Автор Тема:  моля за вашия коментар  (Прочетена 2013 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Shmatka

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
моля за вашия коментар
« -: Август 15, 2015, 09:52:30 »
Здравейте,
Първо искам да Ви поздравя и да Ви благодаря, че ви има, страхотни сте! :doubleup:
Обръщам се с молба за коментар на моите изследвания.
Посоката на вятъра е ясна, но все пак-така на първо четене, преди допълнителни изследвания.... колко бързо да реагирам?
На 35 години съм.
За последно съм се изследвала за Хепатити през 2013 г- всичко беше отрицателно.
И при двете раждания- пак всичко беше отрицателно.
Проверявам се за Хехатит през една две години, защото мъжа ми преди години изкара Хепатит А и при изписването в епикризата пишеше- А и С отрицателни, вирусоносител на В..... Аз явно имам имунитет към В, щом толкова време не се заразявам. Децата са ваксинирани естествено.
Моля да ме ориентирате- оттук нататък- какво, къде, как.
Още веднъж- благодаря ви!


*в ПКК са леко завишени Хемоглобин, Хематокрит, Еритроцити, MPV

Име на теста (изследването)
Резултат
Единици
Референтни граници
Черен дроб – хепатит
*
Профил
Виж по-долу
***** Биохимия
пакет
*****
***************

Общ белтък (Total protein)  74.00   g/l 66 - 87

Албумин (Albumin)   47.40  g/l 35 - 52

Билирубин - общ ( Total Bilirubin )  4.50  µmol/l < 21.0

Билирубин - директен ( Direct Bilirubin )  1.99  µmol/l  < 6.00

АсАТ (GOT; AST)  186.40  U/l  М: < 40; Ж: < 32

АлАТ (GPT; ALT)   205.00  U/l  М: < 41; Ж: < 33

Гама ГТ ( GGT )  21.00 U/l  М: < 60; Ж: < 40

Алкална Фосфатаза ( Alkaline Phosphatase ) 45.00  U/l Деца: 50 - 390; М: 40 - 130; Ж: 35 - 105

ЛДХ ( LDH )   457.00  U/l  240 - 480

ХБДХ ( HBDH; LDH1+LDH2 )  179.00  U/l  72 - 182

***** Кръвосъсирване пакет ********************
% активност по калиб.крива 127.00 % 70 - 130

Секунди  11.80 sec 11 - 15

INR 0.89   0.8 - 1.2; Терапевтични граници: 2 - 3.5

Фибриноген ( Fibrinogen ) 4.18  g/l 2.0 - 4.0

***** Урина – ОХИ*********************

Урина pH (Urine) 6.5   4.0 - 9.0

Урина - Относително тегло ( Specific gravity ) 1.025 1.001 - 1.035

Урина - белтък ( Protein ) Отрицателен g/L < 0.10

Урина - глюкоза ( Glucose ) Отрицателен mmol/l <<1.0 - отрицателен

Урина - еритроцити (Erythrocytes) Отрицателен cells/µl < 8

Урина - билирубин ( Bilirubin ) Отрицателен

Урина - уробилиноген ( Urobilinogen ) Неувеличен µmol/l < 22 - неувеличен; < 35 - леко увеличен

Урина - Нитрити ( Nitrite ) Отрицателен

Урина - кетони ( Ketones ) Отрицателен mmol/l <<0.5 - отрицателен

Седимент - левкоцити ( Sediment WBCs ) 5 -10 на поле < 4

Седимент - еритроцити ( Sediment RBCs ) Не се наблюдават на поле < 2

Седимент - плоски епителни клетки ( SQECs ) 5 - 10 на поле

Седим.- крист. пикочна киселина (Cryst. uric acid) Не се наблюдават

Седимент - кристали Са оксалати ( Ca oxalates ) Не се наблюдават

Седимент - кристали уратни ( Amorphous urates ) Не се наблюдават

Седимент - други наблюдавани ( Other observed)

****** Серология пакет********************

Хепатит А ( anti-HAV IgM ) Отрицателен

Хепатит В ( HBsAg ) Отрицателен

Хепатит С ( anti-HCV antibodies ) Положителен

Неактивен adi

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: моля за вашия коментар
« Отговор #1 -: Август 15, 2015, 09:58:06 »
От тук следва да се консултираш с хепатолог. Във сайта има препоръки като най добре да е в София.  Следва още изследвания ПСР биопсия и да те предложат за лечение ако е необходимо.

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2716
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: моля за вашия коментар
« Отговор #2 -: Август 15, 2015, 10:21:15 »
Здрасти,

нямаш хепатит В, то е видно... само че как може да са толкова смотани, да пишат "вирусоносителство на хепатит В". Как са установили, че е само носител, не знам. Да вметна, че мъжът ти трябва също да отиде на гастроентеролог, за да се види неговото положение какво е .
Ти имаш антитела за хепатит С. Не може да се каже дали имаш хепатит С или си го прекарала и са останали само антителата, но с тези високи ензими...
Записвате се при някой специалист в София през септември (сега всички са отпускари) и от там действате с изследванията поред- ПСР, ехографии, биопсии и тн.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Shmatka

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: моля за вашия коментар
« Отговор #3 -: Август 17, 2015, 18:42:05 »
Благодаря ви!

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007