Автор Тема:  Второ лечение  (Прочетена 18377 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Второ лечение
« -: Август 31, 2014, 19:10:45 »
Здравейте, от мноого време не съм писала във форума, само четях и се радвах за тези от Вас, които са се преборили с вируса,а на неуспешните можех само да съчувствам.                                                                                                                                    Преди да предприема това второ лечение много мислих, най-вече ще се справя ли със страничните ефекти и сега продължавам да се чудя правилно ли постъпих като го започнах. Може би високият вирусен товар 4 200 000 и увреждането надделяха и дано не съм сгрешила, като съм го започнала, а не съм изчакала последните лекарства, които са за по-кратък срок, с по-малко странични ефекти, но са толкова скъпи, че не се знае кога нашата здр, каса ще може да финансира.
Преди два дни ми сложиха първата инж.Пегасис, пия инсиво(телапревир) и копегус. За разлика от първото лечение (когато не усетих нищо) този път ме втресе, с главоболие съм и доста отпаднала от самото начало. Навремето това ми се случи чак към третия месец. Та така. Ще се радвам, ако някой със същото лечение сподели как е било при него, знам че на всеки е по различен начин, но все пак.                                                                                                                                               Успех на всички в трепането на вируса и отрицателни ПСР-и завинаги!

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: Второ лечение
« Отговор #1 -: Август 31, 2014, 22:33:17 »
Здравей Лана :)
И аз утре започвам повторното си лечение, само че с боцепревир. Дано да ни мине леко и резултатно този път  :congrats:

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #2 -: Август 31, 2014, 22:49:36 »
Момичета, от сърце желая да са ви успешни леченията.
 :fingerscrossed:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #3 -: Септември 01, 2014, 14:39:03 »
LANA, Alise,  успех момичета  :flowers: Дай боже, да е с по-леки и търпими странични действия и най вече  чисти резултати !

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Септември 01, 2014, 16:49:06 »
Благодаря за пожеланията момичета, дано наистина е успешно за всички, които сме на лечение! Ще се подкрепяме и ще си даваме кураж! :kiss:

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 84
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #5 -: Септември 01, 2014, 20:43:48 »
Успех и на двете от мен.За страничните ефекти не ги мислете толкова.Колкото по-малко ги мислите,толкова по-добре.  :congrats:

Неактивен Силвия Станиславова

• Немедицинско лице
  • Публикации: 317
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #6 -: Септември 06, 2014, 01:53:34 »
Добре дошла в групата дето се заформя с трикомпонентна,и много успехи и леко да мине всичко ти желая!

Кураж! И е много вярно,че трябва да не се мислят толкова тия странични ефекти,по-леко минава така  :congrats:

:love5:
Силвето

It's ordinary to love the beautiful,but it's beautiful to love the ordinary.

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Септември 11, 2014, 21:58:51 »
Миро , Силве , Благодаря за подкрепата и окуражителните думи!                                                                                             Уви  при мен не всичко е ок. Ето защо моля ако някой е изпадал в подобна ситуация да сподели как се е справил с проблема( то не сме под общ знаменател и при всеки организъм е различно, но все пак). Ще започна малко от далече. Имам хемороиди от 28 г. и с времето не са ми създавали кой знае какви проблеми, а ако е имало такива моменти са отшумявали бързо и без медикаменти. С избягване на определен вид храни се постига едно приемливо положение. От една седмица обаче кървят и всяко ходене в тоалетна е съпроводено с големи болки. От понеделник след консулт с лекарката ми пия Детралекс и мажа с долопрокт, лидокаин и проктис , без значителен ефект. От силните болки се чувствам отпаднала и нямам никакви сили. Иначе имам апетит и все съм гладна, защото ям  по-малко (кашеста)храна за да не се налага да ходя често в тоалета. А всички лекарства трябва да се приемат с храна. Обривът, който започна на третия ден от лечението само ще го спомена, защото вече е поносимо сърбящ и не ми създава такъв дискомфорт като хемороидите. Споделих си болежката, колкото и да ми беше неудобно.
С поздрав най-сърдечен  Лана

Неактивен Силвия Станиславова

• Немедицинско лице
  • Публикации: 317
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #8 -: Септември 11, 2014, 22:40:27 »
Здравей,

Направо по въпроса,симптомите които имаш са просто най-често срещаните странични ефеки от телапревира. Проблемите с изострянето на хемороидите,и голям сърбеж също в областа на ануса са от телапревира. А кожните проблеми са от двата медикамента телапревира и рибавирина(но са при теб още от самото начало благодарение на телапревира). Надявам се да избуташ този период с трите медикамента по-леко,и да имат ефект спомагателните,симптоматични терапии които ти изписват!!! Стискам палци!!!

:love5:
Силвето

It's ordinary to love the beautiful,but it's beautiful to love the ordinary.

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #9 -: Септември 12, 2014, 08:28:39 »
Леле Лана много гадно това :(
Дано бързо ти отминат тези симптоми !!!! Между другото чувствителната ми кожа беше главната причина да избера боцепревир. Бях чела че с телапревира се появяват доста кожни проблеми.
Стискам ти палци да си по-добре скоро и най-вече да е имало смисъл от всички тия мъки  :flowers:

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #10 -: Септември 12, 2014, 16:43:31 »
Здравейте, Днес след разговор с лекуващата добавихме витамини и  силно се надявам да се оправя по-скоро.                                И наистина Алис, дано най-вече да има смисъл от изтърпяването на тези мъки(те остават като лош спомен, който избледнява с времето). :kiss:

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Октомври 17, 2014, 18:47:20 »
Здравейте приятели по заболяване,
ИМАМ огромна нужда от съвет и мнение. По всяка вероятност протоколите за продължаване на лечението ще се забавят и за телапревира това ще ми е фатално, защото интерферон и рибавирин имам, докато излязат вторите протоколи. Доколкото ми бе обяснено при сегашните наредби на НЗОК първо изписвали за 8 седмици(телапревир) и след това, ако има ефект за още 4. Имаше ефект досегашното ми лечение- мъчение- изчистила съм вируса . И друго ми беше казано- ще ми дадат на заем докато си взема моите лекарства. Дадоха ми - само че са с 6 месеца изтекъл срок на годност и мен определено ми е много притеснено да пия от тях. Аз и без друго от 46 дни живея с възпалени, силно болящи и кървящи хемороиди, от 4 дни не мога да сваля температурата си под 37,5. Лекувана и прелекувана без ефект. Кажете какво да правя в така създалата се ситуация. Вече ми идва в повече, дори не успях да се порадвам на чудесния резултат от ПСР-а.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3247
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #12 -: Октомври 17, 2014, 19:34:24 »
обади ми се на 0988 722 988
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
Re: Приключило второ лечение
« Отговор #13 -: Октомври 05, 2015, 14:24:11 »
Здравейте на всички,
Моето второ три компонентно лечение приключи преди два месеца. Не можах да му се зарадвам, въпреки отрицателните ПСР-и,           по много лична причина, с която не искам да натоварвам никого. По време на цялото лечение чернодробните показатели бяха в норма. Следила съм ги всеки месец, тъй като се опасявах трагедията, която ни сполетя да не провокира с нещо самото лечение. Преди няколко дни при поредните изследвания се оказа, че АсАТ е 46, а  АлАТ е 52. Преди два два месеца бяха точно на половината от сегашните.  Алкалната фосфатоза и ГГТ са си в норма.                                                                                                                                         Свързах се с лекуващата лекарка, която каза, че е малко вероятно вирусът да се е върнал. ПСР ще правим в края на ноември. Започнах да пия Легалон и след месец пак контролни изследвания.
Старая се да не се притеснявам излишно, но все пак не зная на какво се дължи това повишаване.
Моля за мнение, ако и при някой друг се е случило подобно нещо.
Поздрави
Лана

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #14 -: Октомври 05, 2015, 20:04:29 »
Лана,

провери ензимите отново след около седмица.
Ти във Варна ли се лекуваше, не мога да си спомня.
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007