ниски тромбоцити

Автор Тема:  ниски тромбоцити  (Прочетена 5790 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен june12

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • ***
  • Публикации: 89
    • Профил
ниски тромбоцити
« -: Ноември 28, 2014, 21:28:41 »
Скъпи приятели,
на 24 месец от лечението ми с Бараклуд всички изследвания са в норма,само тромбоцитите ми бяха в началото около 110,сега,накрая станаха 83.При последната ми хоспитализация тези дни ми биха 4 пъти вит.К и не ми изписаха за вкъщи нищо.
Разтревожена съм много-на какво се дължи това и как да ги повдигна?

Моля за вашите разяснения и опит!

                      :book_read:  :shocked1: 

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2760
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: ниски тромбоцити
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2014, 10:18:01 »
Джун мила,

Ако искаш напиши всички изследвания, които са ти правили при последния престой, за да можем да ги погледнем изцяло. Лекарят ти какво каза за ниските тромбоцити - какво е неговото предложение? Доколкото знам, освен витамин К, за покачване на тромбоцитите се прелива тромбоцитна маса.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен june12

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • ***
  • Публикации: 89
    • Профил
Re: ниски тромбоцити
« Отговор #2 -: Декември 01, 2014, 21:58:23 »
   Мила Силви,
Лекарят ми се премести в частна болница,където не могат да отпускат безплатните антивирусни лекарства и друг лекар/по-млад и неопитен /ми е лекуващ сега.НИЩО не ми каза при изписването,но след седмица ще ходя да си взема епикризата,и тогава ще поискам разяснения.След разговора ни ще споделя с вас мерките,които смята да вземе,относно повишаване на тромбоцитите.

Благодаря за вниманието и съветите,които даваш и на мен,и на другите приятели от форума!
Успешно лечение на теб и на всички приятели!

            :medicine:     :fight:

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2760
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: ниски тромбоцити
« Отговор #3 -: Декември 02, 2014, 06:52:50 »
А ти как се чувстваш, по-добре ли от преди една година да кажем? Знам, че заради цирозата лесно се изморяваше и като цяло тонуса ти беше поспаднал. Сега какво е положението?Надявам се, че си като пушка и не се спираш по цял ден :)

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен tedko11

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 41
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: ниски тромбоцити
« Отговор #4 -: Декември 15, 2014, 22:51:25 »
Извинявай, за ниските тромбоцити сега какво вземаш Жуние?
С поздрав ТЕДИ!

Неактивен june12

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • ***
  • Публикации: 89
    • Профил
Re: ниски тромбоцити
« Отговор #5 -: Декември 16, 2014, 00:24:46 »
Приятели,очаквах да ми се даде съвет или лекарство за ниските тромбоцити,но лекуващият лекар каза,че няма такива медикаменти.Чувал бил,че по-голямо количество Карзил повдигал малко.Аз казах,че съм чувала за преливане на тромбоцитна маса,и отговорът беше,че в  тази болница не знае да е правено такова.Това е всичко!
Имате ли опит или информация,относно ниските тромбоцити?Аз имам връзка с индийски лекар и той ми каза,че може да ми изпрати индийско билково лекарство за моя проблем.Какво да правя?
Иначе състоянието ми леко се е влошило,предвид полипите на дебелото/или правото беше/черво,но с тези тромбоцити 80 едва ли ще ми ги махнат.Преди 2 години ми махаха 1 полип,тромбоцитите ми бяха 110 и присъства и друг лекар ,докато ми го отстраниха,после инжекшии вит.К...
Но чернодробно казват,че съм по-добре-нямам увеличение размерите на дроб и далак,САТ,АЛАТ,ГГТ в норма засега...
                                          :flowers:
       

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2760
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: ниски тромбоцити
« Отговор #6 -: Декември 16, 2014, 08:15:22 »
Здравей,

Какво е това индийско лекарство?? Лицензирано, или забъркано там, на място?


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен tedko11

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 41
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: ниски тромбоцити
« Отговор #7 -: Декември 16, 2014, 21:42:23 »
Не рискувай... моят съвет. От тази вечер мама започва вит. К1, иначе от 3 години пие Герисан 3х2. Явно черният дроб си отива, прогресивно заболяване...
С поздрав ТЕДИ!

Неактивен june12

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • ***
  • Публикации: 89
    • Профил
Re: ниски тромбоцити
« Отговор #8 -: Декември 16, 2014, 23:46:27 »
 Мила Силве,още не съм описала на индийския доктор всичките си изследвания и лекарства,които вземам в България-той се интересуваше от тая информация.Когато му я пратя,той щял да ми каже какво ще ми предпише и тогава ще потърсим информация дали е лицензирано.
Мила Тедко,натъжих се,че твоето майче е болно-виждам как моите деца страдат за мен...Може ли да споделиш от какво страда тя и защо пие вит.К1 и Герисан/не познавам този медикамент/.
Желая на вас,младите,да се излекувате 100%,защото ви предстои дълъг живот и много любов!
                             :girl_in_love:             :girl_wink:              :dance:

Неактивен tedko11

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 41
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: ниски тромбоцити
« Отговор #9 -: Декември 17, 2014, 00:39:40 »
Жуни здравей,
мама днес навършва 60 години, искам да й пожелая само здраве и още няколко годинки живот!
През месец  декември 1999г. по повод кръводаряване е открита HCV, вирусна инфекция.
През 2000г. проведено 6 месечно лечение с Интерферон 2 алфа и Рибавирин без   резултат - HCV (+) положително.
На 22/04/2003г. е направен  PCR   3,09.106 IU/ml.
На 02/02/2009г.  е направен:  HCV Genotype 1 b,  PCR 780 000 IU/ml  и биопсия на черн дроб  и резултат -   А1/Ф0             
На 01/09/2009г. отново е направена биопсия на черн дроб -  със същият резултат  А1/Ф0.                  След  преценка на лекуващият лекар се започва лечение с Пегасис и копегус по схема.
На 09/02/2010г., т.е 3 месеца след началото на лечението е направен поредният PCR  2 032 089/6.3 log 10 IU/ml  И ЛЕЧЕНИЕТО Е ПРЕКРАТЕНО!!!
От тук нататък, МОЛЯ ВИ ДА ПРОСЛЕДИТЕ ИСТОРИЯТА НА ЗАБОЛЯВАНЕТО!!!
През януари 2011 е направена лапароскопската холецистектомия и макроскопски се установява  ЦИРОЗА!!!  ЛЕЧЕНИЕ  ВЕЧЕ НЯМА ЗА НЕЯ!
На 22/02/2012г. изкървява от варици на хранопровода установени от ФГС - настанена е в болница, където кървенето се овладява със Соматостатин, вит К, Калций глюконици, Фармацинон, Нексиум, Пробитор и Хемотрасфузия на 2 сака Еритроцитна  маса и 2 сака прсяно замразена плазма.
На 06/03/2012г. /само след  11 дни от първото кървене/, идва второто кървене от варици на хранопровода И НА ДВАНАДЕСЕТИЯТ ЧАС ИЗПАДА  В ШОК С RR 0/0, СЧ  140 уд/мин поради което се поставя сонда на Блек Мор.  Преляти са още 6 сака еритроцитна маса и 2 сака прясно замръзена плазма, урбазон,  тройна антибиотична комбинация и останалото лечение съвпада с първото. В следващите няколко дни  хемодинамиката се стабилизира, прави асцит и средна енцефалопатия. Превдена е на 12/03/2012г. във КАРИЛ ВМА СОФИЯ, където е направено ендоскопско връзково лигиране на  вариците – 6 броя. Hb  76-96; Hct- 0.23-0.29
От началото на 2012г. до днес  прави  контролна ФГС на всеки 6 месеца, като са направени още 2 ЕВЛВХ на 01/03/2013г. и на 26/08/2014г. Албумина постепенно пада достигайки 35 g/l  на 07/08/2014г. Последните изследвания са що/годе добре с изключение на тромбоцити 82 и ПИ 71% при норма на лабораторията 82%-126%, със синини по долни крайници ... Герисана е натурален продукт от коренища на кръвен здравец, който се прилага при  тромбоцитопении и при тежък имунен дефицит - сутрин, обяд и вечер по 2 капсули. При нея действаше много добре, но явно черният дроб вече си отива...

С поздрав ТЕДИ!

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007