Здравейте! Искам да споделя с вас, че отново ме хоспитализираха в Университетска болница -Стара Загора, като бях информирана, че ще изследвт генотип, ще направят биопсия и ще обсъдим бъдещото ми лечение. Първо се оказа, че няма да ми правят биопсия сега, само ще изследват генотип. Едва след като бъде определен, ще се преценява необходимостта от биопсия. Нямало смисъл да ме ''дупчат'' сега. И понеже аз наистина очаквах, а и така ми бе казано от лекар в отделението, че постъпвам в болницата и за двете процедури, малко се обърках, че става недоразумение....Но ми поясниха, че наскоро имали пациентка, която също като мен искала ИнВитро, с един прием и взели кръв за генотип и направили биопсия... а като излязли резултатите за генотипа, се оказало , че излишно са правили биопсията... Аз наистина недоумявах защо да е излишна след като е имала вирусно натоварване, ще се лекува, а за протокол и е нужна и биопсия.. защо да има съществено значение кога ще се направи....
Но ми бе пояснено, че след като станал ясен резултата за генотипа на момичето, се установило, че тя нямала активност на вируса... Аз окончателно се обърках какво се случва...как би било възможно това?
вирусното ми натоварване не било никак ниско. А кога можем да счетем, че е ниско, запитах. Д-р Радичева ми отговори - под 2 000. Истина ли е това?
И най-тъжното. Днес в болничната ми стая влезе една жена с молба да си сложи инсулина. Сподели, че лекува хепатит В с безинтерфероново лекарство. Запитах я как и понася. А тя ми отговори така :''еми как- окапа ми косата, изпадаха ми зъби, кожата ми стана на петна... ставите ме болят прогресиращо..
'' аз се обърках. нали не е истина това... аз много желая да се излекувам, наличието на този мой вирус да престане да бъде опасност за семейството, хората край мен и за мен самата и да имам шанса и времето да родя живо и здраво детенце..Мерси