Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 И аз имам хепатит Ц

<< < (12/12)

ani.n.m:
Здравейте отново!
Малко не навреме, но някой може ли да ми каже задължитело ли е да се спи в Иван Рилски? Утре ми предстои прием, а се притеснявам, за детето ми и ми се иска да се прибирам поне вечер. Няма да ми правят биопсия, само изследвания. Кого да попитам там?

ani.n.m:
Спането не беше задължително, пуснаха ме без проблем. Трябваше единствено да помоля лекуващия лекар - д-р Желева. Всъщност не само спането, а и престоя въобще. Отивах в 8 за визитация и след това ме пускаха.
Вчера изследвах детето и майка ми за хепатит Б и Ц, в пункта на женския пазар. Негативни са!!!!  :bravo2: Тревожех се силно за детето, тъй като ако съм била заразена преди раждането е имало риск да и предам вируса с кърмене. Имах моменти с разраняване. Преди година пък ме ухапа по пръста, докато я хранех и ми текна кръв. Но резултата беше отрицателен и ме накара да вярвам, че в битови условия наистина е доста трудно да заразиш някого. Надвяам се!

Смятам, че ако може да се види резултат за една минута, тези тестове трябва да се правят при личните лекари при профилактичен преглед или във фирмите, също при профилактичния преглед! Има много хора, които изобщо не знаят какво е хепатит. Аз само бях чувала този термин и както всички го смятах за болест на наркоманите. 

Малко полезна информация относно храна и добавки при хепатит:
Разбрах от боледуващи, че лекарите изписват протеин на прах за подсилване работата на черния дроб. Аз защо бях останала с впечатление, че въглехидратите са по-полезни... Та всякакви храни, които съдържат протеини са добре за черния дроб.

Също открих, че Колагена се използва за пречистване и е много полезен.

ani.n.m:
Здравейте приятели!

Първо Честита Коледа на всички с пожелания за много здраве и весело посрещане на Новата Година! Дано тя е по-хубава за всички ни от предходната!

Започнах лечение на 06.12. тази година с Харвони за 8 седмици. Първите изследвания са в норма по всички показатели. Чувствам се добре - умората изчезна, с нея и депресията започна да се изпарява. Пия стриктно всяко хапче, но на пътя ми към победата се появи проблем. За нещастие се случи следващата рецепта и поръчка на следваща опаковка да бъде днес, а личната лекарка я няма, от аптеката не ми обещават, че ще ми доставят лекарството. Главната причина за това е, че не са сигурни има ли наличност в складовете. Разбираемо, но бях се уговорила предварително и с аптеката - Марешки и с личната лекарка как да процедирам, за да избегна евентуално забавяне. Имам още 2 хапчета и разбира се изпаднах в ужас и паника - какво ще се случи с моето лечение, ако не успеят да ми доставят на време следващата опаковка?
Някой бил ли е в подобна ситуация? Възможно ли е наистина да го няма никъде по складове, да се наложи да чакам няколко дни за доставка и да прекъсна лечението си? Какво ще се случи тогава? Има ли случаи някой да услужва с таблетки? Има ли вариант на лечение, при който на някой пациент му остават таблетки? Не съм запозната със схемите на лечение, за това питам, съжалявам, ако звучи нелепо.

Между другото се свързах и с г-жа Капка Николова от Аптека "Санита", за да се опитам да се подсигуря. Обясних и положението, в което се намирам. Обясни ми, че ще го поръча, само ако си оставя книжката с рецептата и протокола при нея и ми тръшна телефона. Няма проблем, ако съм без изход съм съгласна и там да поръчам, просто за сравнение Марешки поръчаха първата опаковка с любезен разговор по телефона, без обидно викане в слушалката, 1000 уговорки и условия.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия