Автор Тема:  HBV Journal – декември 2014  (Прочетена 648 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвана Лесидренска

 • Модератор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *******
 • Публикации: 2767
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
HBV Journal – декември 2014
« -: Февруари 16, 2015, 08:02:03 »
 Автор: Christine Kukka
Дата: декември 2014


25% от жените с хепатит В получават изостряне на HBV инфекцията след като родят


При една четвърт от родилките с хроничен хепатит В се повишават ензимите, белег за чернодробно увреждане , според доклад, публикуван в журнала Gut. Тези „флеъри“ са повишения в аланин аминотрансферазата (АЛТ) над нормалните интернационални граници за жени, които са 7-35 (IU/L). Изследователите са измерили нивата на АЛТ при 108 родилки в периода между 6 и 12 седмица след раждането и отново на 12-я месец. Освен това са наблюдавали и нивото на вирусното натоварване и статуса на HBeAg. Двайсет и седем от тези жени (25%) са имали повишение на АЛТ от 38 до 1,654 IU/L.
Всички тези флеъри са били краткотрайни, без индикации да са нанесли сериозни чернодробни поражения. Родилките с HBeAg (+) са били по- предразположени да получат такова обостряне, в сравнение с жените с HBeAg (-). Учените предполагат, че тези флеъри са свързани с промени в имунната система, настъпили в следствие раждането.
 
Експерти: Не лекувайте хората, които са във фаза на имунен толеранс

Експерти, които са проучили последните изследвания и клинични проучвания, са заключили, че пациенти с хроничен хепатит В, които се намират във фаза на имунен толеранс не бива да бъдат лекувани, според доклад, публикуван в ноемврийския брой на Journal of Viral Hepatology. Тези пациенти, често деца и млади хора са с HBeAg (+), с висок вирусен товар и нормални нива на АЛТ, което говори че няма активно увреждане на черния дроб.
Въпреки това, много лекари имат притеснения, че високите вирусни нива са предпоставка за бъдещо чернодробно увреждане и рак. Лекарите искат да знаят дали могат да използват антивирусни препарати при своите млади пациенти, за да намалят виремията чрез активиране на имунната система, която до момента не е била „регистрирала“ HBV инфекцията.
„Предишните проучвания показаха, че HBe (+) пациенти с нормални нива на АЛТ, които са във фаза на имунен толеранс, имат по – ниски нива на HBeAg сероконверсия, докато са на лечение с пегилиран интерферон или антивирусен препарат“ , заключават учените.
В допълнение, последните клинични проучвания показват, че резултатите при лечение на имунно толерантни пациенти с тенофовир са незадоволителни. Серонверсията на HBeAg е под 5% след четири годишно лечение. Обмисляйки минималния риск от прогресия на заболяването и ниският отговор от лечение при такива пациенти, настоящата антивирусна терапия не би трябвало да се стартира, освен ако пациентите нямат напреднала фиброза.
Изследователите се надяват на по – иновативни терапии, чрез които да могат да лекуват пациентите в имунно толерантна фаза.

Цялата статия може да прочетете на сайта на сдружение ХепАктив: HBV Journal – декември 2014

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007