Не-вирусен хепатит > Автоимунен хепатит

 Автоимунен хепатит- Лъчо

<< < (2/3) > >>

emo_t:
Лъчо,
Здравей и от мен.
 Ако са открили автоимунен хепатит би трябвало да ти предпишат подходяща терапия. В момента твоята не отговаря на подобно заболяване.
Иди на друг доктор. Пробвай някой от споменатите в предните публикации по темата.
Дори и това да е има добра терапия и ще си ОК.
За сега се въздържай от всякакви добавки. Не забравяй, че всичко минава през черния дроб.
Поздрави,
Е.

Лъчо:
Здравейте, много благодаря за успокоение то всички вас.  Днес  бях на друг "специалист" в Плевен който остана много изненадан от диагнозата и лечението което са ми назначили колегите му.  Каза че тези лекарства не са за тази болест.  Предполага че колегите не са били много сигурни в диагнозата, но все пак при изписването е трябвало да напишат нещо в епикризата за тези високи ензими с който ме изписват. Препоръча ми веднага да отида в София ( поне призна че тук  няма специалисти с опит) .  В понеделник ще ми запази дата и час в Иван Рилски. Днес сутринта преди прегледа ми назначи пак  изследвания.  АСАТ- 52 В деня на изписването беше-64. АЛАТ-112,  в деня на изписването беше -145. Ггт242в деня на изписването 320.  Билирубин общ 4.78 .в деня на изписването 10.75.билирубин директен 2.04 . В деня на изписването 5.81.Показателите малко са спаднали, но това е за 14 дена,  много  бавно ми се струва.   Каза че не са много  високи,  но него го притесняват тези имунни маркери който са изследвали  АНА.  И как само на база тях са ми поставили диагноза.  Незнам дали се дължи на урзофалка или трансметила,  но получих разтройство.... Възможно ли е. 

Петя Б:
Здравей Лъчо,

много добра новина е, че показателите са спаднали няма как да стане изведнъж, но явно нещата са по-добре и вече си намерил специалист за консултация  :smile: . До колкото знам Урзофалк прочиства жлъчните канали и организма от амоняк, т.е. помага на черния дроб не мисля, че предизвиква разтройство нито Трансметила, все пак попитай на  консултацията. По принцип е по-притеснително ако не ходиш до тоалетната и задържаш течности, защото така организма не се пречиства от вредните вещества, които черния дроб не може да преработи.

Лъчо:
Здравейте . Аника извинявай но епикризата не беше е мен:  Ще ти напиша дословно данните от показателите :
АНА- 22.1 ; АСАТ- 66 ;АЛАТ- 149; Алкална фосфатаза -320; ГГТ-249;
Между другото лекаря при който бях е говорил с професор Чернев от София Мед и иска да ме приема веднага за допълнителни изследвания .... Моля кажете добър ли е ? какви са отзивите и щом иска да ме приема значи наистина нещо не е наред в изследванията ( моя лекар му ги е продиктувал по телефона ) . тъкмо се бях успокоил , че стойностите падат и сега пак притеснени

emo_t:
Здравей Лъчо,

АНА - не знам какви са му границите, но имам спомени до 0.9.

Чернев е добър избор. Иди при него. Ще ти пуснат пълен набор изследвания, ще ти поставят вярна диагноза и съответното лечение. Може да направят и биопсия на черния дроб. Не се плаши, не е нещо страшно и ще даде 2 неща - сегашното състояние на дрба и причината за увреждането. Знам, че думата биопсия плаши, но за сега това е златния стандарт.
  АИХ се третира доста добре с имуран и/или корикостероиди и урзофалк.

Как са ти албумин, тромбоцити,  INR? Билирубина ти е супер, следователно дробът чисти добре.

Най-важното - карай го без стрес сега. Ограничи боклуците в храната. Никакви химии и хапове и възможно най-скоро при Чернев или някой като него.
Нещата не са чак толкова страшни.

Поздрави,
Е.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия