Автор Тема:  Здравейте хора! А, сега на къде?  (Прочетена 4470 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен merybery

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Остър хепатит C
Здравейте хора! А, сега на къде?
« -: Февруари 29, 2016, 15:20:21 »
Здравейте ! През  октомври ми откриха Хепатит С , едва ли е нужно да казвам кошмара който ме обзе. От 15 години съм по болници със Хронична дихателна недостатъчност, ХОББ и тъкмо някакъв лъч надежда понеже  бях от късметлиите и минах една експериментална програма  която  ми се отрази изключително благоприятно и хоп..някъде м/у взиманията на кръв  е попаднал вируса на Хепатит С. В началото мислех да се самоубия, че е безсмислено, спряха ми урбазона който ми е много важен за дишането,болкоуспокояващите.. Мислех, че ако продължа да лекувам черния дроб, белия ми отива по дяволите и обратното..Няма да ви занимавам със личните ми терзания и тревоги. Много ви моля да ме упътите , наистина не знам сега накъде.

 Приеха ме в Инфекциозна Болница – Бургас. /аз съм от там/

Със  :

АСАТ  1158.40 U/L  < 42.00

 ALAT 994.10 U/L  < 41.00

 AФ (ALP) 274,16 U/L  -50.0 – 170.0

ГГТ (GGT )438,35 U/L – 10.0 – 40.0   

ЛДХ (LDH) 1298 U/L  -207.0 -414.0

Изписаха ме след 10 дена със АСАТ -114, АЛАТ - 331. И не са ми правили изследване за вирусен товар. На скенера черния ми дроб е със нормални размери. В десния лоб се скенира окръглена хиподенсна зона с д-26мм- хемангиом

Стегнах се, отворих си лаптопа и почнах да ровя.  Изключително много ви Благодаря. Чета ви месеци наред.  Почнах диетата, редовен прием на хепапротекторите който ми бяха назначени от Др. Йотов и после от Др. Кънчева. Като  :

Първи месец: Хепасейф - 3х 1 , Трансметил 15дена, Есенциале Мах- 3 х 1

2м - Хепасейф 2 х 1, Есенциале Мах - 1 х 1

3м- Хепабаланс 3 х 1 , Лив 52 3х 1 + Есенциале 15 дена по 1

4м- хепабаланс 2х 1 Лив 52 2х 1

Все още продължавам със Хепабаланс и Лив 52

Сегашните ми стойности са:

АСАТ -20.90

АЛАТ- 11.90

АФ -85.00

ГГТ – 13.00

Дадоха ми един амбулаторен лист и ми казаха, отивай във Варна или София. Но къде, при кой, как става.. Запазват ли се часове предварително

Много ви моля помогнете ми.
Поздрави от Бургас.
Не знам дали ще съм във полза на някой, но искам да кажа, че през тези месеци диетата която спазвах доста ми помогна да сваля високите стойности и да ги запазя. Основно: сутрин плодови шейкове, натурални сокове пресни. За обяд и вечеря, картофи, ориз, зеленчуци, много риба-на фурна, на скара, на пара..Никакво свинско, телешко и пиле от време на време. Никакво пържено ест. Кафе когато ми е кеф. Само зехтин, малко масло, яйца като завивка или застройка.Без оцет, само лимони. Масло от бял трън-има много приятен вкус и аромат към салатите. Артишок-суров, печен- в Кауфлант го има. И шоколадче от време на време по няколко блокчета.Разбира се без грам алкохол.

Много бих желала да се срещна със някой в Бургас. За съжаление не мога да си позволя да пътувам до София за среща със групата по взаимопомощ.
« Последна редакция: Февруари 29, 2016, 18:20:42 от merybery »

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2938
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Здравейте хора! А, сега на къде?
« Отговор #1 -: Март 01, 2016, 09:44:25 »
Здравей,

Аз бих те насочила към болница Токуда (д-р Балабанска, д-р Цонев) или Софиямед (проф.Чернев, д-р Идриз). Там има чудесни лекари, които ще те изследват и насочат (ако има нужда) за лечение. Приемът е по Здравна Каса и не е нужно да заплащаш изследванията. Имаш ли някаква идея от колко време може да си с "С''-то?


Неактивен merybery

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Остър хепатит C
Re: Здравейте хора! А, сега на къде?
« Отговор #2 -: Март 01, 2016, 12:21:17 »
Благодаря за отговора :smile: Най-вероятно съм го хванала юни/ август, последните изследвания които ми правиха бяха някъде там и нямаше проблем. Показателите ми бяха нормални. На 14.10. 2015 ( за съжаление точно на рождения ми ден) ми бяха последните изследвания по програмата и на 16.10, лекарката ми се обади да ми каже, че нещо със черния ми дроб не е наред. Не съм ходила нито на зъболекар, нито на маникюрист, нищо което е рисково. Единствените варианти които ми остават е , да съм настъпила нещо лятото или вътрешно-болнична инфекция. Направиха ми нови изследвания и се оказа- Остър Хепатит С.

Би ли ми дала някакви телефони да си запазя час. Имам само амбулаторен лист и ми е супер притеснено, че изтича. До колкото знам-1 месец важат. И трябва ли към него да имам направление от личен лекар?

Др. Кънчева във Бургас доста ме шокира, каза ми, че със такива ниски показатели е възможно изобщо да не вляза за лечение. Не знам какво да правя, нямам възможност сама да си закупя лекарства, а и не знам какви.


Честита Баба Марта на всички! Бъдете здрави, весели и щастливи!
« Последна редакция: Март 01, 2016, 12:26:50 от merybery »

Неактивен Tina_Cvetanova

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 17
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Здравейте хора! А, сега на къде?
« Отговор #3 -: Март 01, 2016, 12:47:38 »
Здравей и от мен, И аз на скоро разбрах, че съм заразена с вируса на Хепатит Ц  и напълно знам, през какво минаваш още повече като човек с друго заболяване. Моят случай е подобен - израснала съм по болници с множество операции. Не е лесно човек да се бори с две заболявания, но това е животът поднасяни удар след удар. Аз все още не съм започнала лечение, тъй като се възстановявам от поредната си операция, затова не мога нищо да те посъветвам още повече , че и аз тепърва ще трябва да започвам борбата с Хепатит Ц. Само мога да ти кажа - горе главата, хепатита се лекува стига да е открит навреме и да се приложи правилното лечение, както и добър хранителен режим. Успех и само напред :congrats:
« Последна редакция: Март 01, 2016, 12:58:15 от Tina_Cvetanova »

Неактивен merybery

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Остър хепатит C
Re: Здравейте хора! А, сега на къде?
« Отговор #4 -: Март 01, 2016, 13:43:19 »
Здравей Тина , кураж момиче! :doubleup: Нямаме време да се предаваме,но понякога ми "потъват гемиите" , когато нищо не зависи от мен. Беше ми трудно в началото със диетата, обичам да си похапвам пържено, зелени тревички, бобец,биричка със цаца от време на време, но се справих с това . Вече цяла книга мога да напиша със рецепти и разбрах, че диетата е едно от основните неща. Отблагодари ми се черното дробче със ниски резултата, но това не стига. Тук във Бургас ми казваха, че цял живот мога да живея със вируса, че имунната система сама ще го изчисти, но това са глупости. За всяко нещо съм чела форума, има и доста статии и доста ми помогна да тръгна напред и да се откажа от самоубийството. Но, се побърквам от нашата здравна система, че живота на болните е усложнен до максималност. Цялата тази бумащина и неразбираемост със която трябва да се справят болните, като че ли не им стига влошеното здраве. Никой нищо не ти казва и не те насочва.  Има една приказка, че Господ дава на човек толкова, колкото може да понесе.. Нека бъде с теб и ти желая успешно оздравяване. Честита Баба Марта! :flowers:

Неактивен Tina_Cvetanova

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 17
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Здравейте хора! А, сега на къде?
« Отговор #5 -: Март 01, 2016, 14:14:58 »
Така е  тази държава не е за болните. Години наред се борим сами (без никаква подкрепа от здравната каса). Моето заболяване  е изключително рядко ( касае се за костно заболяване остеогенезис имперфекта или чупливи кости).Операциите са изключително скъпи , но болките са още по-големи. Не само физическата - тя все някога отминава, но и неразбирателството и трудностите, които срещам ЕЖЕДНЕВНО. Но не се оплаквам- трябва да се борим със собствената си съдба и напук на всичко се справям и водя почти нормален живот като на всеки друг човек. Успяха да ме стабилизират в ортопедията в Горна Баня, но се оставих САМО ВЕДНЪЖ на операция в местна болница в Пазарджик и от там нещата тръгнаха на зле. Ядосвам се, защото съм била оперирана многократно в София и кръвопреливания съм имала, но винаги съм показвала отрицателни резултати за хепатит б и ц. Ядосвам се, защото много медицински служители не работят както трябва и резултатът е налице  и МЕН МЕ ЗАРАЗИХА С ХЕПАТИТ и то в местна болница, която и до ден днеше съжалявам, че се оставих да ме оперират. Поне съм благодарна , че го открих навреме и засега нямам никакви отклонения, въпреки ,че ме подложиха за операция. Но винаги съм била позитивен човек и вярвам, вярвам, че ще преборя и Хепатита, така че никакво отчайване и само напред има нови терапии и с правилен хранителен режим ще успеем :) 
Честита баба Марта и на теб - желая най-вече здраве, сили и много усмивки :)

Неактивен Rumi_

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1544
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте хора! А, сега на къде?
« Отговор #6 -: Март 01, 2016, 14:55:13 »
merybery здравей, така като ти гледам последните изследвания, мисля е се надявам че е много вероятно да си се самоизлекувала т.е. случва се много рядко при хепатит -Ц, но имунната система понякога успява сама. Още повече, че ти наскоро си била заразена и ензимите са ти били супер високи/ нормално за остра фаза на хепатита/. Открила си хепатита в острата фаза и последващите резултати, макар и с  помощта на хепатопротектори са чудесни! Трябва да направиш изследването ПСР/вирусно натоварване/, което се покрива от ЗК, но когато си хоспитализирана в специализирана болница - София, Варна, Пловдив. Иначе струва 150лв., прави се почти във всяка лаборатория или ако не, то поне във всяка лаборатория могат да ти вземат кръв и да я изпратят в специализирана лаборатория в София.Ето ти тел. на д-р Цветанска, където много често поне аз съм правила/ изпращала/  кръв за изследване  - 02 815 4273, 0888373157.
Трябва ако решиш да звъннеш на тези номера, да обясниш какво искаш, тя ще ти каже подробно как да съхранят кръвта и да я изпратят до София от бургаска лаборатория/има си изисквания/. Ако ПСР е положителен/имаш вирусно натоварване/ чак тогава ти предстои лечение, изследване за генотип, биопсия и др.

Неактивен olga61

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • ***
  • Публикации: 81
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте хора! А, сега на къде?
« Отговор #7 -: Март 01, 2016, 19:30:41 »
Например, в Русе, в централна лаборатория "Здраве" един ден в месеца взимат кръв на ПСР, пращат това нещо в София и след като плащаш-резултат излиза на сайта след 4-5 дена. Сигурно и в Бургас същата система.Успех!

Неактивен merybery

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Остър хепатит C
Re: Здравейте хора! А, сега на къде?
« Отговор #8 -: Март 02, 2016, 18:16:08 »
Много Благодаря за отговорите и телефоните. Пожелавам ви здраве и много усмивки. Днес ходих пак да си правя изследвания и резултатите ми са хубави мисля, след почивните дни лекарката ми ще ги погледне.
АСАТ   21.24             U/L   < 42.00
АЛАТ   15.64            U/L   < 41.00
АФ ( ALP )   82.81   U/L   35.0 - 104.0
ГГТ ( GGT )   13.14   U/L   М 15.0 - 60.0 ; Ж 10.0 - 40.0

Надявам се на чудо, имунната ми система сама да се справи. Доста ме уплашиха с лечението. Аз съм само 41кг на 163 и ми казаха, че при такава ниска телесна маса е твърде вероятно да не ми се отрази добре. Успех, ако някой идва към Бургас, нека се обади. :)

Неактивен mravche_ot_gorata

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 132
  • Пол: Жена
  • Put another dime in the jukebox
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте хора! А, сега на къде?
« Отговор #9 -: Март 03, 2016, 08:52:12 »
Имам само амбулаторен лист и ми е супер притеснено, че изтича. До колкото знам-1 месец важат. И трябва ли към него да имам направление от личен лекар?

Честита Баба Марта на всички! Бъдете здрави, весели и щастливи!

Здравей, Мери Бери,
Честита Баба Марта  :girl_wink:
По темата:
доколкото знам, ти трябва направление за хоспитализация. Наистина е доста объркващо, аз ходих по етажите докато успея да разбера къде какво се случва. Щом те насочват към Варна, а аз съм оттук, ето какво мога да кажа. Тук тези изследвания се правят в УМБАЛ "Света Марина", иначе казано Терапията. (Казвам и двете имена, защото може да е полезно като дойдеш - за такси или гр. транспорт). Мисля, че направлението важи един месец, а не амб лист. Но така или иначе, вземи го този лист и отиди при личния си лекар. Също така може да отидеш при гастроентеролог. (Т.е. - направлението можеш да го вземеш от личния или от ГЕ, няма значение). Обясни какво става и поискай направление за хоспитализация. Хроничният Хеп С е по клинична пътека 35, но не знам за острия каква е, не искам да те обърквам.
Ако ходиш при ГЕ специалист в някой мед център, не забравяй да вземеш печат и от самия център (от регистратурата) върху направлението, защото печатът на самия лекар не е достатъчен. Аз бях забравила (е, не знаех, но какво значение има). Ако личният ти лекар ти дава направлението, неговият си печат е достатъчен.

Направи това, а ето и какво ти трябва за Терапията тук. Отделението е в основната сграда (тя е първа като се влезе в комплекса) на 11 ет. и е добре първо да се обадиш, че да ти кажат какво да направиш. Номерът на Приемно-консултативния кабинет: 052 978 231. Първо отиваш, за да те планират. Това е едно чакане докъм обяд, голям хаос е. Чака се във фоайето на етажа. Чакат всички - тези, които са за планиране, както и тези, които са за прием в същия ден. Търпение. Но трябва да се подготвиш, че ще идваш няколко пъти. Затова най-добре като вземеш направлението, се обади в кабинета. И като се обаждаш, бъди готова да изстреляш въпросите си, и да разбереш всичко, което ти казват, че са страшно бързи. Иначе не са нелюбезни, просто като отидеш и видиш, ще ти стане ясно.

Пиши пак какво става. Аз ще те ориентирам към Терапията и каквото мога.

И кураж!
... че трябва твърдост, кураж, постоянство,
че страхът е подлост,  гордостта - пиянство.

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007