Автор Тема:  Помощ с резултатите !!!  (Прочетена 10254 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Аника

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1160
  • Пол: Жена
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #15 -: Ноември 03, 2016, 20:35:33 »
Здрасти,
Антителата срещу HCV показват, че някога си се срещнал с вируса. Те остават в кръвта за цял живот. Вариантите са два:
1. Спонтанно си го изчистил - голям повод да празнуваш или
2. Развил си хронична инфекция - трябва да се лекуваш.
Кой от двата варианта е при теб може да покаже само изследването HCV RNA.
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Staffa1982

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #16 -: Ноември 03, 2016, 22:03:12 »
Хроничният хепатит лекува ли се и ако го имам не би ли трябвало да имам сипмтоми досега.Нивата ми на АСТА и АЛАТ в момента са ми АСТ-45 АЛТ 80 ГГТ-39 ,ако съм имал години хепатит не би ли трябвало да ми е увреден черният дроб и нивата да са ми по вискоки?

Неактивен Аника

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1160
  • Пол: Жена
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #17 -: Ноември 03, 2016, 23:02:32 »
Хроничният хепатит лекува ли се и ако го имам не би ли трябвало да имам сипмтоми досега.Нивата ми на АСТА и АЛАТ в момента са ми АСТ-45 АЛТ 80 ГГТ-39 ,ако съм имал години хепатит не би ли трябвало да ми е увреден черният дроб и нивата да са ми по вискоки?
Хроничен хепатит С се лекува.
За жалост по-често инфекцията протича без симптоми.
Според чернодробните ти ензими има голяма вероятност да си с хронично инфекция, или ако дай Боже ПСР-ът ти излезе отрицателен, трябва да търсиш причина за тяхното увеличение другаде.
А колко може да ти е увреден дробът при хронична инфекция може да покаже чернодробна биопсия или Фиброскан.
Трябва да започнеш с ПСР.
Стискам ти палци!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Staffa1982

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #18 -: Ноември 03, 2016, 23:23:57 »
Благодаря,чул те бог

Неактивен Staffa1982

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #19 -: Ноември 04, 2016, 10:41:28 »
Здравейте отново,направих си ехограф на дроба / знам че не показва много/ но доктора ми каза че бил много добре само нещо за свинско месо ми каза да избягвам да похапвам много много,злъчката ми е уголемена и вседствие на анемията която имам.Незнам до колко показва ехографа състоянието на черният дроб.Резултатите от ПСР не са готови все още  :sad3:

Неактивен terpo

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • ***
  • Публикации: 73
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • www.terpotech.com
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #20 -: Ноември 04, 2016, 17:29:45 »
 Къде отиде на ехограф? Най добре фиброскан  в Токуда или еластография Медина-мед. предполагам че рано за биопсия.

Неактивен Staffa1982

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #21 -: Ноември 04, 2016, 18:19:02 »
Здравей терпо,не съм в БГ от 9 години в Гърция съм на о-в.Чакам си още резултатите за вирусен товар.Зе малко иформация ще помоля,ако не искам да се лекувам тука/ако съм болен,дано да не съм дай боже/ дали ще бъда одобрен в Бг,при положение че не съм в Бг от 8-9 години.Второ,ако дробът ми е добре както каза докторът,дали става въпрос за хепЦ при мойте нива на Анти-ХЦВ 15.20 ?Тука 2-3 доктори казват че това за анти-ХЦВ не доказва по никакъв начин че съм заразен.Ехограф до колко показва че ти е увреден черният дроб,или нищо не показва.

Неактивен terpo

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • ***
  • Публикации: 73
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • www.terpotech.com
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #22 -: Ноември 04, 2016, 20:30:14 »
До колкото знам на ехограф се виждат възпаление,стеатоза  (омазнен черен дроб), тумори и по сериозни увреждания, цироза  нейните степени. Що се отнася за фиброза и нейни начални степени (F0-F1 и  F1-F2)  се прави първо фиброскан (последно време се говори и за еластография на черен дроб)   и след това по преценка на Д.Р.  се прави  биопсия. Честно казано не ми е ясен тоя хеп. С по принцип  PCR  доказва нашите болежки .
 Трябва да знаеш че  в БЪЛГАРИЯ бюрокрацията е ужасна и ако имаш възможност избягвайте да се лекувте тук иначе има много добри лекари както и не толкова добри.
 Горе главата пожелавам ти отрицателно PCR !
« Последна редакция: Ноември 04, 2016, 21:16:43 от terpo »

Неактивен Staffa1982

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #23 -: Ноември 05, 2016, 08:04:56 »
Да попитам,възможно  ли е високите нива на АЛТ И АСТ да са от уголемената злъчка?И при положение че са ми увеличени нивата на Анти-ХЦВ,възможно ли е HCV-РНК да е отрицателен /да не съм болен/ много ме е страх да си кажа честно.Приятелката ми е чиста,вчера и излезнаха резултатите.Иначе си се чувствам добре,само че нямам никакво желание за нищо явно от стреса който преживявам.Похапвам си добре,нчмам болежки само лека напрегнатост в ляво над стомаха и сякаш нещо ме стиска в гърдите предполагам че е от стреса.Да поптам,ако съм карал жълтеница като малък възможно ли е от тогава да ми стоят тези антитела за ХЦВ.Снощи си направих и аз изследвания на ензимите в черният дроб АСАТ 41 алат 80 ггт 37 билирубин 1.3 при нормални стоиности 0.3-1.2 , (WBC)- 10.2 Normalni stoinosti 4.0-10.0 / (RBC) 6.10 Normalni stinosti 3.80-5.00 / (MCV) - 63.6 Nomralni stoinosti 80.0-96.0 / (MCH) 20.5 Nomra 26.0-32.0/ (MCHC) 32.2 Norma 32.0-36.0 / (RDW-CV) 19.1 Norma 11.5-14.5 (PLT) 162 Norma 130-400 / (HGB) 12.5 Norma 11.5-16.0

Неактивен Аника

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1160
  • Пол: Жена
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #24 -: Ноември 05, 2016, 08:27:44 »
Здрасти,
Повишеният Алат сочи към хроничен хепатит. Съжалявам, но съм почти сигурна, че ПСР-ът ти ще е положителен.
При проблем с жлъчката се повишават ГГТ и АФ даже повече от Асат и Алат.
Жълтеницата е симптом, не болест. Може да се предизвика от много причини. Имаш анемия. Случайно да са ти правили изследване за Таласемия? Ако наистина си с Таласемия, дискомфорта отляво, за който споменаваш може да е от увеличен далак, от там и леко завишения билирубин.
Чудесно е, че приятелката ти не е болна. Слава Богу хепатит С не се предава толкова лесно, но вие си внимавайте там с нокторезачки, бръсначки, четки за зъби и т.н.
:)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Staffa1982

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #25 -: Ноември 05, 2016, 19:23:41 »
Не са ми правили изследване за Теласемия ,но ниват на еритроцити/хемоглобин са в норма това означава че няма как да съм болен,пък и зелязото в кръвта ми не е много под стойностите.Да ми кажеш защо си толкова сигурна че съм болен,много ме плашиш.Ако съм болен,незнам какво да правя особенно тука в Гърция ,незнам дали ще ми обърнат внимание макар че съм осигуряван от 6-7 години.На ехографа не показа нещо увредено,освен леко уголемена злъчка.Какъв ми е шанса при леко повишени нива на Анти-ХЦВ и АЛТ да не съм болен,и да ми кажеш колко е нормата за Анти-ХЦВ ?

Неактивен Staffa1982

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #26 -: Ноември 05, 2016, 20:11:58 »
И има ли възможност да не съм болен,или грешка със резултатите ставт ли по някога?

Неактивен Аника

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1160
  • Пол: Жена
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #27 -: Ноември 05, 2016, 20:18:00 »
Здрасти,
Най-малко искам да те плаша! По-скоро се опитвам да ти обясня накои от симптомите, например дискомфорта отляво от какво може да бъде. Таласемията не е проблем. Голяма част от населението е носител на този ген и нямат проблеми цял живот, дори някои и не знаят че са носители. Казвам, че вероятно си с таласемия, защото нивото на MCV и MCH са ти под нормата, въпреки че хемоглобина ти е на долната граница. Но това не ти е проблем сега.
Проблем са ти положителният резултат за хепатит С и високите ензими, по-специално Алат.
Не се шашкай, това няма да ти помогне.
Кога ще ти стане готов ПСР-ът?
Пак ти казвам, малко вероятно е, но от сърце ти желая да е отрицателен. И още нещо искам да те питам, не се обиждай, моля те: като пускаш контролните изследвания, нали сега не употребаваш алкохол?
Т.е. не може той да е причина за високия Алат?
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Staffa1982

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #28 -: Ноември 05, 2016, 20:29:57 »
Не съм пил от 1 седмица,преди да си пустна контролните изследвания,по предният ден бях изпил 2 бири,но от след това не съм употребявал изобщо.И ти как мислиш,дали ще ми обернат внимание докторите тука в Гърция,като чета в Бг е ужас няма хапчета,4ака се по 2-3-4 месеца да те удобрят.Поне имам ли малък шанс да не съм болен?

Неактивен Аника

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1160
  • Пол: Жена
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #29 -: Ноември 05, 2016, 20:35:39 »
Изчакай си ПСР-ЪТ!
Без да е готов този резултат, само гадаем!
Ако нямаш хепатит С, вероятно има друга причина за повишаване на трансаминазите!
Пиши след като имаш резултат. :)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007