Автор Тема:  И аз имам хепатит Ц  (Прочетена 11527 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Аника

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1160
  • Пол: Жена
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #15 -: Февруари 19, 2016, 14:29:39 »
Здрасти,
155 какво?
Напиши IU/ml или копия?
Напиши целия резултат. От това, което си написала не става ясно какъв е генотипа. Може и да не са го изследвали.
« Последна редакция: Февруари 19, 2016, 15:35:07 от Аника »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен ani.n.m

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #16 -: Февруари 19, 2016, 19:20:46 »
HC VIRUSLOAD (HCV-RNA quant.) -  155 klU/ml
Method: Roche AmpliPrep/cobas TaqMAn HCV quantitative test version 2.0

Това е



« Последна редакция: Февруари 19, 2016, 19:31:35 от Az »

Неактивен Buba

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 300
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #17 -: Февруари 19, 2016, 20:40:31 »
Затрудни ме това "klU/ml" защото на мен ми е позната мерната единица lU/ml (демек международни единици на милилитър) или копия, тук трябва да се превръщат единиците, но след известно ровене в нета стигнах до извода че това би трябвало да е равно на 15 500 lU/ml (ако греша някой да ме поправи). Това е много ниско вирусно натоварване. (Помня че моето начално беше 440 000, а с времето стигна до 10 милиона. ) По принцип ниското вирусно натоварване се смята за много добра индикация за успешно лечение. Това, че няма определяне на генотип е удивително, без генотип не могат да ти определят продължителността на лечението (поне с интерферона), не разбирам какъв е този половинчат ПСР и защо са го направили така?!

Неактивен ani.n.m

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #18 -: Февруари 19, 2016, 23:15:58 »
Затрудни ме това "klU/ml" защото на мен ми е позната мерната единица lU/ml (демек международни единици на милилитър) или копия, тук трябва да се превръщат единиците, но след известно ровене в нета стигнах до извода че това би трябвало да е равно на 15 500 lU/ml (ако греша някой да ме поправи). Това е много ниско вирусно натоварване. (Помня че моето начално беше 440 000, а с времето стигна до 10 милиона. ) По принцип ниското вирусно натоварване се смята за много добра индикация за успешно лечение. Това, че няма определяне на генотип е удивително, без генотип не могат да ти определят продължителността на лечението (поне с интерферона), не разбирам какъв е този половинчат ПСР и защо са го направили така?!
Май си права. Мъжа ми и той се поразрови и от прочетеното разбра, че това изследване е само за натовареността. Че по поредност се прави първо тест за анти-тела, след това за чернодробните ензими АСАТ и АЛАТ, после за натовареността, след това за генотипа и накрая е биопсията. Така ли е? А това "к" е броя в хиляди - 155 000.

Неактивен Buba

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 300
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #19 -: Февруари 20, 2016, 13:36:04 »
Да, прав е мъжът ти  - не по 100 а по 1000 - това klU/ml би трябвало да е kilo international units. Намерих и тема, в която преди доста време това е дискутирано във форума -  http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=3479.0
Значи 155 000 единици, пак не е особено високо натоварване, но е факт, че има вирус.
Поредността на изследванията е такава с изключение на генотипизирането, което не виждам защо трябва да се прави отделно от натовареността, защо трябва да ти взимат два път кръв, особено ако си плащаш. Моите ги определиха с едно изследване (и в рамките на една сума), и на повечето пациенти, които познавам. Явно нещата са се променили с времето, забелязвам, че и цените за изследване на генотип са доста солени...

Неактивен ani.n.m

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #20 -: Февруари 22, 2016, 14:20:43 »
Днес съм бясна на живота и съдбата ми. Станах в 7 недоспала, жълта с жълти очи. Болят ме всички стави, особено китки пръсти и в таза. Излязох малко с детето около блока и едва се прибрах. По малка нужда съм през 20 мин. Имам силно сърцебиене още с отварянето на очите сутринта. Чувствам се като развалина. Отивам след малко на преглед при проф. Антонов, нямам сили да се завлача до там. Дано поне прегледа мине добре.

Неактивен Buba

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 300
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #21 -: Февруари 23, 2016, 11:39:56 »
Как мина прегледа? Между другото, когато са ти правили изследвания на АСАТ и АЛАТ, изследвали ли са и други кръвни показатели - примерно креатинин, албумин, хемоглобин, кръвна захар, желязо, тромбоцити, левкоцити и т.н.?

Неактивен ani.n.m

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #22 -: Февруари 23, 2016, 14:44:08 »
Не знам какво да кажа. Този човек вчера ми даде надежда и сила и вяра. Тръгнах си все едно не съм болна от нищо и с вяра, че ме чака добро и качествено лечение. Даде ми съвети и насоки по всички мои въпроси. Изслуша ме внимателно и сериозно. В моите очи той е професионалист най-малкото като отношение към човека, нещо което много лекари, а особено професори нямат. Май месец ще ходя на биопсия, но до тогава ще си живея живота, както е било до сега. В средата на април трябва отново да си пусна тест за АСАТ и АЛАТ.

GGT 40 U/I норма 0-50 и ALP 56 U/I при норма 35-104. До колкото разбрах от прегледа са в идеална норма, както и показва резултата.
« Последна редакция: Февруари 23, 2016, 18:19:45 от Az »

Неактивен ani.n.m

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #23 -: Февруари 23, 2016, 18:47:13 »
А сетих се и нещо относно детето. Бях пуснала друга тема, в която ви писах, че първата докторка при която се прегледах ми каза "без влажни целувки". Аз не го подложих на особено съмнение това изказване, понеже е възможно да имам раничка на устни или около устата и по този начин да се предаде на детето, ако то също има рана по устата. Почти същото ми каза и проф. Антонов вчера - ако ми бръкне в устата например, да и измия ръчичката. Случва се при по-бурни игри да ме одраска, а децата все са рани някъде. Така че не е невъзможно и просто още една защитна мярка.

Неактивен ani.n.m

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #24 -: Февруари 26, 2016, 17:30:24 »
Искам да напиша още няколко неща, които може би не са новост за повечето от вас, но дано бъдат полезни.
Клетката на хепатита се закрепвала за мастните ни клетки, съответно колкото сме по-слаби, толкова по-малък вирусен товар ще имаме. Хранете се здравословно, без изкуствени подсладители, оцветители, колбаси и всякакви засукани храни пълни с Е-та и какво ли не.
Спортувайте умерено, за да поддържате килограми, а и заради психичното ни здраве.
Вирусът на хепатит е такъв, че трябва да има къде да живее. За това той не бърза да унищожи черният ни дроб, особено ако не му помагаме като не пием алкохол например.
С добър начин на живот, по-малко стрес мисля, че можем да забавим процесите и да чакаме новите лекарствени продукти, с които според проф. Антонов хепатита ще се лекува 99% успешно без значение от генотипа. Ще бъде като обикновена настинка.

Неактивен ani.n.m

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #25 -: Април 16, 2016, 00:31:46 »
Здравейте на всички отново! Бях поспряла да дебна какво се случва тук, но напоследък имам нужда. След прегледа при проф. Антонов бях мниго спокойна и знаех, че решение на моя проблем има. Да, на работа ми е тежко, влача се като парцал, предполагам хепатита е доста виновен. Но преди две седмици се наложи да вляза с детето в болница и там изживях доста стрес и нерви. После малко така ми тръгна, безсъние, преумора. Още съм болничен. От 3-4 дни ме болят подмишниците. Първо дясната, после лявата. Имам червени петна, под тах топчета малки, болезнени. Усещам парене и щипане. Излезе ми ечемик на окото за първи път. Забравих да спомена, че преди 10 дни и аз бях болна, явно съм хванала нещо по болниците. Днес ме болят и лимфите в слабините, започнах да усещам и тези по врата, към ушите. Имам тежест в областта на черния дроб и на моменти нещо като тъпа болка. От време на време ме втриса, пари ми леко лицето. Окото ми е червено, сухо. Ужасно ме сърбят краката, кожата ми е много суха. Бях чела, че това са извънчернодробни симптоми. Някой имал ли ги е? А, имам и отпуснатост в ставите, понякога и лека болка или прещракване. Притеснява ме малко това с лимфите, мо мисля че е от хепатита и не ми се ходи да се оплаквам на лекари. Преди седмица си правих изследването на ензимите и резултата беше АСАТ 36, АЛАТ 34. Проф. Антонов каза че са високи и следва биопсия. Вълнувам се все повече, какъв ще е резултата. Тя ще е май месец. Но до тогава... Някой има ли идея дали е някакво оботсряне и ще отмине или е повод за консултация с конкретен специалист?

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2704
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #26 -: Април 16, 2016, 06:50:12 »
Здравей,

има три варианта:

- стресът, който си преживявала покрай детето в болницата е причина за тези оплаквания. В огромна част от случаите, болестите възникват, когато сме под нервно напрежение. Самият организъм не издържа и изпраща различни сигнали.
- да си хванала нещо в болницата
- да си просто преуморена, да четеш повечко статии и да си внушаваш, че имаш тези оплаквания.

Няма как да ти кажа кое от трите е. Ако откриеш сама причината, бихме могли да поговорим  да се опитаме да я отстраним, но диагностиката от разстояние не работи :) Така че помисли добре към кой от трите варианта клониш?

п.с. сигурна ли си, че правилно си написала резултатите от чернодробните ензими? Изглеждат в норма.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Таня Митева-Димитрова

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 113
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #27 -: Април 16, 2016, 13:04:20 »
Аз също дръпнах назад след престой с детето в болница (и още си бера плодовете от стреса). Първото, което се случва е срив на имунитета. Попитай какъв имуностимулант биха ти препоръчали и им вероятност много от оплакванията ти да изчезнат, когато организмът се съвземе.



Неактивен ani.n.m

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #28 -: Април 16, 2016, 17:00:06 »
Привет Таня :) Мерси за съвета. Имаш право. Като го свържа с разболяването, лошото хранене напоследък и останалите нерви, преумора и т.н. на там клонят нещата. Значи не е само при мен това и си е от хепатита. Ти какъв имуно-стимулант взимаш? Аз имам клеева тинктура - прополис, преди съм го ползвала. Може би ще е удачен избор. Ще трябва да си обърна повече внимание.
Силвана, не мисля, че е внушение. Зачетох се тук, чак след като се появиха въпросните увеличени лимфи или възли, или каквото е там. А сърбежа по краката ми е от преди 1-2 месеца. Дори като връщам лентата се сещам, че миналата година също имах такъв ужасен сърбеж, направо побъркващ. Бях споменала на личната ми лекарка, но тогава беше под мишниците и тя предположи, че е свързано с бръсненето. Все едно защо, отшумя, но скоро след това получих втвърдяване на лимф пак под мишницата, не така със зачервяване и на възли, просто ми беше твърдо и ме болеше. Мисля, че е нормално да свързвам тези неща с хепатита, след като знам, че го имам. Тогава реших, че е рак на гърдата. Нормално е да се търси причина. Въпроса ми беше дали съм само аз с подобни оплаквания. Аз все още не познавам толкова добре всичко около хепатита и до някъде предпочитам да е така. Статии спрях да чета всякакви свързани с хепатит. Основното е ясно - имам хепатит и ще се боря с него. Знам какво е, знам, че не се умира толкова бързо и лесно останалото съдбата ще реши за мен.
Относно резултатите: правих ги в Кандиларов. Там нормата за АСАТ е 4-31 (при мен 36), а за АЛАТ 0-33 (при мен 34).

Неактивен Таня Митева-Димитрова

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 113
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #29 -: Април 16, 2016, 19:07:45 »
Аз пия шийтаке, а сега пак минавам към котешкия нокът. Гледам да не наблягам на клеевата тинктура, че е с чист спирт, а и на нас май ни трябва нещо по-хард. От личен опит бих препоръчала и прана йога или поне разговор с мастер по йога, който може да даде насока какъв вид занимания ще бъдат най-въздействащи в твоя случай, защото мисълта ни може чудеса и не трябва да и позволяваме да се мята неконтролируемо, което при мен понякога е голям проблем.



 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007