Вирусен хепатит - Лечение > Предстои ми лечение

 Въпроси относно процедурата за Виреад

(1/4) > >>

sky123:
Здравейте! Нова съм във форума  и имам въпрос.Ако можете да ми отговорите ще съм много благодарна. С хроничен хепатит В съм, имам назначино лечение с Виреад от проф. Антонов. Много се надявах да не се стигне до лечение, защото го имам по рождение явно, но...не ми се размина . Преди 1 месец подадох документите , но още чакам протокола. Казаха ми, че когато пристигне протокола, трябва да се обадя в " Иван Рилски" за да ме приемат и първото хапче да изпия там. Знаете ли колко време се чака за този протокол, после за колко дни ще ме приемат в болница и през колко месеца ще трябва да влизам там за наблюдение?  Извинявам се за многото въпроси, но съм доста притеснена като цяло.
Поздрави от мен

Силвана Лесидренска:
Здравей Скай,

аз също съм заразена по време на раждането ми / най-вероятно, тъй като и майка ми е с В/. Лекувам се от 4 години с Виреад, и ще ти помогна с каквато информация искаш.
Първоначалният протокол излиза одобрен от ЗК за около 2-3 месеца/ може и по-скоро/. Следващите ги одобряват в рамките на около 3 седмици. След като получиш протокола, се обаждаш в Иван Рилски за да ти назначат ден за прием. Гледай да не е по-късно от месец след като се одобрили протокола, но и да не е веднага след като си го взела. Имай предвид, че по време на лечението не достигнат хапчета, затова си остави аванс от няколко седмици.
След като влезеш за първи път, след това ще ти се налага да влизаш 4 пъти в годината за по 2 нощувки. ЗК има изискване за определени изследвания, които могат да ти направят в болницата докато лежиш, иначе излизат много скъпи.
Не забравяй- пий много вода като го почнеш и ако имаш въпроси, насреща съм :)

sky123:
Благодаря за отговора, Силве
Казаха ми да се обадя не по- късно от 1 седмица след одобряването на протокола. Аз смятам да си закупя 1 опаковка за резерва - като чета колко е важно да не се пропуска прием, направо съм в стрес само от тази мисъл.Ти правила ли си  фибротеста? Четох, че е бил много надежден и си направих преди биопсията. Показа ми Ф0- Ф1. Зарадвах се много и бях почти сигурна, че няма да ми се наложи лечение, тъй като Асат и Алат са ми в норма. Но биопсията показа Ф3....не знам кое е вярно, но професор Антонов каза - Никакво чакане повече..
Успех в лечението


Силвана Лесидренска:
Здравей,

не съм правила Фибротест, правила съм два пъти Фиброскан и двата резултата отговарят на биопсията ми-Ф2. Да, добра идея е да си закупиш една опаковка, аз до момента имам към 3 закупени за 4 години.
Ти с какъв ''е'' антиген си?

sky123:
Аз съм с отрицателен "е" антиген и вирусно натоварване 68 000..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия