Лорей, Руми, благодаря ви, че ми пишете момичета!
Това, че не говоря с никой за случващото се много ме натоварва. Но искам първо да си изясня за мен ситуацията и след това ще мисля на кого какво да казвам. Искаше ми се да отида по-подготвена при д-р Балабанска, но така или иначе резултата от този ПСР ще се забави, не ми се чака толкова. Имам много въпроси. За моето състояние и лечение ще говорим, след като излязат резултатите от ПСР и биопсията. Искам да обсъдя с нея храненето, спорта, някои добавки, които приемах, но спрях след положителния тест, някои хигиенни ситуации, евентуално ваксиниране за хепатит А и Б. Не помня дали съм боледувала от хепатит А.
Няма ли някаква брошура или книжка със съвети за начина на живот при хепатит? Публикуваните интервюта с лекари във форума са много полезни, но нещата се развиват. Дали би имало възможност за нови интервюта, нали предстоят и нови варианти за лечение от 2014 година. Аз се опитвам да наваксам с темите във форума, но луднах вече. Още много има да чета, за да съм горе долу наясно. За съжаление не ползвам чужди езици и разчитам изцяло на прочетеното тук за ограмотяване.
Сега се сещам, че е добре да помисля за удобни дати за биопсията. Тя е неизбежна до колкото разбрах. А колко ме е страх от нея.
Ох, сега взех да се чудя, като ще си плащам прегледа, дали да не изчакам резултата от ПСР. Ама той не се знае кога ще излезе и не мога да си запиша час.
И май не трябваше тук да си пускам ПСР, нямам вяра как ще го направят. Те в София го пращат, ама знам ли. Има ли вариант да не е коректен резултата?
В същото време нямам търпение да се срещна с д-р Балабанска. Чудя се, въпреки, че е малко вероятно, ако карам или съм изкарала остър хепатит предполагам, че е важно да отида по-навреме. Знам, че го пише някъде, но сега не мога да се сетя, ПСР ли показва какъв е хепатита - остър/хроничен и кога горе долу си заразен?
Трябва да се стягам, че не може вече така. Ту съм много оптимистично настроена, ту се сривам. Поне спрях да си гледам непрекъснато ръцете дали не съм се дялнала някъде. Ама, че подмолни гадинки са ни се паднали, почти нищо не усещаш, а те си работят.