Не-вирусен хепатит > Алкохолен хепатит

 Системна злоупотреба с алкохол и какво става с черен дроб

<< < (2/4) > >>

tetibulka:
Недоумявам защо психиатърът ти е избрал да те лекува с ксанакс.
Има и други, доста по-ефективни антидепресантни терапии.
Вярно, че половината американци се кълнат в ксанакс като в знамето си, но това очевидно не води до добри резултати.
Обсъди с психиатъра и ако се налага, потърси втори психиатър.
Не ми говори за абстинентни прояви, отиди в гастроентерологията на Токуда, надникни в интензивната стая (съжалявам, че изтрих снимките от там) и тези лиготии с абстиненцията ще ги забравиш завинаги.
Освен това не можеш да създадеш семейство с толкова много мръсно пране в багажа. Трябва да си подредиш куфарите. На всеки му отнема различно време, и това е в реда на нещата. На 35 изобщо не си закъснял за създаване на семейство, можеш и още десетина години да си подреждаш багажа даже.

jkolev:

--- Цитат на: tetibulka в Юли 23, 2016, 14:32:26 ---Недоумявам защо психиатърът ти е избрал да те лекува с ксанакс.
Има и други, доста по-ефективни антидепресантни терапии.

--- Край на цитат ---
Ами психиатърската диагноза невроза, а не депресия. Точно обратното - Хиперактивен съм, искам всичко - веднага, и се напрягам и стресирам от това, за съжаление. Не знам за антидепресанти ли е това или за успокоителни? Не разбирам. Дори и в момента съм хиперактивен в търсенето си на работа, и вече си намерих ново гадже. Не знам, за антидепресанти ли съм според теб или за успокоителни? Аз за това по-горе написах за себе си самоиронизрайки се - "луд умора няма, само се поти". Btw, скоро открих че Диазепам ми действа по-добре от Ксанакс, защото действа по-слабо, но пък по-родължително време, и е трудно да се стигне до "епизод на абстинентни симптоми", и мисля като цяло - много по-малка доза от колкото взимам/взимах Ксанакс. [опитвам се да го заменя за сега]. Разбира се крайната цел е спиране на всякакви хапове. Оххх.. тези цели цели цели... кога ли ще се преуморя и пре-препотя.


--- Цитат на: tetibulka в Юли 23, 2016, 14:32:26 ---Не ми говори за абстинентни прояви, отиди в гастроентерологията на Токуда, надникни в интензивната стая (съжалявам, че изтрих снимките от там) и тези лиготии с абстиненцията ще ги забравиш завинаги.

--- Край на цитат ---
Тук нямам какво да кажа. Май си права.--- Цитат на: tetibulka в Юли 23, 2016, 14:32:26 ---Освен това не можеш да създадеш семейство с толкова много мръсно пране в багажа. Трябва да си подредиш куфарите.

--- Край на цитат ---
Това предполагам би означавало да спра хапове, алкохол (който вече спрях - [за сега]), да имам добре платена работа на която да се чувствам сигурен и спокоен. Но е малко страшничко, защото аз си мисля, че няма да успея да го постигна това без поне връзка с подходяща партньорка. Би трябвало да си променя нагласата за нещата. Кое да е първо. Пък и в крайна сметка семейството (не говоря за майка и баща) е да те подкрепя и да ти създава това усещане, че вече си стъпил на нещо, създал си нещо, и имаш отговорност към нещо. И то е трайно и ОСТАВА - наистина смислено. Поне на мен това би ми дало голямо спокойствие заради изпълнен самия смисъл в живота, който произлиза от това. Поне аз така го чувствам за себе си. Иначе хората нямаше да се женят и живеят заедно. (Повечето). Не случайно казах в предния ми пост, че голяма част от мъжете които не успеят да се "задомят" до определена възраст примерно 40г - постепенно стават алкохолици. За жените не знам. Но това с мъжете го виждам с очите си. Като вляза в една определена кръчма вечер, там 70% от присъстващите са мъже, над 40 - без семейство (90% от тях - без деца) и поглъщат средно по над 4 големи питиета концентрат всяка вечер, преди да се приберат и заспат като пънове. А някои от тях пият и през деня - подозирам. Просто липсва отговорност към някого и смисъл в живота.

Относно мръсния багаж, да в момента го имам много, знам. Не умея да си контролирам мислите. Имам лошото качество да се връщам често в мислите си назад към миналото, и да се самоизмъчвам за минали грешни решения. Говоря за решения, не за хапчета и алкохол, не съм бил цял живот злоупотребяващ с алкохола и на хапчета все пак.

Благодаря ти и на теб за отговора.

Ме:
Един съвет от мен, зарежи тези психиатрии хапчета. Хапчетатат било то и антидепресанти НЯМА да ти помогнат в дългосрочен план. Намери читав психотерапевт и започни психотерапия.

Buba:
Без да имам личен опит с тях, за мен антидепресантите и всички психотропни лекарства (освен за хората с психиатрични заболявания, като шизофрения примерно) са пълен боклук и ме изпълват със страх, както и всеки наркотик. Няколко приятелки бяха на ксанакс за месеци (не години) и след това видяха голям зор с отказването му. Диазепам не ми звучи по-безопасно... Аз съм се научила да живея с временните си депресии или неврози, като при особено голям стрес, и в краен случай една бира ми помага, но ми е ясно, че това зависи от характера, нагласата и всеки е индивидуален случай. Ясно е, че при теб физическото заболяване е пряко свързано с психическите проблеми, няма да оправиш първото ако не се справиш с вторите, но човек трябва да работи целенасочено за това душевното му здраве и равновесие да зависят колкото може по-малко от външни събития и хора. Ако постигнеш относителен баланс със себе си и се дистанцираш малко от проблемите си, ти ще започнеш да контролираш ситуациите, а не те теб. За това би помогнал прихотерапевта, но не виждам как ще помогнат химиите. В твоя случай фиксирането върху задомяването, вторачваненето в това което не е наред, желанието на всяка цена да контролираш неща от живота си, които не зависят напълно от теб, са довели до животозастрашаващо състояние. Защо просто не приемеш, че не всички се задомяват, но това не е причина  да не живеят, да правят неща, които им доставят удоволствие и да бъдат относително щастливи. Понякога нещата се случват, когато спрем да ги превръщаме във фикс идея и приемем, че можем да живеем и без тях. Поне така ги виждам аз нещата :), на база сходни случаи, но като цяло мисля че трябва да се действа с малки крачки. Така че, чудесно че си спрял алкохола, още по-добре че обмисляш как да се отървеш и от ксанакса  и лека по-лека да се измъкнеш от блатото.

jkolev:
Buba и Ме,

Благодаря ви за отговорите.
Поемам и асимилирам, дали ще изпълня - в момент на слабост - I'll try.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия