Успех на всички в личните им битки!

irena:
Здравей.Представи се коя си и от каде си и какви са ти проблемите.Тук има много хора който ще ти помогнат за каквото и да е то свързано с хепатита.

лиана:
Здравей Ирена, извинявам се за дългата пауза, но няколко пъти писах и не успявах да публикувам, и затова така се получи.

И още нещо да допълня. В началото на септември ме нападна някакъв вирус, който се задържа необичайно дълго за мен. Не боледувам често и обикновено съм пълна с енергия, но това вече не е така. От септември до сега ту съм добре, ту имам усещането, че пак се разболявам. Отдавах го на преумора, но като продължи толкова дълго дори и аз се замислих. Не обичам да се самонаблюдавам и да ходя по лекари, но този път отидох при личната, обясних и оплакванията си и и казах, че според мен върви някаква инфекция. Пуснахме пълна кръвна картина, която не показа никакви отклонения. Разбира се и през ум не ми е минавало, че може да става въпрос за хепатит.

Лорей:
Я виж ти, да не караш остра форма на хепатит С? Макар че с тези ниски ензими не ми се вярва. Не знам откъде си, но на твое място бих се обърнала към д-р Балабанска в Токуда или проф. Антонов от "Свети Иван Рилски". От съответната болница към която се насочиш, ще ти пусат ПСР и след това ще ти направят чернодробна биопсия, ако има нужда. Най важното е ПСР-ът - от него ще се разбере хепатитът хроничен ли е, преборила ли си го или в момента караш остра форма. След като се види резултатът, тогава може да се мисли как да се процедира по-нататък. Разбира се, може да избереш и частна лаборатория, но ще ти струва около 200 лева.

лиана:
Благодаря за включването Лорей. И на мен не ми се вярва да е остра форма, макар че би било добре. Урината ми е светла, не ми се гади. Имам бодежи и подпиране вдясно под ребрата, отива и назад, но не е нетърпимо. Отдавам ги по-скоро на хранителния ми режим. Имам доста килограми за сваляне и започнах пореден опит.

Аз вече си използвах направлението при д-р Василев. Някой ако има впечатления от него, моля да сподели.
Надявам се следващия път да пуснем ПСР. Ако правилно съм разбрала, работи се в София. Той искаше официален резултат от теста за хепатит С да има.

Мислех, че в София няма да успея да запиша час до нова година. Имам намерение иначе януари да взема ново направление, ако ми даде личната, или да отида на платена консултация направо с резултатите.

Да допълня нещо. Сега видях в темата за система на лечение, че при нас няма център за лечение на вирусни хепатити. Означава ли това, че трябва да ме изпрати с изследванията в София?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия