Вирусен хепатит - Обща дискусия > Общи теми

 Виреад - доплащане

(1/52) > >>

raliko:
Някой има ли информация за новите правила на Здравната каса. Обадиха ми се от аптеката, че от този месец за Viread ще се доплаща сума от 166 лв. Имало някакво по-евтино лекарство, заместител и касата щяла да поема безплатното лечение с него. Само това знам.

Ani_sv:
Здравейте...нямам представа за новите правила на Здравната каса, но и на моето момче днес му поискаха да доплати около 66 лева (не 166...)...Просто нямам думи, за какво доплащане става въпрос, нали Виреад се изписва с протокол, според който трябва да е 100% безплатно!!? Казали са му да изчака 2-3 дни, тогава вероятно....може би пак няма да има нужда от доплащане. Ами ако нямаше резерв от хапчета...Обясниха, че държавата се опитвала да притисне вносителя да намали цената и затова трябвало да се доплати. Заявихме в понеделник, пристигна днес (защото новия протокол е валиден от вчера). А пък ако си бяхме със стария протокол и хапчетата бяха пристигнали във вторник примерно - нямало да има проблем.
Неразбирам защо си играят на хората, имащи нужда от това животоспасяващо лекарство. Искат да намалят разходите...ми да намалят дните престой в болницата, защо трябва пациентите да доплащат и без да има защо да лежат по 3 дни за един ПСР  :fool3:. Не стига, че всеки месец трябва изследвания да си правят, на три месеца пътни до София и обратно, уговорки с работодателя..схеми, а пък като стане време за нов протокол каква игра на нерви е... :(

izabel:
Здр .Аз също доплатих 166лв ,казаха ми да изчакам ,но нямах резервни хапчета.А относно промяната за болниците си зависи от нас ,след като не протестираме и не си искаме праата ,така ще е .

wsk:
Да се надяваме,че ще се оправят нещата!

Силвана Лесидренска:
Здравейте,

От днес в Позитивен лекарствен списък е включен генерик на Виреад. Той е регистриран на цена 408 лв, докато Виреад-а е на стойност 583 лв. Предполагам, че разликата в цените е именно това доплащане, което неправомерно се изисква от пациента. В рамките на няколко дни се надявам да има яснота как ще продължим своето лечение.

Съветвам всички, чиито дата за взимане на Виреад е дошла, но които имат известен запас, да НЕ заплащат исканите 170 лв, а да изчакат няколко дни до изясняване на ситуацията.

Моля, проявете малко търпение и разбиране, за мен тази новина също беше изключително изненадваща, но правя всичко по силите си да разбера какво се случва. В момента, в който получа официална информация, ще я публикувам на сайта, форума и Фейсбук страницата ни.

А по отношение на хоспитализациите - промяната няма как да се случи без вашето участие. Надявам се следващия път, когато организираме протест, подписка или излизаме пред медиите, да се присъедините. Дела трябват, не думи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия