Здравейте отново - влязохме в болница за изследвания, но искат още веднъж да ни вкарат да повторят някои неща и така да решат какъв точно е проблема, ще се опитам да препиша някои от резултатите от епикризата, макар, че повечето нямат стойности
HB - 138, левко-7,5, Тр-303, ДКК-левкоцити-63,3, КАС-компенсирана метаболитна ацидоза, йонограма в норма
Биохимия - глюкоза, урея, креатинин, ОБ, алб., холе, ТГ, ГГТ, ХЕ, ЦРП - б.о.
АЛАТ-70, АСАТ-104, LDH-631, алфа 1 антитрипсин - 1,60 /норма/, йонограма -б.о., СЖ, INR, фибриноген - 1,8
Урина - б.о.
Копрограма-единични дребни мастни капки, хлориди в пот 51 млек - да се повтори
ДСК отр. урокултура - смесена, вирусология - anti HBs - положителен, anti HAV IgM, anti HBc IgMq anti HCVq anti HIV - отрицателни
имунология - АГлАт - позитивни АМА, АГПА, ALKM - негативни р-ANCA c-ANCA - негативни IgG,IgA,IgM-б.о.
ЕХО - черен дроб с дребнозърнеста структура на 80 мм по ДМКЛ, жл.мехур контрахиран, десен бъбрек - б.о., ляв бъбрек - смутен дренаж, слезка - неувеличена, панкреас б.о., пик.мехур - полупразен. Умерено количество газове повече в дясната половина на корема.
Заключение - лека хепатомегалия, аероколия.
Това е от епикризата - кое е смущаващото не знам, доцентката каза да не се притесняваме, докато не повторим някои неща и да си изясним по-точно проблема.
Дайте светлина моля ако можете, продължаваме с урсофалк, пробиотик и витамини.
Уж отидох за успокоение а сега съм по-притеснена, мислех, че всичко ще е ясно и се надявах най-вече всичко да е наред, но ... сега пак ще го мисля.
Моля ако някой има идея и време да се включи и да ми разясни тези положителни, позитивни и разни там стряскащи ме неща, защото идея си нямам.
Да припомня правени са имунизации само в родилния дом, хеп.В при раждане и БЦЖ. След установяване на високия билирубин и оттам Алат и Асат не сме правили ваксини.
Много ще съм ви благодарна.
Весели празници!